icon

Detská pohotovosť v Poprade

matka0087
25. jan 2023

Ahojte,mamky. Prosím nesúďte ma potrebujem len radu ohľadom dcérky. Včera sme boli u pani doktorky s dôvodu že malinká mi odmieta čokoľvek papať a mala hnačky. Tak teda som s ňou šla a bez vyšetrení usúdila že je to črevná chrípka. Prišli sme domov podali sme kvapky na bruško ktoré nám predpísala hnačky prestali ale v noci sme boli hore do pol 5 rána pretože dcérka začala kašľať,kychať celá červená a nevedela spinkať... Každých 15 minút sa nám budila... Tak ráno sme s ňou znova utekali k pani doktorke nech mi ju poriadne prezrie pretože som mala strach ... Prišli sme k nej a povedala som jej všetko že malinkej sa ťažko dýcha,ide jej soplik za soplikom, má suchý dráždivý kašeľ až takí že ju napína na zvracanie a nechce papať ale tekutiny nám pije. 5 minút čo ju pozrela a povedala že zápal hrdielka nemá že to všetko môžu byť aj zuby idú nám zadné stoličky. Lenže neverím jej že to je tak... Dcérka sa má ešte horšie a ja chcem ísť večer s ňou na pohotovosť aby mi ju poriadne prezreli keďže naša doktorka to vyšetrenie odflakla. Dávam jej sirup od kašlu aj čipku od horúčky ale nezaberá nič každú hodinu to je horšie. Myslíte že na pohotovosti nám niečo dajú?? Ďakujem za odpovede... A prosím blbé komentáre si nechajte pre seba keď neviete poradiť neodpovedajte,blbé reči nám teraz nepomôžu ...

Strana
z2
katie253
26. jan 2023

@matka0087 tam je dávkovanie rozdelené na 4x do dňa, čiže nižšie dávky. Ak však striedaš každé 4 hodiny s paralenom, tak musíš prepočítať na 3 dávky denne (každých 8 hodín)....

martinaju
26. jan 2023

@matka0087 celý internet o tom píše, pediatri o tom hovoriac pediatri na insta o tom hovoria. Neviem ale si dost vystresovana so vsetkeho tak sup na instagram sledovat nejaku pediatricku usetris kopec nervov sebe aj mužovi.

nikdenikto
26. jan 2023

A na tej pohotovosti ste boli? Odsúhlasili liečbu od pediatricky či dali niečo iné?

matka0087
autor
26. jan 2023

@nikdenikto áno boli sme .. na pani doktorku boli nahnevaný pretože nám nedala určené lieky ktoré malinká potrebuje .. takže má akútny zápal priedušiek ... Dali nám 4 tabletky ak sa to nebude zlepšovať tak máme prísť na hospitalizáciu do nemocnice na odber moču aj stolice..

margaretka21620
26. jan 2023

@matka0087 fuuu.. Tak vidite.. Aspon daco. Snad sa Vam uz pomalicky polepsi

lydion20
27. jan 2023

@matka0087 nám aj na pohotovosti vraveli,že na sirupe je nízke dávkovanie,že mám dať viac pri 9 kg 4 ml

theiirys
27. jan 2023

@matka0087 neviem sice aku mate doktorku ale ja by som na pohotovost dobrovolne nesla ja som sa tam s pochopenim veru nestretla

matka0087
autor
28. jan 2023

@theiirys na pohotovosť sme šli len kvôli tomu lebo sme chceli dcérke dobre ... A ak rodičovi na tom dieťati záleží urobí pre neho aj nemožné... Ja som išla hlavne kvôli tomu s maličkou aby sme mali istotu či je všetko v poriadku aby som niečo nezanedbala... Takže radšej pôjdem 100 krát ako jeden krát neskoro

anavixy
28. jan 2023

@matka0087 treba si vsak vzdy uvedomit, ze kazda cesta na pohotovost je pre dieta nie len stres, ale hlavne riziko vystavenia infekcii, kedze sa tam mozete stretnut s inym chorymi detmi, infekcnym prostredim… to, ze svoje dieta milujem neznamena, ze budem utekat na pohotovost s kazdym spolikom, ale hlavne to, ze sa budem snazit nastudovat si co ako kedy a v akom mnozstve mam doma dietatu podavat tak, aby som mu pomohla a nic nezanedbala. Pohotovost nie je riesenie ani dokaz lasky. Obzvlast ak uz bolo predtym vysetrene s rovnakym problemom o obvodnej lekarky.

theiirys
28. jan 2023

@matka0087 no kazdemu rodicovi zalezi na svojom dietati a preto kedze mi na nom zalezi sa netrepem na pohotovost pokial to nie je zivot ohrozujuce..moj mi spuchol z jedla tak som isla inac by som nesla ked by som v ten den navstivila pediatra a uz toboz by som to neriesila na konovi ale konala ak nie som spokojna s pediatrom zmenim ho ale nechodim zbytocne na pohotovost..

matka0087
autor
30. jan 2023

@theiirys nešli sme zbytočne ;) nasadili nám liečbu ktorá zabrala a malinká je už zdravá 🙂

vargula
25. dec 2023

@matka0087 choďte, keď nedôverujete.
Na pohotovosti vyšetria, predpíšu čo treba.
Pravdepodobne sa tam dnes ocitneme aj my 😕

Strana
z2