icon

Ak dieťa, jedine cisárskym

usmiata007
18. mar 2017

Dobrý deň, viem, že na Slovensku nie je indikáciou pre cisársky rez
panický strach z pôrodu, ale v zahraničí to indikácia je. Partner by v
budúcnosti chcel dieťa, ale ja ho naplánujem jedine, ak by som mohla
rodiť cisárskym. VÁŽIM SI VŠETKY MATKY, nech rodili akokoľvek, zaslúžime si výber pôrodu! Môj strach je na mňa príliš - v noci nespím dobre už
dva mesiace kvôli ťažkým pôrodom mojcih známych, kvôli faktu, že nie
každej zaberie epidurál a že sa žena tam dole dotrhá alebo ju nastrihnú,
môže sa jej dokonca roztrhať konečník! toto by žiaden chlap nepodstúpil,
no po nás to chcú! Partner na mňa netlačí, snažil sa ma ukľudniť, Že
bduem mať dobrú starostlivosť a ale no ja chcem jedine CR v budúcnosti,
starostlivosť ma neuteší v prípade bolestí a úprimne, za roztrhanie tam
dole by sa mi asi sprotivil aj on aj dieťa! Ccem, aby bolo dieťa zdravé a nechcela by som ho pri prirodzenom pôrode pridusiť, pri Cr to nehrozí, aj keď mám nastudované negatíva. Neodpustila by som mu to, aj
keď je to dobrý človek, proste nie, nikdy by som mu neodpustila natrhnutie, iné veci vo vzťahu áno. Pre vás sú to silné slová, ale prečo
by sm sa v dobe vedeckých objavov mala trhať ako v praveku za sprievodu
hororových bolestí? Nechutilo mi ješť kvôli tej predstave. Smiem sa
spýtať, ak by bol môj strach vážny a úzkosť ešte stúpala, a ak mám
problém s očným nervom, tiky na viečku, dioptrie - 4,5 a zošikmenú
panvu a stavce v strede chrbta, mohli by to byť indikácie pre CR? Mám aj
PCO, nepravidelný menzes, nemám niekedy vôbec menzes, hlavne pri strese
(teraz ho mám kvôli predstave pôrodu). Iné veci nie sú problém, nemám
depresie naopak sa teším zoživota, no ak počujem slovo pôrod predstavím
si čosi ako amputáciu za živa a je mi veľmi zle, až fyzicky.
Psychologička mi nepomôže a nepresvedčí ma na "prirodzený" pôrod, ktorý
na SVK ani neexistuje, keďže ženu priviažu na kozu ako nesvojprávnu,
ziapu po nej a ešte jej nastrihnú hrádzu!!! ďakujem za radu. Partner mi
pomáha v živote so všetkým, ale pôrod ani kvôli nemu nie som ochotná
prežiť, on by sa tiež nechcel za živa trhať tam dole!!! ďakujem za radu. P.S: Imunita detí : ja mám kopec chorôb a dosť casto aj keď ma moja mama rodila prirodzene, a mnohé deti po CR nemajú alergie, ja ich mám kopec, takže nechcem tu mať argumenty o imunite dieťaťa, ale seriózne rady, či a ako to ide vybaviť. Ešte dieťa neplánuje ten strach je hrozný, dožiera ma to :(

ninka1609
18. mar 2017

Ja som bola na sekciu lebo bola akutna a z mojej skusenosti by som este na tu sekciu isla aj sto krat ako prezit toto co bolo pred tym. Z postele som vstala hned na druhy den kedze som rodila o desiatej vecer ...nehovorim ze to nebolelo mala som pocit ze sa mi roztrhne jazva..ale ked mi vybrali tie kapče tak uplne polavilo a isla som domov a hned som sa bez problemov starala o dcerku .

