icon

Zmarené referendum

4. jún 2025

Prezident Peter Pellegrini oznámil, že nevyhlási referendum o zrušení sankcii proti Rusku. Spravil tak rozhodnutie, ktoré podráždi slovenskú proruskú scénu. Zároveň upozornil aj na to, že pri súčasných technických možnostiach je veľmi jednoduché zozbierať podpisy pod referendom vďaka umelej inteligencii a prezidentská kancelária pri súčasnej legislatíve nemá možnosť overiť pravosť podpisov.

Zuzanu Caputovu, ktora to dala posudit na Ustavny sud, nerozhodla sa sama, vtedy obvinili za zmarene referendum a nazvali ju Americkou agentkou. Prazdny oblek posudil otazky sam, ani ivh nedal na Ustavny sud...

Andrej Danko kritizuje prezidenta Pellegriniho za to, že odmietol referendum o protiruských sankciách. Označil jeho rozhodnutie za nezákonné. „Ani prezidentka Čaputová si nelajsla to, čo urobil Pellegrini,“ povedal Danko.
Predseda SNS dodal, že je „v šoku“ z toho, že prezident odmietol referendum dokonca bez toho, aby sa obrátil na Ústavný súd.
Andrej Danko kritizuje prezidenta za nevyhlasenie referenda za zrusenie sankcii, tych sankcii, za ktore Fico suhlasne zahlasoval, aj ked doma ich kritizuje a tvrdi ze je proti, a Danko je s nim vo vlade...nejako mi to mevychadza.

viestta
4. jún 2025

tak to tu chodi v tom nasom Ficostane, nic z toho ma vobec neprekvapuje

moonlight1210
4. jún 2025

Ale znamena to, ze absolutne akekolvek referendum odteraz vlastne nemoze byt uznane.

slniecko5
4. jún 2025

Videla som náhodou jeho vyhlásenie (Danko ho nepozeral?). Vysvetľoval, že predsa predseda vlády tieto sankcie schvaľuje😉 kazdy polrok na pôde EU. Takže by platne nebolo.
Jaj, Pelle konečne normálne rozhodnutie👍.
Danko nech zalezie. Aj s kamoskou Martinou.

veklipo
4. jún 2025

Rozmyslam, na co clovek kopiruje tento text z inej stranky. Plus neuvadza zdroj. Lebo ja rada diskutujem o politike, ale nie pod kopiou kopie.

hiro
4. jún 2025

Mňa by zaujímalo čo by nám to prinieslo keby sme sankcie neuplatňovali. 90% sankcií sú na zákaz cestovania zopár Rusov do EÚ a predaj zbraní do Ruska. Čo Kaliňák predáva málo na Ukrainu a potrebuje ďalší trh?
A keď sa Fico naposledy vzoprel tak sa pre nejakých 2 či koľko zákaz cestovania do EÚ zrušilo.

vanilkovazmrzka
4. jún 2025

No ved konecne spravil nieco dobre.

bosorkabb
5. jún 2025

Celá tá referendova otázka bola zle formulovaná to má prezident pravda.
Čo sa mne osobne nepáči je jeho konštatovanie ohľadne podpisov a sprísnenie zberu podpisov a referenda samotného. Čoho sa už chytil Gašpar.

eva8
5. jún 2025
@bosorkabb

Celá tá referendova otázka bola zle formulovaná to má prezident pravda.
Čo sa mne osobne nepáči je jeho konštatovanie ohľadne podpisov a sprísnenie zberu podpisov a referenda samotného. Čoho sa už chytil Gašpar.

@bosorkabb preferencia referenda na odvolanie vlady 😉

eva8
6. jún 2025

Ani referendum nebolo potrebne:
Parlament schválil Dankov návrh, aby členovia vlády už nehlasovali za protiruské sankcie
https://e.dennikn.sk/minuta/4677365/

aalt
6. jún 2025

https://domov.sme.sk/c/23501317/podpisy-od-polo...
V petičných hárkoch, ktoré začiatkom mája odovzdali prezidentskej kancelárii, sa podľa informácií SME nachádzajú podpisy približne 10-tisíc Brezňanov.
Brezno ma cca 20-tisic obyvatelov (aj s babatkami) a v prezidentskych volbach tam Pelle ziskal 5 535 hlasov (cca 60%). Fakt si niekto pricetny mysli, ze tie peticne harky nie su sfalsovane?
K Pellemu sa radsej nebudem vyjadrovat.