icon

Zvyšovanie príspevkov a jeho dopad v osadách

Včera o 18:39

Smerohlas ide zvyšovať kocikove na tisícku. To bude basavel v osadách.

anonym_ef3c41
•
Včera o 18:41

Zvolebnieva sa. A konsolidacny balik c.6 pre tych, co robia, bude?

autor
•
Včera o 18:42

@anonym_ef3c41 áno, zvolebnieva sa, ale ideme to sponzorovať z našich dani

martinka17
•
Včera o 18:54

Vieš o tom, že táto časť matiek často nemá nárok, pretože nedodržia povinné lekárske prehliadky, utekajú z pôrodnice a majú viacej ako 4 deti?

anonym_60e8e7
•
Včera o 18:55

čo ti brani v tom rodit deti?? ked tu narazas na osadnikov?

autor
•
Včera o 18:59
@martinka17

Vieš o tom, že táto časť matiek často nemá nárok, pretože nedodržia povinné lekárske prehliadky, utekajú z pôrodnice a majú viacej ako 4 deti?

@martinka17 sklamem tá, kým majú majú nárok na peniaze tak chodia

autor
•
Včera o 18:59
@anonym_60e8e7

čo ti brani v tom rodit deti?? ked tu narazas na osadnikov?

@anonym_60e8e7 čo mi bráni? Bytové podmienky

anonym_648e61
•
Včera o 19:12

@anonym_autor potrebuju voličov 😅

anonym_f01576
•
Včera o 19:17

Ja som zvedava na tie dane,ze pracujuce matky zo 4mi a viac detmi nemusia platit dan.Toto ma zaujima,uz to preslo do 2heho citania.

anonym_896a01
•
Včera o 19:31

@anonym_autor ďakujem za oznam, ja som nedostala nič ani pri jednom dieťati

anonym_e7d204
•
Včera o 19:57

Akoze fakt by sa mohlo zacat mysliet aj na nas chudakov pracujucich. Ceny lezu hore a platy stagnuju.

autor
•
Včera o 20:14
@anonym_896a01

@anonym_autor ďakujem za oznam, ja som nedostala nič ani pri jednom dieťati

@anonym_896a01 nie je zač

anonym_8f3a7e
•
Dnes o 05:33

Osadnicky sa k tym peniazom nejako dostanu, nebojte nic. Najdu si cesty, na to su sikovne. Tak ako napr. k vdovskym prispevkom (aj ked nie su vdovy a dieta ma oboch rodicov zijucich). Cize tolko k tym podmienkam, ze zdravotne prehliadky a pod. Nuz, len ci sa tie peniazky dostanu k detom... Ani cent z nich neuvidia. To je na tom to najsmutnejsie. Z nasich dani sa poskladame na chlast a toluen.

zunaf
•
Dnes o 06:17

@anonym_autor Chápem téma na rozpútanie emócií. Jasne, generačná chudoba je roky neriešený alebo úplne zle riešený problém, ale keď vám vadí rozhadzovanie peňazí, tieto dávky sú omrvinky, doslova nič z miliónov, možno aj miliárd, ktoré miznú na najvyšších miestach. Od detailov ako 16 tisíc eur za letenky pre dve osoby, ministerku a jej hovorkyňu (ja som šťastná, keď nájdem letenku do 120 na osobu), cez zásobovanie štátnych akcií, stavby na ktorých sa stopia peniaze a kvalita je mizerná až život ohrozujúca... každý deň príde spoločnosť Zastavme korupciu, novinári alebo opoziční politici s novou vládnou zlodejinou a koľko musí byť takých, na ktoré sa ani nepríde. Lenže tisíc eur pre Cigánku v osade si vie predstaviť každý, 25 miliónov eur, ktoré namiesto prevedených prác skončia na účte nejakého bieleho koňa v daňovom raji už až tak nie...

autor
•
Dnes o 06:24
@zunaf

@anonym_autor Chápem téma na rozpútanie emócií. Jasne, generačná chudoba je roky neriešený alebo úplne zle riešený problém, ale keď vám vadí rozhadzovanie peňazí, tieto dávky sú omrvinky, doslova nič z miliónov, možno aj miliárd, ktoré miznú na najvyšších miestach. Od detailov ako 16 tisíc eur za letenky pre dve osoby, ministerku a jej hovorkyňu (ja som šťastná, keď nájdem letenku do 120 na osobu), cez zásobovanie štátnych akcií, stavby na ktorých sa stopia peniaze a kvalita je mizerná až život ohrozujúca... každý deň príde spoločnosť Zastavme korupciu, novinári alebo opoziční politici s novou vládnou zlodejinou a koľko musí byť takých, na ktoré sa ani nepríde. Lenže tisíc eur pre Cigánku v osade si vie predstaviť každý, 25 miliónov eur, ktoré namiesto prevedených prác skončia na účte nejakého bieleho koňa v daňovom raji už až tak nie...

@zunaf toto nie je žiadna téma na rozpútanie emócii. Toto je upozornenie ako efektívne používa smerohlas naše peniaze

U nás v osade sa narodí každý rok tak 20 deti, to je 20 tis. von oknom

tarra6
•
Dnes o 07:12
@anonym_f01576

Ja som zvedava na tie dane,ze pracujuce matky zo 4mi a viac detmi nemusia platit dan.Toto ma zaujima,uz to preslo do 2heho citania.

@anonym_f01576 a ak si tá matka uplatňuje daňový bonus na tie deti, koľko asi tak tej dane nakoniec zaplatí?

anonym_f01576
•
Dnes o 07:14
@tarra6

@anonym_f01576 a ak si tá matka uplatňuje daňový bonus na tie deti, koľko asi tak tej dane nakoniec zaplatí?

@tarra6 no ak si danovy bonus uplatnuje otec,tak matke sa zvysi cista mzda aj o 200eur.Takze si to treba dobre rozdelit.Ak ma matka ale danovy bonus tak asi moc nie.

tetapetra
•
Dnes o 10:55

Pevne verím,že im na to neskocia. Je to len populistické gesto. To si fakt nikto nepamätá,že za ich vlády išli rodinné prídavky hore po centoch? Tak isto aj dôchodky? Že štátna správa mala platy pod minimálnu mzdu?

anonym_98aa37
•
Dnes o 17:26

@anonym_autor este nech len zavedu prispevok za sobas 500€, matriky stihat nebudu!