usmiata007
autor
18. mar 2017

@margarita máš pravdu vo všetko,co píšeš. Inak, aj keď sa zdravo stravuejm a cvičím každý rok silno ochoriem na dva týŽne až mesiac, mám silné alergie, (a mam ma rodila prirodzene) ak budem chorá, ako sa postarám o dieťa? A čo moja skolióza- zhorší sa tehotenstvom? Ja som z toho na vetvy ako sa hovorí a mám pádny dôvod. Zdedí dieťa celiakiu- budú sa mu v škole preto smiať? Veď bdue mať inú desiatu, všetko. Mám proste problémy so zdravím a nie je mi to jedno,zdravie si vážim, nie ako tí ľudia, ktorí bažia po materiálnych veciach a riešia blbosti- pre mňa za mňa radšej dám prachy za cisársky nech mám kľud, ako ich dať za auto!

margarita
18. mar 2017

@usmiata007
uz fakt naposledy ale opakujem Ti, ze mozno mas skveleho chlapa
no nemas problem s porodom, ale vobec s dietatom ako takym ,
so svojou psychickou vyrovnanostou a ak sa nechas dotlacit k tomu, coho sa panicky bojis a co realne absolutne odmietas, tak na tej psychiatrii aj skoncis, v lepsom pripade, v tom horsom, ani nepisem co....

fakt skus pohovor s nejakym minimalne psychologom.
Tvoj problem nie je cisarsky, ver mi.

usmiata007
autor
18. mar 2017

@monka338 chápem, ale ja chcem max jedno dieťa, jednu sekciu zmáknem 🙂

lubaska21
18. mar 2017

pozerala si relaciu babyboom? tam je odraz SR zdravotnictva, myslim, ze celkom dobry, tam vidis ako kazda zena preziva porod rozdielne ALE kazda sa na svoje dieta po porode pozera nekonecnou laskou... ja mam za sebou 2x sekciu, prva bola akutna, porod nepostupoval, a druha bola kvoli tomu, ze maly bol velky a citila som rez na maternici z predoslej sekcie... po zazitku z prveho porodu som mala panicky strach z toho druheho, ze sa budem rovnako trapit, ale Boh mi pomohol a dopadlo to nad ocakavania... ja napr som rada, ze som nerodila prirodzene, hoc som to mala v plane, po prvom porode, kedy som vyse 4h bola na oxytocine, s obrovskymi bolestami a nepostupujucim porodm som po nicom inom netuzila v danu chvilu viac ako po narkoze... druhy som mala spinal a moje zotavovanie bolo ok, nic strasne, da sa to zniest... podla mna su zeny, ktore jednoducho nemaju predpoklady na prirodzeny porod, zda sa, ze patris k nim, ale podla mna ak chces to babo vylucne len kvoli partnerovi, tak to nie je spravny pristup, lebo do konca zivota to budes brat (cele tehu aj porod aj dieta) ako tvoju velku obetu, s ktorou si vnutorne nikdy nesuhlasila... su zeny, ktore su stavane na to mat deti a ine nie... skus popremyslat, ci by nebolo lepsie si kupit psa... neuraz sa, ale z mojho pohladu matka, ktora v porode vidi viac negativ z pohladu na samu seba ako pozitiv z prichodu babatka, ci zmeny zivota tak taka by deti mat nemala..

