icon

Zapojíte sa do generálneho štrajku 17. novembra?

25. sep 2025

Ahojte, robim si prieskum a zaujima ma, kolko ludi by sa zapojit chcelo/nechcelo tu na MK.

Zaroven sa chcem zverit so svojou situaciou na pracovisku.
Osobne by som sa zapojit chcela (neriesme tu prosim teraz politicke dovody a nazory). Povedala som o tom v praci. Moj zamestnavatel s tym nesuhlasi. Sice ma nemoze nijak postihovat (lebo ustavny strajk sa bere ako vykon prava a teda je to OSPRAVEDLNENA prekazka na strane zamestnanca - aspon tak sa k tomu vyjadril pravnik). Napriek tomu viem, ze moj sef by s tym mal obrovsky problem a nepriamo by mi to dal zozrat. Vadilo by mu, jednak to, ze v praci nebudem (pricom si myslim ze 1 den by prezil) a zaroven ma iny politicky nazor ako ja.
Co robit?

autor
25. sep 2025
@anonym_bc52d1

Ze sa ti nechce ísť do roboty a už nemáš žiadnu dovolenku ani Paragrafy? 😃😃😃

@anonym_bc52d1 mam dovolenku este, to sa neboj. Nechcem sa vzkrucat z prace. Toto je cele o niecom uplne inom, nie o lenivosti.

danica2711
25. sep 2025
@melanta

Ak sme v danej chvíli v Bratislave alebo teda na Slovensku, sme na každom proteste, ktorý tu bol odkedy je späť Ficovláda a aj budeme. A keď bude štrajk týždeň, budeme tam týždeň. Ale mal by byť nonstop, každý deň od rána do večera, hoci aj celé týždne. Až kým sa táto vládna mafia nestiahne.

@melanta my rovnako 👍

anonym_29cba5
25. sep 2025
@alkoholik

@82peter82 Presne takyto pohlad ma vela ludi a v tom je problem. Vsetci chapeme ze treba setrit a konsolidovat ale lahko sa to robi takto ako oni... Mali uz dost casu vymysliet nieco zmysluplne. Vsetko maju zaplatit pracujuci ludia.

@alkoholik a kto to ma zaplatit nepracujuci ľudia?
Vôbec vie niekto PREČO je konsolidacia?

autor
25. sep 2025
@danica2711

@melanta my rovnako 👍

@danica2711 A ako to poriesite v praci?

alkoholik
25. sep 2025
@anonym_29cba5

A nechápem dôvod štrajku

@anonym_29cba5 1 april bude buduci rok..😂😂🤔
Ak nechapete dovod tak si otvorte internet co vcera schvalili , za kolko kupuju letenky, auta, sebe pausalne nahrady ktore sa nezdanuju...

autor
25. sep 2025

Urcite chcem ist aj ja, ale nie za cenu znizenych premii a skaredych pohladov, poznamok z vedenia...

anonym_29cba5
25. sep 2025

Ci to je štrajk proti EÚ? potom by som to chápala..inak nie
Lebo všetci akosi zabúdajú a nevedia PREČO JE ,,ŠETRENIE,,

autor
25. sep 2025
@anonym_29cba5

@anonym_29cba5 ty budes asi troll...

anonym_63aaaf
25. sep 2025
@anonym_29cba5

@anonym_29cba5 no daj, prečo je šetrenie?

alkoholik
25. sep 2025
@anonym_29cba5

@anonym_29cba5 Setrenie je tu preto lebo nam dlhe roky vladnu hajzli,zlodeji. Fico je pri valove cez 12 rokov. Ked su dobre casy tak sa setri ( ako v rodine sa snazite ked sa da setrit) Mohol nasu spajzu naplnit po prasknutie. Ano zial prisla korona tak sa malo z tej spajze brat. Nas dlh nevznikol za 1-2 roky...

82peter82
25. sep 2025

@oriesocek
@andaluzia12
@alkoholik
Dobre, tak povedzme že sa podarilo národ spojiť a všetci sa zúčastnili generálneho štrajku. Čo ďalej ?

janinah
25. sep 2025

Pojdem k vnučatam a teda beriem si dovolenku.Ak by mi ju nahodou nedali zrejme budem v ten den nutne potrebovat osetrenie asi ma rozboli zub...
Ale ako zdravotnik klasicky strajkovat nemozem.ale nejaky napis ŠTRAJK podporujuci si pripnem na pracovny odev kebyže som bola v praci čo ale neplanujem.

janinah
25. sep 2025
@anonym_autor

Urcite chcem ist aj ja, ale nie za cenu znizenych premii a skaredych pohladov, poznamok z vedenia...

