Odúčame sa od plienok a máme problémy s kakaním

lea77777
13. máj 2016

ahojte damy, prosim ospravedlnujem sa, ale mam teraz taku fekalnu temu🙂: dcera 2r2m uz zvladla nocnik, cika v pohode aj sa pyta, v podstate skoro bez nehody, su to asi 2-3 tyzdne, ale problem je kakanie...nejako sa podla mna boji kakat mimo plienku a uz mam pocit, ze aj do plienky, aj ked na noc este stale plienku ma, teda vzdy vecer ma moznost sa aj vykakat, a teda aj rano, ak by to bolo o tej plienke...ale odmieta, proste povie, ze nie a nebude kakat...predtym problem nemala, teraz s tazkostami ide raz za 2-3 dni, teda do tej vecernej plienky...mate skusenost? co mam robit? akoby mala stres, ze jej nieco ide z ritky🙂 a snazime sa kakanie stale od zaciatku popisovat ako pozitivnu vec, ze aby ju hovienko v brusku netlacilo a podobne, ze to je dobre, ze islo von a tak....ale aj tak stale, ze nieeeee...stravu ma v pohode, nic sme nemenili, a do pleny nemala stres kakat pravidelne (rano+vecer)....mozem nieco urobit? ci mam len pockat, musi si na to zvyknut kakat mimo plenku? mate skusenost? kolko to trvalo?

mirreckall
14. máj 2016

Nasej trvalo dalsieho pol roka, kym kakala do serblika....a ako som zistovala, neboli sme jedini...kopu deticiek okolo nas... U mladsej tomu necham volnejsi priebeh a nebudem ju tlacit v 2 rokoch na serblik...

zuz02
14. máj 2016

Aj moja dcera zvladla cikanie hned a s kakanim sme sa trapili dalsie dva mesiace. Kakala do zachoda, ale z kazdodenneho kakania sa stalo kakanie kazde 2-3 dni. A ked to uz naozaj nevedela udrzat, tak bola schopna dalsie dve hodiny to zadrziavat. Sadla na zachod a hned sa z neho postavila. Takto sme to nacvicovali aj 6- krat za hodinu. Ale po zhruba dvoch mesiacoch sa to upravilo same.