basena001
18. mar 2017

Tak na toto mi nedá nereagovať.Mam dve deti,obidve sekcie,obidve som si odplakala.druha horšia ako prvá.noc po druhej sekcii som nespala od bolesti napriek liekom.ale o to vôbec nejde.chcem len povedať,že pôrod je bolestivý.a je jedno,či sekcia,al.vaginalny.ale tá bolesť je súčasťou každého pôrodu.a je jedno,ako je tlmena,ako je žena na ňu nastavená,ako ju vníma.jednoducho je tam.a vieš čo,ja som pri oboch sekciách bola pripútaná na koze,kompletne nahá,vycievkovana a prekvapím tá,od prvého pôrodu mám inkontinenciou.jazva po prvej sekcii je ok,táto je aktuálna a vyzerá to s ňou horšie.po prevencia sekcii dve transfúziu....Nepíšem preto,aby som ťa strašila,ale preto,aby si pochopila,že akokoľvek budeš rodiť,vždy tam bude niečo,čo budeš považovať buď za ponizujuce,alebo bolestivé,alebo ine,ako si povodne chcela,alebo s následkami,aké si nechcela.ale,každá jedna ti povie,a to skôr,či neskôr,že jej je to fuk.vymaze to,čo bolo mimo jej predstáv a spomína skôr na to,ako to svoje malé počula 1xplakat,či ho 2x videla a pod.zjednodusene,jednoznačne z toho ,čo píšeš,indikáciu na sekciu máš.ALE tak,ako ti už niektoré napísali,otázka je,či aktuálne dieťatko chces a si pripravená priviesť ho na svet.a to evidentne nie si.Takže pôrod nateraz ani nerieš.tes sa zo života,partnera. Netráp sa tým,čo bude,keď pôjdeš rodiť.lebo ti garantujem,že jedine,čo ťa bude vtedy zaujímať,bude len to,aby si ako zdravá mama mala v rukách zdravé dieťa.A,ako som už písala,aj keď všetko neprebehne podľa tvojich predstáv,skôr,či neskôr ti to bude jedno.

sono2
18. mar 2017

@margarita ja som sa roztrhla pekne po zadok A neviem ani kedy😁Dr šil dosť dlho to pri hlave. Telo šlo už potom na druhú kontrakciu cez ranu. Môžem povedať, že porezaný prst bolí viac.

@usmiata007 telo je nesmierne zázračné. Ja som tlačila, že som mala vonku celý zadok. Nič ale nič neostalo, na hrádzi ani stopa po šití, žiadny únik moču absolútne nič. A to som nesmierne hákliva na bolest.
Si zena, daš to. A keď chceš rodiť cisárskym prečo nie. Ale bez týchto dôvodov. Pretože každý pôrod je iny. Bolí Áno a veľmi je tomu už tri mesiace ale už na druhý deň som zabudla na bolesť A to som prisahala, že ďalšie V žiadnom prípade.
Mohla som mať cisársky. Už kvôli veľkosti bábätka, ale nato ako sa mi telo mega rýchlo zahojilo môžem povedať, že by bola absolútna hlúposť si nechať rezať brucho, svagrina nedokázala prvé dni od bolesti zdvihnúť malú A citila jazvu ešte rok. Ja ti vážne odporúčam nechať to tak. Veď uvidíš ako to všetko pôjde. Máš ešte pred sebou obrovskú cestu.

alex666
18. mar 2017

@usmiata007 No keď už na tom tak trváš, tak v dnešnej dobe je tých cisárskych dosť, najmä na Slovensku. SR robia ženám, ktoré majú počas tehotenstva vysoký tlak, cukor alebo úzku panvu, dieťa je zle otočené, alebo aj pri problémoch s očami. Takže keď k tomu dôjde, možno sa nejaká indikácia vyskytne aj u teba. A keď nie, tak proste skús tlačiť na doktora, že ty máš z pôrodu proste panický strach.

margarita
18. mar 2017

dobre, ak riesis, ci sa Tvojmu este stale imaginarnemu dietatu nebudu v skole smiat, ze ma inu desiatu...tak rovno smer psychiater, toto je aj na psychologa vela.

posielam zoznam nahodnych tem, kvoli ktorym sa este oplati trapit tiez.
/// globalne oteplovanie
/// vyrub dazdovych pralesov
/// hlad v afrike
...

anjelic
18. mar 2017

@usmiata007 Ale ja by som chcela adopciu, partner nie, takže si to odskáčem viac menej kvôli nemu :(... ak to cítiš takto, mali by ste sa o tom vážne porozprávať. možno ani nie je otázka ako chceš rodiť, ale či vôbec si pripravená porodiť. Ak sa Ti zdá adopcia lepšia a schodnejšia cesta k dieťatku, tak vysvetli svoje pohnútky aj svojmu chlapovi, možno sa nato bude pozerať inak.

margarita
18. mar 2017

@sono2
auuu, to muselo byt blbe, a kolko vazilo babo?
lebo aj mne hrozila sekcia, a preto radsej vyvolavali pred terminom, aby som nemusela skoncit sekciou kvoli inej diagnoze.