@anonym_autor aj za cenu znizenych premii a prihlupych pohladov okolia,prečo nie?
Ak vieš za čo ideš zabojovat tak ťa nejake prizemne veci nemôžu zastaviť

frzeiovn
25. sep 2025

Ale to, čo robil Matovič a jeho vláda nikto nerieši...koľko rozhajdákali oni peňazí, pobrali nehorázne úvery, míňali na hlúposti, covid opatrenia, testovanie atď...len teraz sa šetrí tak je zlá vláda, ale oni to musia z niekadiaľ dohnať...len je na tom smutné to, že vždy z našich peňaženiek...

hefo
25. sep 2025

Nezapojím.

Predovšetkým preto, lebo "generálny štrajk" je v kapitalizme (na rozdiel od nášho niekdajšieho komunistického režimu, keď všetky podniky patrili štátu) nezmysel. Bežný štrajk je spôsob, ako "vytrestať" zamestnávateľa, že nechce splniť podmienky zamestnancov (v socializme to teda mohlo zasiahnuť štát priamo). Ale štát a jeho režim to dnes ovplyvní minimálne.

anonym_29cba5
25. sep 2025

Vy vôbec nechápete co sa deje
Co žiada brusel-okamzite Znížovanie deficitu!
Ochrana ratingu štátu, hrozilo by drahšie financovanie štátu
Udržateľnosť na trhu!
Vy asi nemáte vôbec ponatia prečo sa všetko deje
Jednoducho je to prvá pomoc pre štát ktorá musela byť
Ale ked vy nemáte vôbec prehľad v akom je štát stave a čo všetko musíme splniť v rámci EU!!!!
ŠKODA

simca06022011
25. sep 2025
@anonym_46801f

@melanta Lenže tá "Slovač" má vo veľkej miere také mzdy, keď pre nich úhrada odvodov za týždeň, a nižšia výplata znamená to, že tie peniaze im budú chýbať inde.

@anonym_46801f pospravnosti aj mzdarky aj podniaktelia by mali na tom strajku stat, cize ani nema kto zamestnanca odhlasit/prihlasit a riesit :DD

anonym_29cba5
25. sep 2025

A guglov a gpt a všetkého máte až až a nikto nevie dôvody????

hefo
25. sep 2025
@frzeiovn

Ale to, čo robil Matovič a jeho vláda nikto nerieši...koľko rozhajdákali oni peňazí, pobrali nehorázne úvery, míňali na hlúposti, covid opatrenia, testovanie atď...len teraz sa šetrí tak je zlá vláda, ale oni to musia z niekadiaľ dohnať...len je na tom smutné to, že vždy z našich peňaženiek...

@frzeiovn V ČR Matovič nebol, a Babišova vláda rozhádzala ešte viac peňazí a vyvolala inflačnú špirálu horšiu než u nás. A napriek tomu Babiša milujú a asi sa stane zase premiérom.
V Matovičovi to nebude.

vladuska20
25. sep 2025
@simca06022011

@anonym_46801f pospravnosti aj mzdarky aj podniaktelia by mali na tom strajku stat, cize ani nema kto zamestnanca odhlasit/prihlasit a riesit :DD

@simca06022011 ale tu okrem beznych ludi,co si zoberu dovolenku ani nikto ini strajkovat nejde.Ziadny zamestnavatelia,ziadny podnikatelia,ziadny odborari.Len obycajni lud,lebo politici.A toto politici nemaju,co riesit generalny strajk.

simca06022011
25. sep 2025

Nie do strajku nejdeme, ak pojdu zamestnaci, potiahneme pracu bez nich, lebo ucty platit treba :D Popravde zmenu necakam, nakolko ziadne poziadavky nie su = ak by boli a riadne podlozene, a nie len vykriky do tmy tak strajkujeme vsetci aj tyzdne. Aj ked kolki by sme proste zavreli kseft neviem, kedze akutalne lokalne prevadzky po meste vdaka zahranicnym obchodom a eshopom prezivaju na kazdom jednom zakaznikovi, doslova.. :D

simca06022011
25. sep 2025
@vladuska20

@simca06022011 ale tu okrem beznych ludi,co si zoberu dovolenku ani nikto ini strajkovat nejde.Ziadny zamestnavatelia,ziadny podnikatelia,ziadny odborari.Len obycajni lud,lebo politici.A toto politici nemaju,co riesit generalny strajk.

