icon

Hľadám nemocnicu, kde rešpektujú pôrodný plán rodičov - Prešovský kraj

liuska8
12. aug 2020

Zdravím vás všetkých.. prosím poraďte nám kde cca v Prešovskom kraji (žijeme v Poprade) by sme našli dobrú pôrodnicu. Veľmi nás šokoval prístup Popradskej a spôsoby aké majú a chceme ísť preto inde. .a to tam kde matke dieťa nevezmú, ale dajú hneď piť moje mlieko. Neželám si aby mi dieťa kúpali a dávali mu piť z fľaše. Každá dobrá rada je pre nás veľmi cenná.a zo srdca za ňu ďakujem.

renatka1985
12. aug 2020

@liuska8 Krompachy

liuska8
autor
12. aug 2020

@renatka1985 prosím vás mohli by ste mi povedať viac?

sara07
12. aug 2020

treba naozaj nást na základe osobných skuseností lebo na nete je baby f..a td a neviem čo top a realita je ina a väčšinou prisatie funguje že ti namodeluju bradavavku strčia dietatu do ust na 4 sec a vybavené to je považované za priloženie dietata k matke, niečo také máme čas kym sa prisaje samé ešte nedorazilo na sk aj ked si to želáš

eva1990
12. aug 2020

@liuska8 mozem sa opytat aku zlu skusenost v poprade ? Ja som tam 2 krat rodila a vsetko bolo v poriadku

hipuska
12. aug 2020

@liuska8 budeš mať prvé dieťatko?

liuska8
autor
12. aug 2020

@eva1990 Naplánovali mi sekciu a dieťatko mi ukázali z 3 metrov zadok hlavičky 2 sekundy. Potom mi dieťa vzali, zašili ma a odviezli na izbu. Nechceli mi doniesť dcérku a tak som mobilom prosila sestričku na novorodeneckom-známu aby dcérku odfotila a poslala mi ju...a aby mi pomohla že ju donesú. Asi po 2 hodinách som sa konečne dočkala. Ostatné 2 ženy 2 dni svoje deti nevideli po pôrodoch. 😨
Potom bola hlavná sestra ku mne doslova hnusná a prišla mi pichnúť injekciu na riedenie krvi tak hnusne, že som mala modrinu a rameno ma bolelo ešte týždeň strašne.

danieladeley
12. aug 2020

@liuska8 Bardejov splna vsetko co si prajes/ co si napisala. babo hned davaju maminke na prsia a ak chces, mas ho na izbe stale od prveho momentu . maju velku podporu co sa dojcenia tyka. flasu urcite nedaju, ak treba, dokrmuju striekackou .

liuska8
autor
12. aug 2020

@hipuska Syna som rodila v UK najprv prirodzene, potom nakoľko to nepostupovalo a kontrakcie boli úmorné..urobili sekciu. Druhú som rodila dcérku v tom Poprade a teraz v decembri čakáme tretie.

mariejenka
12. aug 2020

Bardejov..v októbri rodim druhé, pri prvom mi ho hned dali na hrudník, neumyvali,nevazili ...len u mna nastali komplikácie tak s riešilo...
Inak ak je porod ukážkový ma zena dieťa bonding 2 hodiny, čaká sa na samoprisatie, a potom sa ide vyšetriť babo,zena sprcha a na izbu. Mne sestrička pomahala nohy umyvat, laktačná bola, lekar sa.zaujimal, žiadna som neni protekcna na izbe boli dalsie dve zeny,a ku každej tak, cize tak.
Teraz corona poskalala prítomnosť otca pri pôrode,ale uz sa to pomaly dava do mormalu, ale tak zas viac a viac pozotovnych prípadov,tak ako to bude v decembri tazko povedať.

sara07
12. aug 2020

@mariejenka to si mala super, teda zavidím tym babam, lebo ako fakt je to neskutočne hnusné ked ti ho odvleču prečo lebo umyt a argument však bude spolu cely život 😈😈😈

renatka1985
12. aug 2020

@liuska8 napiste @dianasp, ona tam rodila a ma najlepsie skusenosti.