sono2
18. mar 2017

@usmiata007 mne sa skolioza ne nezhoršila tehotenstvom. Kamarátka porodila dvojičky A má ju strašnú až je ztp. A s celiakiou neviem či Neni problém otehu. Fakt čo obava to neopodstatnena.

mala_katie
18. mar 2017

Fuuu, no, nedá mi nereagovať.. ako prepáč, neber to ako urážku, ale nechcete si dieťa radšej adoptovať? Strach z pôrodu je prirodzený a je na tebe ako to prijmes.. ja mám jedno dieťa a pôrod som mala ťažký.. a teda nastrihnut ma museli vďaka tomu, že malý mal ruku za hlavou.. a áno, aj bolestivy.. ale tie bolesti za chvíľu odzneli, nie za deň,, dva, ale nemám pocit, že rozrezať brucho je menej.. mala som 2 laparoskopicke operácie a tie som všeobecne znášala asi horšie.. teraz čakám druhé a dúfam, že bude prirodzený vramci možností.. ale ináč, tebe aj ja odporúčam psychológa, pretoze si zbytočne všetko v sebe riešiš.. ešte ani tehotná nie si a riešiš ako to budeš zvladat.. napríklad taku skoliozu ma väčšina dnešných mladých báb.. nie som výnimka.. tvoje zdravotne problémy nemajú nič s tým, ako tá tvoja mama rodila, ale s tvojou osobnou vyrovnanostou a pohodou..

sono2
18. mar 2017

@margarita 4,6, ale tak my sme veľmi vysokí aj ja som mala vyše štyroch kíl mala mala 37 obvod aj som cvičila S aniballom, ktovie či pomohlo ale bola to mega poviem ti.ale toto chcem povedať, že fakt telo sa mi tak rýchlo zahojilo, ale tak ja som neriesila.vedela som, že zvládnem, musím. A zvládla som😀😀

lubaska21
18. mar 2017

este mi napadlo, samotneho tehotenstva sa neobavas? lebo k porodu je potrebne prejst 9mesacnym tehu... telo sa pocas toho meni, babo tlaci na vsetky organy, menia sa tvoje potreby, rastu tvoje obmedzenia... mnohe mamicky maju cukrovku, vysoky tlak... tehu je ok? len porod je problemom?

sono2
18. mar 2017

@margarita 😂😂😂
Tie témy si zabila

lucibka
18. mar 2017

Ja mam silnu skoliozu s vychylenou panvou a nie tehotenstvo ju nezhorsilo, porod prirodzeny a prebehol normalne (neviem preco si a priori myslis, ze budes "na koze roztrhnuta..") O tvojej skolioze vs.tehotenstvo ti povie tvoj lekar, ci je to problem, inak mam z prispevkov pocit, ze u teba nejde o skutocny panicky strach (tu emociu) ale racionalne spekulujes...a potom, ked budes cakat babo tak uvidis a ries to potom, po konzultacii s dr., psychologom, apod...teraz sa nastav pozitivne, ze chcete mat rodinku s partnerom

margarita
18. mar 2017

@sono2
ja som mala tiez vyse 4kg deti, ale najvacsia mala menej ako Tvoje, 4.5 len...s nastrihom na 3 stehy asi.

persica
Odpoveď bola odstránená
margarita
18. mar 2017

@sono2
no ale ja keby som sa trapila tymto vsetkym, co ona, a este ani deti nemala,
to teraz az by som sa zacala vsetkym zozierat, ako budu moje deti v skole sikanovat, ci sa nedaju na drogy alebo neotehotnie na chate so spoluziakmi, alebo ci ich nezrazi trolejbus a pod. tak ani z domu nevychadzam, rovno si slahnem nejake pirule a zapijem vodkou a zaspim....

