icon

Absolvovali ste hypnopôrod?

gartija
19. dec 2021

Ahojte,

Zienky, ktoré ste boli na hypnoporode, tak akw sú vaše reálne skúsenosti? Akw ste mali kurzy? Pomohlo Vám to? Boli ste aj s mužmi?

Vďaka za odpovede!

dzepeta
19. dec 2021

@gartija v juli 2019 sme aj s muzom absolvovali kurt hypnoporodu. Bolo to skvele najlepsi kurz na akom som bola👍🏼Viedla ho Hanka rollova. Bola to skvela skusenost🙂urcite odporucam

gartija
autor
19. dec 2021

@dzepeta Dakujem pekne za skúsenosť

nely1704
19. dec 2021

@gartija áno, boli sme obaja , rok dozadu, je to skvelé, oplatí sa , veľmi nám to obom pomohlo ...

gartija
autor
20. dec 2021

@nely1704 a u koho ste boli vy?

bolarazjedna
20. dec 2021

mňa by zaujimal ani nie kurz, ale že ako ste využili poznatky počas pôrodu ? Vedeli ste sa riadiť tým, čo ste sa naučili na kurze? Pomohlo vám to počas pôrodu?

veronice
20. dec 2021

Ja idem na kurz po novom roku a rodim koncom februara tak mozem dat info ale az potom 😁 tiez idem k Hanke Rollovej (na fb ma stranku Dulahana)

dzepeta
20. dec 2021

@bolarazjedna mne pohmohli tie cvicenia co sme robili na kurze. Ucili sme sa ako spravne dychat. Ako relaxovat ak toe nahravky a co sme dostali a brozurky rada som si odtial citala a aj tie afirmacie mi pomohli🙂

nely1704
21. dec 2021

@dzepeta presne tak aj mne, veľmi dobre som sa nastavila na kontrakcie , neviem si predstaviť, žeby som šla rodiť bez toho... Veľa žien má z pôrodu traumu a ani sa im nečudujem. Ja nemám na pôrod žiadnu zlu spomienku. Vedela som čo ma čaká, ako ,, narábať" s bolesťou a hlavne psychicky to zvládnuť
@bolarazjedna

bolarazjedna
21. dec 2021

ešte mi napadlo, že dýchacie cvičenia a dobré rady dávajú aj na bežných predpôrodných kurzoch /pokiaľ dobre viem/. Je tu niekto, kto ich vie porovnať s kurzom o hypnopôrode? Ja len kvôli cene toho kurzu, či to naozaj dá omnoho viac, ako bežná predpôrodná príprava? Je tu niekto, kto napr. mal prvy pôrod bez hypno-prípravy a druhý už po absolvovaní kurzu? ako by ste porovnali tie 2 pôrody?