sara07
12. aug 2020

@liuska8 toto som ja mala pri normálnom pôrode , že som videla z 2 metrov gulku a to bolo celé a hned to tahali prečo to bolo 2009, ako prvy chvile strašne , neosobné nič
lebo treba ho dat do inkubatora prechladne 😈😈

mariejenka
12. aug 2020

@sara07 veru, takeho popuceneho, krvavého si pamätám syna, tak by to malo byť.

eva1990
12. aug 2020

@liuska8 ja som tiez rodila sekciou, dcera totiz bola otocena nozkami nadol, tiez mi ju neskor ukazali, ale co sa tyka kojenia, dokrmovali len cievkou bez flase kym mi nabehlo mlieko, takze ja som bola spokojna aj s pristupom vsetkych sestriciekna vystriedalo sa ich tam dost,

dianasp
12. aug 2020

Krompachy rada odporúčam. Priam famialiarna atmosféra, na sálu som mohla ísť kedy ja som sa na to cítila, na všetko sa pýtali, od malého som bola po pôrode dve minuty s mojim dovolením, dvojhodinový bonding je u nich standard, podpora prirodzeného pôrodu, súkromie, či už pri bondingu sme boli úplne sami alebo na izbe - všetci traja. Na nič som nepočula nie, požičali mi fitloptu na izbu, už robia aj “pasy” na izbe čo viem, sestričky z novorodeneckeho si našli čas a pomohli mi malého prezliekať a prebaliť a ukázali ako ho držať pri kúpaní atd, milión veci by som mohla napísať. Skús sa pýtať čo ta konkrétne zaujíma 🙂 myslím že nemajú problém dokonca ani s lotosovym. Plnia sny a želania 🙂

ziarifka
12. aug 2020

Krompachy. Pôrod na štyroch, bez urýchľovania, pôrodná asistentka mi masírovala kríže, lekárka mi chránila hrádzu, namiesto oxytocinu odporučili zmenu polohy a sprchu, pôrod bez klistyru, bez strihania, bez poranenia, dcérku mi popod nohy podali do rúk, sama som sa otočila, čakali na dotepanie pupočníka, spontánny pôrod placenty, okamžitý bonding 2h, dcérku som mala v náručí pri odchode z pôrodnej sály. Dcérka so mnou na izbe. Žiadne kúpanie, odniesli iba 2x na 10 a 13 min, na skríningy. Krásny zážitok, ktorý si ešte musím zopakovať 🙂

krisbar
12. aug 2020

@ziarifka na slovensku to znie az ako scifi.

marhula55
23. aug 2020

@liuska8 Krompachy jednoznačne

niikoletka
23. aug 2020

Bonding po prirodzenom pôrode je už štandard ale po sekcii ti dieťa nikto nenechá bez ohľadu na plán.

liuska8
autor
9. sep 2020

@dianasp ďakujem za odpísanie. Dva predošlé pôrody mi robili sekciou a preto teraz vraj bez šance na prirodzený. Tak ma zaujíma najmä kde ozaj mi zaistia aby i pri sekcii plnili môj plán a už mi nebrali dieťa, toto ma veľmi vystresovalo pri dcérke, že mi ju odmietali doniesť a robili s ňou čo som nechcela vôbec. Ešte aj prvé ju nadžgali umelým mliekom. Bola som veľmi nespokojná, nakoľko kojenie si navodzujem vždy mesiac, dva pred porodom-takže vždy mi mliečko šlo už.

liuska8
autor
9. sep 2020

@ziarifka po tomto z celej duše túžim..aj s mojím mužom by sme to takto veľmi chceli zažiť..a ak by sa mi podarilo prirodzene, bol by to úplný luxus a my v 6 nebi.

dianasp
9. sep 2020

@liuska8 tam dieta ani len neumyju po pôrode bez tvojho súhlasu, neboj 🙂 naozaj sa na všetko pýtajú ako si to zelas. 🙂

lea2019
15. sep 2020

@liuska8 nemocnica snv

janasp28
2. nov 2020

@liuska8 ak sa mozem spytat..prosim ako si navodzujete kojenie este pred porodom?..velmi ma to zaujima skusila by som to aj ja 😊 dakujem krasne