Ak chce byť partner pri pôrode, potrebuje prípravu?

veronika240
10. nov 2011

Ahojte,neviete či potrebuje partner keď chce byť pri pôrode nejaku prípravu alebo niečo?ďakujem

len.petra
10. nov 2011

@veronika240 pokiaľ sa nič nezmenilo, tak nepotrebuje.. iba zaplatiť poplatok 😀

ivka225
10. nov 2011

Nie, iba ak duševnú, mnohí muži sú väčšie padavky, ako by sa zdalo 🙂. Ale nemyslím tým v žiadnom prípade toho tvojho, držím palce, nech všetko vyjde ako treba.

bambi2
10. nov 2011

ako keby nestacilo, ze si platis poistku?!!! u nas sa neplati za to aby manzo mohol byt pri porode. a nevidim dovod za to platit, ved on vlastne ako keby tam nebol!!!!! to je sila!!!

miskap
10. nov 2011

Myslím, že osobitnú prípravu mať nemusí, no pre istotu by som sa informovala priamo v nemocnici. Ale mal by sa aspoň trochu zaujímať, ako pôrod prebieha, čo sa deje, aby nebol zaskočený. 😉 Určite by ste si mali prebrať, čo od neho očakávaš, aby sa necítil zbytočný. Partner by mal chrániť tvoju intimitu, pomáhať ti sa prejsť do sprchy, na vecko, obliecť, samozrejme pomasírovať, ak ti to bude príjemné, dbať o prísun tekutín a samozrejme podporovať ťa, že to zvládneš 🙂 a všetko bude v poriadku.

stardust
10. nov 2011

Pripravu na co?

zuuzzz
10. nov 2011

pokial viem nepotebuje lebo on ma byt tvoja podpora,do porodu nijak nezasahuje maximalne moze prestrihnut snuru.oni ho ajtak postavia k tvojej hlave nie na miesto porodnika,tam nema co robit.ked budes mat muza na sale nepokusaj sa mu nadavat a kricat po nom,zbytocne sa unavis a nebudes vladat tlacit babo.vylevy zlosti ti len uskodia.inak nezaskodi ked uz videl daky porod-namusi prave babatka ale ten moj pomahal bezne doma s otelenim,prasenim...ono je to podobne,tiez zabalene v blane,supinkate,flakate,vraskave...niektory chlapi to nezvladnu .inak mojho ku mne ajtak nepustili lebo na vedlajsej sale bola -spoluobcianka-a tie potom robia cirkus .takze tak.drzim vam palce

zuzikkaa
11. nov 2011

@veronika240 u nas by mal absolvovat taku jednu pripravnu lekciu 🙂 su to vlastne take naucne lekcie pre prvorodicky ohladom porodu a ked chcu mat pri sebe aj partnerov tak sa dohodnu na jednu hodinu a sestricka ktora vedie tie lekcie im vysvetluje co a ako bude asitak prebiehat,,ako sa maju chovat...ze by mali byt pripraveni ze im partnerka v bolestiach aj vynada 😅 😅 😅 atd...a ze ked ho v pripade komlikacii poslu prec tak ma ist hned,,alebo ked sa neciti moze kedykolvek odist 🙂
no a tiez mame nejaky polatok za ucast 😉

ale viem ze sa to da aj bez tej lekcie,,zalezi aka sestricka ma byt pri porode...ale v kazdom meste je to ine tak si treba zistit tam kde budes rodit 😉

veronikam
11. nov 2011

Nemusi, no nie je zle, ked to absolvuje. Moj manzel bol na priprave otec pri porode, a sam povedal, ze to bolo pre neho dobre vediet dopredu presne co a ako sa bude diat. Lebo muzi nevedia tolko co zeny, a nie je na skodu ak im odbornik zhrnie vsetky dolezite informacie a vysvetli co a ako, co kedy ma robit, co nema robit a podobne. Bola som tam s nim a bolo to urcite uzitocne pre neho.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre