Vyšetrenie plodnosti

martinaskutkova
7. okt 2017

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať na vyšetrenie plodnosti ženy. Momentálne sa s partnerom dieťa ešte neplánujeme. Mala som však už od puberty problémy s cyklom, hormónmi ( musím brať antikoncepciu kvôli liečbe), bolesti, časté zápaly a infekcie. Rada by som sa preto informovala ako je to s mojou plodnosťou. Som mladá žena, ale predsa ak by bol nejaký problém s mojou plodnosťou je lepšie to vedieť čím skôr kým sa s tým dá niečo robiť. Chcela by som sa opýtať, či sa vyšetrenie plodnosti robí len v prípade ak sa po dlhodobom snažení nedarí žene otehotnieť, alebo sa môže aj mladá žena pre svoj pokoj na duši dať vyšetriť aby sa uistila, že je všetko v poriadku?

aduska121
7. okt 2017

@martinaskutkova ahoj kamaratka bola vysetrovana dlho sa jej nedarilo vysetrovali ju ultrazvukom,robili stery velku ulohu robi konzultacia o vsetkych prekonanych chorobach infekciach a nejake krvne a imunologicke testy...zrovna ked mala ist na nejaku operaciu alebo zakrok ( nepametam presne) zrovna vtedy sa im zadarilo 🙂 po styroch rokoch sa dockali a prave dnes ich syn oslavuje prve narodeninky

catherinah
8. okt 2017

Oficialne az ked sa cca rok nedari. Ale zalezi aj od lekara. Spytaj sa na to svojho gynekologa.

sivypegas
9. okt 2017

@martinaskutkova ked sa nedari podla veku do 35 2 roky od 35 pol roka, ale ak chces sopi to urobit,tak si to mozes zaplatit sama,lebo indikaciu este nemas,vies zacnite skusat a uvidis ako sa zadari,mozno na prvy krat,mozno otehotnies hned.ale je blbost si robit testy,kt su drahe a sa este nesnazite.Tak sa zacnite snazit a uvidis,ci tie testy treba alebo netreba.