icon

Život v Poprade

8. aug 2025

Ahojte je tu niekto z Popradu? Uvažujem o presťahovaní sa sem. Je u vás dostatok práce? Vyhovuje vám Poprad?😊

sweet20
8. aug 2025

@anonym_autor my sme z PP odisli do KE

sweet20
8. aug 2025

@anonym_autor a odkial sa chces pristahovat? Aku pracu robis ? Mas v poprade rodinu?

biba_18
8. aug 2025

pp je mesto pre tých čo nechcú žiť na dedine, ale ani vo veľkom meste ako po alebo ke ... a bonusom sú ta3...

anonym_11986e
8. aug 2025

Ja som do pp vydala a zvykla si. Je tu krasne, okolie, prirody, hory, moznosti v tomto smere naozaj vela, ak to clovek vie ocenit. Kvoli Tatram su drahe nehnutelnosti a drahsi zivot, s pracou uz ale horsie. Za tie roky co tu zijem sa zhorsil "romsky problem". Je ich privela a su vsade, plne mesto, to kedysi nebolo. Lokality na byvanie bez nich takmer ziadne. Casom to bude este vacsi problem, budem sa tu bat zit, zvazujem sa odstahovat, kedze ani moje deti tu nechcu zit :((... problem celeho vychodu. A este mame vela medvedov doslova za mestom na kazdom kroku, co devalvuje to potesenie z nadhernej prirody.

marhulka13
8. aug 2025
@anonym_11986e

Ja som do pp vydala a zvykla si. Je tu krasne, okolie, prirody, hory, moznosti v tomto smere naozaj vela, ak to clovek vie ocenit. Kvoli Tatram su drahe nehnutelnosti a drahsi zivot, s pracou uz ale horsie. Za tie roky co tu zijem sa zhorsil "romsky problem". Je ich privela a su vsade, plne mesto, to kedysi nebolo. Lokality na byvanie bez nich takmer ziadne. Casom to bude este vacsi problem, budem sa tu bat zit, zvazujem sa odstahovat, kedze ani moje deti tu nechcu zit :((... problem celeho vychodu. A este mame vela medvedov doslova za mestom na kazdom kroku, co devalvuje to potesenie z nadhernej prirody.

@anonym_11986e my sme boli teraz na dovolenke v tatrách a deti chceli vidieť aj Poprad. A pre nich najväčšou atrakciou bola fontána s cigánmi, kt.sa tam clapkali a vyťahovali mince z dna 😁 ja som z NR a tiež ich je tu už pozehnane

janulka1985
8. aug 2025

@anonym_autor zijem tu s manzelom a detmi 1rok a pol.. Odsťahovalisme sa z Kežmarku.. Tam je neprisposobivych romov viac ako v Poprade poloznicene mesto a hladova dolina.. Skratka tam chyba kupna sila. Poprad v porovnani s KK level vyššie.. Ale myslim si ze kazde mesto ma svoje pre a proti.. Ale zas ked prrevyšuju negativa tak sa treba zbalit a odist. Za mňa som spokojna zatial v PP... Uvidime co este prinesie zivot.. ANikdY nehovor nikdy

anonym_96bcd1
8. aug 2025

@anonym_autor My a moja rodina ani zadarmo. Dôvody by boli hlavne 10 mesiacov zima 😬🥶

guiseppinka
8. aug 2025

Vyrastala som v pp. Samotne mesto nejako extra pekne nie je. Co vsak velmi ocenujem je poloha - vsetky ic tu stali, dialnica a vies sa, za dobrych podmienok, dostat do ba za 3,5 hodiny, na vychod a juh cca 2,5 hodiny. Od polska si tiez na skok.
Vyhody: jasle, skolky, skoly zakladne, stredne, gymnazia, nemecka sekcia a krasna vianocna vyzdoba🤣
Co sa tyka romskej otazky, tak pp je na tom asi najlepsie, lebo kezmarok alebo spisska nova ves, je katastrofa.
Ceny nehnutelnosti su sialene vysoke, moja preferencia je stary juh, vsade blizko. A teda je tam chladnejsie, ja sa tam chodim teraz schladit...

veronicka88
10. aug 2025

Tak ja ti to napíšem ako popradčanka(už 3km za PP)ktorá sa tu narodila,odišla,a vrátila sa....Poprad je skur*ene drahý. Nehnuteľnosti,bývanie,život....platu neprimerane,roboty v technickom smere žalostne malo za palaty zamrznuté tak v 2012. Kúpiť dom bol 5 ročný Bon ktorý ale nakoniec vybojovali úplne inak ako sme plánovali ale sme spokojní. Ja len dúfam že chlapci budú moji mať viac rozumu a už sa tu späť nevrátia. Perspektíva normálneho života je tu biedna..mám pocit že my sme si len dokázali za tie roky zvyknúť.

liusa82
10. aug 2025

otázka kde dneska nie sú cigáni? zachvilku vytlačia zo Sr bielych.Ja som z okresu Zm a hrôza.Všade to žobre po celom meste,pred obchodmi proste hocikde.Takže keby mám rozmýšlať kde na Slovensku sa nesťahovať kvôli tmavším tak asi moc na výber nebudem mať 🙂

janulicek45
10. aug 2025

@anonym_autor narodila som sa tu a nie kebyže tu nemám vlastný dom idem inde hneď ...hlavne námestie o ničom nieje sa kde prejsť absencia detských ihrísk na sídliskách Juh je ich viacej ,MHD najhoršia z celého Slovenska. Ja našťastie chodím do práce do Spišskej tak som tam väčšinou času alebo ideme do Prešova každú sobotu alebo do Košíc z autom na pešie zóny najesť sa pohrať sa s malou za mňa naozaj Poprad nieje nič ...

gabrielka94
18. aug 2025

Ja tu zijem od roku 2017 a na Poprad nedam dopustit. Ani jeden z nas tu nikoho nema z rodiny, prisli sme sem z vychodu SR kvoli manzelovej praci. Byvame na sidlisku zapad a som spokojna. Vzdy je kam ist, su tu v lete akcie pre dospelych aj deti. Skolu a kruzky mame uplne po ruke, napojenie na dialnicu, turistika aj relax v okolí dostatocný.

janulicek45
22. aug 2025
@gabrielka94

Ja tu zijem od roku 2017 a na Poprad nedam dopustit. Ani jeden z nas tu nikoho nema z rodiny, prisli sme sem z vychodu SR kvoli manzelovej praci. Byvame na sidlisku zapad a som spokojna. Vzdy je kam ist, su tu v lete akcie pre dospelych aj deti. Skolu a kruzky mame uplne po ruke, napojenie na dialnicu, turistika aj relax v okolí dostatocný.

@gabrielka94 to teda nepoznáš spišskú ani Prešov potom by som hovorila o akciách :D nenávidím toto mesto