icon

Je štúdium na nemeckom bilingválnom gymnáziu náročné?

19. sep 2026

Ahojte, zaujima ma 5 rocne studium, je narocne? Aj sa tam dostat?

minenkaa
20. sep 2026

@anonym_autor moje decko chodilo na anglické a končilo vždy s jednotkami,nikdy sa moc neučilo až na vysokej škole ,staci spraviť prijímačky ,ako na každú školu

darina77
20. sep 2026

@anonym_autor dcéra chodila na nemecké a dalo sa v pohode

autor
20. sep 2026
@darina77

@anonym_autor dcéra chodila na nemecké a dalo sa v pohode

@darina77 z coho sa prosim robia prijimacky?

anonym_6f2926
20. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ved si pozri na stranke skoly

anonym_423818
20. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Náročná je najmä samotná nemčina. Tento jazyk sa nedá s angličtinou ani porovnať, navyše angličtinu maju deti celú ZŠ a nemčinu len minimálne alebo vôbec.
Dostať sa tam šikovné dieťa dostane a ako to zvládne, to závisí od jeho talentu na jazyky a chuti učiť sa ho a učiť sa v ňom aj iné predmety vo vyšších ročníkoch. Tá nemčina ho musí jednoducho baviť. Prvý rok majú denne 4-5 hodín jazyka, gramatiku, počúvanie, fonetiku, komunikáciu a v ďalších sa v jazyku ucia vybrané predmety, napríklad matematiku, fyzikau, chémiu, biológiu - podľa zamerania školy. Možnosti ďalšieho štúdia na VŠ a uplatnenie však bude mať absolvent výborné.
Ak je však dieťa slabší žiak a nie je práve študijný typ, ochotný denne sedieť nad knihami, radšej nemecký bilingvál neodporúčam. Takéto deti sa tam trápia alebo zvyknú odísť.

autor
20. sep 2026
@anonym_423818

@anonym_autor Náročná je najmä samotná nemčina. Tento jazyk sa nedá s angličtinou ani porovnať, navyše angličtinu maju deti celú ZŠ a nemčinu len minimálne alebo vôbec.
Dostať sa tam šikovné dieťa dostane a ako to zvládne, to závisí od jeho talentu na jazyky a chuti učiť sa ho a učiť sa v ňom aj iné predmety vo vyšších ročníkoch. Tá nemčina ho musí jednoducho baviť. Prvý rok majú denne 4-5 hodín jazyka, gramatiku, počúvanie, fonetiku, komunikáciu a v ďalších sa v jazyku ucia vybrané predmety, napríklad matematiku, fyzikau, chémiu, biológiu - podľa zamerania školy. Možnosti ďalšieho štúdia na VŠ a uplatnenie však bude mať absolvent výborné.
Ak je však dieťa slabší žiak a nie je práve študijný typ, ochotný denne sedieť nad knihami, radšej nemecký bilingvál neodporúčam. Takéto deti sa tam trápia alebo zvyknú odísť.

@anonym_423818 Syn ma nemcinu od malicka, zili smev rakusku a stale sa muz s nim rozprava po nemecky, len teda sediet na knihami ho velmi nebavi😀

guiseppinka
20. sep 2026

Tak ani nerozmyslaj nad inou variantou. Upevni jazyk a moze ist do rakuska na vysku... dvere bude mat otvorene vsade. Ked ma nemcinu v malicku, ak ste zili v at a aj tu chodil do skolky, tak o to lepsie... urcite stavaj na tomto. Pre syna to nie je cudzi jazyk.

autor
20. sep 2026
@guiseppinka

Tak ani nerozmyslaj nad inou variantou. Upevni jazyk a moze ist do rakuska na vysku... dvere bude mat otvorene vsade. Ked ma nemcinu v malicku, ak ste zili v at a aj tu chodil do skolky, tak o to lepsie... urcite stavaj na tomto. Pre syna to nie je cudzi jazyk.

@guiseppinka ano, ved preto by sme to tak chceli

guiseppinka
20. sep 2026
@anonym_autor

@guiseppinka ano, ved preto by sme to tak chceli

@anonym_autor pytas sa na nespravnom mieste. Vela ludi si neuvedomuje, ze pre tvojho syna to cudzi jazyk nie je. Mne v at decka chodia do skoly a tiez sa ma vela ludi pyta, ci je to tazke pre ne. No nie, lebo nemcina je pre nich absolutne prirodzeny jazyk...

anonym74
20. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_423818 Syn ma nemcinu od malicka, zili smev rakusku a stale sa muz s nim rozprava po nemecky, len teda sediet na knihami ho velmi nebavi😀

@anonym_autor moj brat tam chodi knihy ani nevidel a tento rok maturuje cize zalezi od typu dietat a hlavne co mam aj spoluziakov co maju toto gymnazium nikdy sa nemali problem zamestnat nech mali akukolvek Vs lebo ta nemcina vzdy zavazila

autor
20. sep 2026
@anonym74

@anonym_autor moj brat tam chodi knihy ani nevidel a tento rok maturuje cize zalezi od typu dietat a hlavne co mam aj spoluziakov co maju toto gymnazium nikdy sa nemali problem zamestnat nech mali akukolvek Vs lebo ta nemcina vzdy zavazila

@anonym74 mne hlavne ide o tu nemcinu

anonym74
20. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak nulty rocnik je len nemcina gramatika, pocuvanie atd a potom postupne priberaju nemecke predmety ako nemecku matiku, fyziku, dejepis a co viem od brata nemecke predmety ucia len nemci a je tam aj ten nemecky sytem vyucby nie ako u nas

anonym74
20. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak ja robim 7 rokov v At predtym nj na gympli a brat ma kedykolvek strci do vrecka s jeho nemcinou lebo bol aj u nas v At brigadovat a ziadny problem