Mozgová príhoda - fyzioterapeut v Poprade
Ahojte, moj otec(79) dostal pred 10 dnami porazku. Hned sme volali zachranku. Zial lava strana tela je viac menej nefunkcna, ruka je na tom o nieco lepsie ako noha. Zo zaciatku mal dost problem s recou, aj ten mozog nefungoval ako mal. To sa ale pekne upravilo. V nemocnici s nim akoze "cvicia". Dnes sme dokonca zistili, ze sa mu zacinaju tvorit na chrbte prelezaniny. Proste cele zle.Ma este hnacku. Dnes mu mali robit kontrolne ct, ale mu to nespravili. Chodime za nim kazdy den. Zrejme najlepsie by bolo ho co najskor dostat domov. A potom neviem co.
Rozmyslam pohladat nejake fyzioterapeuta na doma, keby prisiel par krat do tyzdna a zvysok by sme cvicili s ocom my(dve zeny).A co najskor vybavit nejaku rehabilitaciu/kupele.
Nepoznate niekoho dobreho cenovo prijatelneho z Popradu na fyzioterapiu? A nejake dobre rehabilitacne oddelenie? Precitala som si viac diskusii, vela ludi odporuca Kovacovu, len ze je tam problem sa dostat. Potom som nasla nejake rehabilitacne odddelenie v nemocnici v Hlohovci. Aj v Lehniciach, len su tam take zmiesane revenzie, povedala by som ze az niektore velmi velmi zle. Rozmyslame, ze ak by aj poistovna pobyt neschvalila alebo by musel cakat velmi dlho,tak by sme to financovali cele sami.
@naja85 ak je čerstvo po mozg.príhode tak musia rehabilitovať opatrne...Pre takého človeka je neskutočne únavné urobiť 2-3kroky....viem o čom píšem, mama po porážke prvý rok nechodila, rozchodila sa až neskôr....u vás je najväčšia nevýhoda vek....a ano, najlepšie kúpele sú Marína v Kováčovej...tam by musel ísť asi s doprovodom a ano, čaká sa dlhšie, ak by to aj bolo schválené hneď ZP, tak 2-3mesiace určite....pre vás by bolo super aj NRC v Kováčovej - to je brané ako nemocnica, čiže bez doprovodu, tam sa cez poisťovňu ale po mozg.príhode nedostane , jedine ako samoplatca.....na druhej strane je to brané ako nemocnica, čiže v prvom rade by ho naučili samoobslužné činnosti, samozrejme je tam aj chodník na nácvik chôdze + ostatné procedúry....špecializujú sa tam aj na stavy po úrazoch, takže je tam aj veľa vozičkarov ktorých učia samostatnosti....
@mogaa zajtra chcem zavolat jednemu fyzioterapeutovi, co chodi aj domov a medzitym skusime vybavit nejake doliecenie cez zdravotnu poistovnu, ked nie,tak to dajak zafinancujeme sami. On ma chut cvicit a je tam malinkate zlepsenie oproti tomu, ako prisiel do nemocnice.Len to cvicenie v nemocnici absolutne nestaci a svaly ochabuju coraz viac. Ak by aspon si trosku zlepsil tu ruku, bolo by to uplne super. Samozrejme,ze uz to nikdy nebude dobre,len led je nadej,ze by sa to mohlo zlepsit,tak to nechcem nechat len tak kvoli veku.
Zajtra za nim nemozem ist,ale pojde mama, tak sa spyta aj lekarky, ze co dalej. Budeme musiet este vybavit polohovaciu postel a aspon vozik na doma.
neviem čo myslíš pod tým "doliečením cez poisťovňu"....treba sa spýtať na rehabilitačné oddelenie v nemocnici, ale poviem otvorene ak je ležiaci, tak to tiež žiadna sláva nebude...ideálne po návrate domov fyzioterapeut, ktorý ukáže mame ako s otcom cvičiť....a začať vybavovať kúpele.....tam len to kým poisťovňa schváli návrh trvá min.2-3týždne+ každé kúpele už majú oslovených klientov čo majú mať pobyt na nasledujúci mesiac , termín skôr dajú len ak niekto vypadne....opäť ak je otec ležiaci, potrebuje doprovod + ak je inkontinentný, tak treba najskôr kontaktovať kúpele a až potom s potvrdením(stačí mailom)že ho vezmú aj plienkovaného to dať na schválenie ZP.....neviem odkiaľ ste, mám doma vozík ktorý nepotrebujem....
@naja85
Odporúčam bemer terapiu p.tobáková
Inak oco je znovu na tom.lepsie, aj noha aj ruka su take funkcnejsie, silnejsie. Tak uvidime. Je momentalne na geriatrii a mala k nemu prijst rehabilitacna sestra,ale su sviatky, takze pride az po sviatkoch, ale uz buduci tyzden ho mozno pustia domov. Aj ta zacinaju prelezanina sa mu lepsi, lebo sa sam dokaze poobracat. Mozno ani polohovaciu postel nebudeme potrebovat. Len ta hlava je stale taka zvlastna, niekedy rozprava celkom normalne a potom.povie alebo sa spyta taku hlupost.

@naja85 hlavne si uvedom že starostlivosť o takeho človeka neni len o RHB....prebalovanie,prezliekanie,hygiena,polohovanie každe 2 a v noci každe 3 hodiny,krmenie,chodenie po doktoroch,ošetrovanie preležanin atď atď...si si istá že to zvladnete 2 ženy 24/7? Kym bude mať prelezaniny do kupelov ho nezoberu a liečia sa aj rok,skôr by som uvažovala o zariadeni typu Domov soc služieb alebo daky doliečovak kde poskytuju aj RHB terapie