icon

Život v Poľsku. Žije sa vám lepšie?

Dnes o 10:11

Ahojte, žijete niekto v Poľsku ? Žije sa vám lepšie ? Mne sa hlavne páči, že politika ohľadom rodiny je oveľa lepšia ako u nás, tu človek s deťmi keď je matka na RD dosť ťažko prežíva.. tak či je reálne ten život v Poľsku jednoduchší ?

anonym_23d73a
Dnes o 10:22

@anonym_autor nik ti nekaze byt 3 roky doma s dieťaťom. Ak to finančne nezvladas, mozes aj pracovať.

ivicatolic
Dnes o 10:33

@anonym_autor preboha to nepíš, naše etnikum sa bude sťahovať 😀😆😀

anonym_5b72a9
Dnes o 11:05

@anonym_autor ano žijem. Katowice. Mne je tu lepšie ako na sk.

lucka_ke
Dnes o 11:06
@anonym_5b72a9

@anonym_autor ano žijem. Katowice. Mne je tu lepšie ako na sk.

@anonym_5b72a9 vieš porovnať ceny nehnuteľností tu a v PL?

anonym_cec5ad
Dnes o 11:45

Materská dovolenka (urlop macierzyński) v Poľsku trvá štandardne 20 týždňov pri jednom dieťati, z čoho max. 6 týždňov možno čerpať pred pôrodom
Rodičovská dovolenka (urlop rodzicielski): Po skončení materskej dovolenky majú rodičia nárok na ďalších 32 týždňov (1 dieťa) alebo 34 týždňov (viac detí) rodičovskej dovolenky.

tak si to zrataj kolko su oni doma a preto maju ine davky.. chod makat, a nefnukaj

anonym_5b72a9
Dnes o 11:51
@lucka_ke

@anonym_5b72a9 vieš porovnať ceny nehnuteľností tu a v PL?

@lucka_ke my sme kupovali 4 izbák 105m2 v novostavbe na sídlisku bogucice za cca 220 000€. Moc neviem ako sa pohybujú ceny na sk 😅

petronelag
Dnes o 12:16
@anonym_5b72a9

@lucka_ke my sme kupovali 4 izbák 105m2 v novostavbe na sídlisku bogucice za cca 220 000€. Moc neviem ako sa pohybujú ceny na sk 😅

@anonym_5b72a9 To záleží od mesta, vo veľkých mestách sú vyššie ceny, v menších nižšie. Bez dobrej znalosti ich jazyka, by mohol robiť len menej platené práce a kto má vzdelanie a prácu tu, príp. si aj nasporil pred materskou, tak nemá takéto problémy, dokonca rodičovské dovolenky v Poľsku, Nemecku sú kratšie.

unbeholfen
Dnes o 12:28
@ivicatolic

@anonym_autor preboha to nepíš, naše etnikum sa bude sťahovať 😀😆😀

@ivicatolic práveže bodaj by sa celé to etnikum vysťahovalo…

unbeholfen
Dnes o 12:31

@anonym_autor mňa by zaujímalo či je menej tortúry s daňovým priznaním keď striedam často zamestnania, alebo či sú poliaci tolerantnejší voči mantáckym zamestnancom že by ma nevyhodili po mesiaci… Ale je to vyspelejšia krajina tak od SK sa žije všade lepšie. Počul som že v estónsku majú minimum byrokracie. Ja by som šiel tam keby mám možnosť.

anonym_a9ea99
Dnes o 12:31

@anonym_autor Poliaci veľmi podporujú mladé rodiny citala som minule o tom článok vložím

unbeholfen
Dnes o 12:32

A majú nižššiu nezamestnanosť čo by mi možno dalo šancu že by ma nevyhodili po mesiaci…

anonym_a9ea99
Dnes o 12:39
letfenixa
Dnes o 13:15

Kadejaké úradné vybavovačky fungujú väčšinou online.

unbeholfen
Dnes o 13:51

Veď vravím že ak rozmýšla niekto nad zahraničím, je to lahké keďže slovensko je najzaostalejšia krajina v okolí… Do hociktorej okolitej krajiny pôjdete, len lepšie sa môžte mať.

anonym_dafcd7
Dnes o 14:50

@anonym_autor ja nežijem v PL a ani si nemyslím, že tam je život lepší.. tí ľudia tiež nič moc podľa mňa.

anonym_1d1456
Dnes o 14:54
@anonym_dafcd7

@anonym_autor ja nežijem v PL a ani si nemyslím, že tam je život lepší.. tí ľudia tiež nič moc podľa mňa.

@anonym_dafcd7 a to si podla coho myslis??ja si myslim presny opak ako ty.zijem na hranici s PL ,oni su 100 rokov pred nami

unbeholfen
Dnes o 15:16

Veď čo ma nepočúvate? Všetky okolité (teda stredoeurópske) krajiny sú vyspelejšie ako slovensko.

anonym_56d162
Dnes o 16:28

z anglicka sa hufom stahuju domov kedze tam maju uz lepsie podmienky ako zivot v UK ... takze ak dokazu ist nazad za lepsim je to iste lepsie ako na sk ...

unbeholfen
Dnes o 17:49

Viem, kamoši sa v UK naučili po Poľsky. Takže češč kobjety wadnie.