@vladuska20 ako vies kolki z tych ludi na namesti je napr szco alebo konatel... ? ja mam obmedzeny pocet znamych a ti co na strajky chodia su prave takyto. Ziadni zamestnanci.

anonym_29cba5
25. sep 2025

Reformy trvajú roky niekedy desaťročia 😅
A my ako štát potrebujeme ,, rýchle prachy,, a nie ze sa rozhodol Fico
Ako počas covidu bolo nutné zlo
Tak aj teraz je nutné zlo
Ale hej frflat furt a nikto nerozumie ani dôvodom to je naj

vladuska20
25. sep 2025
@simca06022011

@vladuska20 ako vies kolki z tych ludi na namesti je napr szco alebo konatel... ? ja mam obmedzeny pocet znamych a ti co na strajky chodia su prave takyto. Ziadni zamestnanci.

@simca06022011 a obrovskej mega firmi,co teda by pre stat uz znamenalo kopec strat???

alenka58
25. sep 2025
@anonym_29cba5

Vy vôbec nechápete co sa deje
Co žiada brusel-okamzite Znížovanie deficitu!
Ochrana ratingu štátu, hrozilo by drahšie financovanie štátu
Udržateľnosť na trhu!
Vy asi nemáte vôbec ponatia prečo sa všetko deje
Jednoducho je to prvá pomoc pre štát ktorá musela byť
Ale ked vy nemáte vôbec prehľad v akom je štát stave a čo všetko musíme splniť v rámci EU!!!!
ŠKODA

@anonym_29cba5 ľtátna správa nešetrí ale ostatní majú šetriť, divná filozofia

vladuska20
25. sep 2025
@simca06022011

@simca06022011 a aj taky konatel ma povedat,chodte na gen.protest,dnes sa nerobi.Tak toto by som chcela vidiet,ktory by toto urobil ak nebude klasicky sviatok,co 17 uz nebude.

anonym_ecd101
25. sep 2025
@frzeiovn

@frzeiovn nehnevaj sa, ale tebe nedochadza ale, ze vobec. Rozhajdakali, ano, ale uz hodnu chvilu nie su pri moci a rozhajdakavali ficovci sialene roky pred a teraz este viac. Co s tym teraz narobime? Budeme este 30 rokov riesit 2-3 roky? Co mas z toho, ze sa tak krcovito drzis tej iluzie, ze ti tato koalicia chce dobre? Nechce. A to, ked tebe prihodi par eur, ale uplne rozdrbe ekonomiku, co si myslis, odkial potom vezme tych par eur kvoli ktorym si ty uplne ochotna obetovat zdravy rozum a triezvy usudok?

Toto je vazna vec, podniky krachuju, ludia balia podnikanie a tento stat namiesto toho, aby ich podporil, tak ich vyslovene chce vystvat. Pretoze nie, nie statni zamestnanci a uz vobec nie politici generuju peniaze do rozpoctu - ale presne ti, ktorych ten stat uplne chce polozit na kolena. Jednoducha matematika alebo odkial prichadzaju peniaze - oni nebudu generovat peniaze, ten zvysok nebude mat, z coho utracat a skoncime tam, kde Grecko. Stat je o EKONOMIKE, nie o ideologii a bodka.

anonym_0504d9
25. sep 2025
@anonym_29cba5

@anonym_29cba5 žiadne šetrenie nie je, to ťa len oklamali
výdavky štátu sa zvýšili a nie znížili

ak šetríš tak viac rozmyslíš kde dáš peniaze a niektoré veci proste nekúpiš, to je šetrenie že nekúpiš v obchode drahú čokoládu, tak si ušetril za nie nevyhnutnú vec bez ktorej sa zaobídeš
proste zbytočnosti ktoré nie sú nevyhnutné nekupuješ, to je šetrenie a neberieš si potom vysoké pôžičky

ale ak naopak viac míňaš ako doteraz tak to je plytvanie a nie šetrenie

anonym_29cba5
25. sep 2025

Ani si len neviete predstaviť čo nás čaká ak povolia z konsolidácie,ak sa to minie účinku! nebodaj ked sa to neudrží
To ešte sa zobudíme ako sa budeme mať zle
A ake potom prídu opatrenia a ešte tvrdšie aj z eú
Bohužiaľ uvadomte si je to nutné zlo ale lepšie ako keby sa nerobilo nič

simca06022011
25. sep 2025
@vladuska20

@simca06022011 a aj taky konatel ma povedat,chodte na gen.protest,dnes sa nerobi.Tak toto by som chcela vidiet,ktory by toto urobil ak nebude klasicky sviatok,co 17 uz nebude.

@vladuska20 napisala som o tom... tebe sa dobre posiela na strajk, ked to nemusis financovat a platit... ono vsetko ma dve strany mince a treba chapat vsetky. Iste su take co strajkovat pojdu.