icon

Obchodná akadémia Poprad

7. jan 2022

Ahojte.Je tu niekto kto chodí na OA??Ak áno chcem sa spýtať dá sa to zvládať,alebo je to náročná škola??Poprípade odporúčate tam ísť?

nerya
7. jan 2022

Ja som chodila ale do LM, myslím že tie školy sú podobné, jasné že sa dajú zvládnuť 😉 ide už len o to, či ťa to bude baviť a či vieš čo budes s takou školou robiť potom 😉

smileba
8. jan 2022

Ja som tam chodila pred niekolkymi rokmi, co viem tak ucitelia sa tam velmi nezmenili, ale uroven isla dole ako asi na vsetkych skolach 😂 ja myslim, ze ked nie si uplny flakac, tak sa skola da v pohodicke zvladnut 😉 ja som tam bola spokojna a myslim, ze ma naucila ovela viac veci ako gymnazium ☺️

autor
9. jan 2022

@smileba Ďakujem veľmi pekne za info ❤

jabuducanevesta
23. apr 2022

Pred 20.rokmi 50 percent na písomné bola päťka, ale úroveň všetkých škôl klesla. Ja som bola 1-2karka na základe a zvládla som ju na jednotky,dvojky

adam1216
1. jún 2026

Chcem sa podeliť o svoju skúsenosť s Obchodnou akadémiou v Poprade. Podľa môjho názoru je úroveň školy veľmi nízka, najmä čo sa týka spravodlivosti, prístupu k žiakom a celkovej organizácie.
Veľkým problémom je nerovnaké hodnotenie žiakov. Nie vždy je jasné, podľa akých kritérií učitelia hodnotia, a nie každý žiak má rovnaký prístup. Stáva sa, že žiak, ktorý sa počas roka snaží, pracuje navyše a plní si svoje povinnosti, môže dostať rovnaké alebo podobné hodnotenie ako niekto, kto počas roka nerobí takmer nič a to len na základe preferencií konkrétneho učiteľa. Takýto prístup je veľmi demotivujúci a nespravodlivý.
Rovnako mám pocit, že škola nie vždy rieši vážne problémy dôsledne. Ak žiak dlhodobo nechodí do školy, neplní si povinnosti a napriek tomu je mu umožnené všetko si dodatočne dopísať krátko pred maturitou, pôsobí to veľmi nefér voči ostatným žiakom. Takéto prípady podľa mňa vypovedajú o nízkej úrovni školy a o tom, že pravidlá neplatia pre každého rovnako.
Ďalším problémom je odbornosť niektorých učiteľov. Niektorí pedagógovia podľa môjho názoru nepôsobia dostatočne kompetentne vo svojom odbore. Je zvláštne, ak napríklad učiteľ informatiky potrebuje pomoc od žiakov pri základných úkonoch na internete. Od učiteľa odborného predmetu by sa očakávala vyššia úroveň vedomostí a praktických zručností.
Celkovo mám zo školy pocit nespravodlivosti, slabého systému a nízkej kvality výučby. Samozrejme, nájdu sa aj učitelia, ktorí sa snažia a svoju prácu robia dobre, no celkový dojem zo školy je pre mňa veľmi negatívny. Školu by som neodporúčal žiakom, ktorí očakávajú férový prístup, kvalitnú prípravu a jasné pravidlá pre všetkých.