ukulela
18. mar 2017

@usmiata007 s postojom, ze ty chces adopciu, chlap o tom ani pocut a ty si to"odskaces viac menej len kvoli nemu" mas zamiesene na paradny problem v buducnosti. verim tomu, ze budes chlapovi vycitat kazde jedno pichnutie v tehotenstve, kazdy problem, prip. zhorsenie zdravotneho stavu, prip. komplikacie s chrbtiucou - otrieskas mu o havu aj palenie zahy ako preukrutnu tyraniu ... ako tu baby pisali,ty nemas problem s porodom, ale s tym, ze rodit musia iba zeny (nasrata na prirodu si pisala) obavam sa, ze aj kedta presvedciotehotniet a ty si vybavis sekciu, na tomto zakape vas vztah. ze ty si musela trpiet kvoli nemu, hoci si nechcela .. rozhodnutie mat /nemat dieta je vo vztahu zakladnym, tam sa neda riesit kompromis, musi byt absolutna zhoda medzi partnermi. toto si vyrieste,nie ako budes rodit...

sono2
18. mar 2017

Ánooo nevoľnosti. Kapitola sama o sebe.
Bola si asi opitá? Takže si predstav, že ti takto je dennodenne tri mesiace. A to je ten lepší prípad. Horší je, že ti takto bude kľudne aj do pôrodu.
Také nevoľnosti si nikdy nezažila. Keď sa povracaš na ulici v autobuse atď atď. Celý deň ti bude zle, ja som si čelo nemohla ani teplou vodou prejsť, čo mi tak bolo zle. A to trvalo tabuľkovo prvý trimester A mala som dosť poviem ti. Robila som, cestovala dmRoboty vstávala. Tehu bez komplikácií ale nevoľnosti sú ďalšia mega. Kameň V žalúdku. Budeš ako policajný pes. Vieš aký budeš mať čuch? Mne vadili všetky vône, ľudia, voňavky, pracie prachy, strašne. To su veci, ktoré sa nedajú predstaviť fakt😀 pôrod. Malina.

katarinamarkova
18. mar 2017

@usmiata007 takto......ak chce dieťa len tvoj partner a ty si to mieniš len pre lásku k nemu nasilu odtrpieť tak rovno na to kašli.
Dieťa maj keď sa rozhodneš, že budeš matkou, nie preto, že si to necháš ako ty hovoríš: okolím nanútiť. celé zle :(
Ty sa bojíš pôrodu ako čert svatenej vody....ale vonkoncom ti nedochádzajú ostatné veci spojené s tehotnstvom, či materstvom ako takým.
- cvrknutia v 8.,9. tom mesiaci pri obyčajnom kýchnutí
- 10 - 20 kg čo budeš mať non-stop 24/7 na sebe v oblasti - práve tej tvojej krízovej panvy a nosiť ich budú tvoje stavce.
- hormóny čo tvoju psychiku rozladia ešte viac
- možnosť postihnutého, chorého dieťatka
- pár týždňov, pár mesiacov budeš vidieť svoje raňajky aj druhý krát, možno aj obed zbadáš na dne misy, možno aj večeru.....
- možno ti vyskočí akné ako pubertiakovi
- pigmentové škvrny sa ti objavia tam kde by si nikdy nečakala
- strie na brušku, na bokoch, na prsiach.....
- pozor na krčove žily, zlatú žilu.....
- celuitída
- problémy s ďasnami
a mnoho ďalších vecí......

vieš ak nie si pripravená že byť matkou znamená hlavne venovať mnoho zo svojej pohodlnosti, voľnosti, času, energie, tak ako aj mnoho zo svojho tela - svojmu dieťatku. Tak je pôrod, ktorý na 99% dopadne super tým najmenej .

dodám ešte:
- možno budeš prvé mesiace spať 4 hodiny denne 🙂 možno 6 🙂

ja za seba:
rodila som takto:
- 1. prirodzene
- 2. cisársky
- 3. zase prirodzene

ak by mal nasledovať 4.tý tak zas rodím prirodzene. cisársky bol, lebo malá bola ani zadočkom ani bokom ani nijako poriadne otočená.

zamyslela si sa nad rizakmi cisárskeho?
- veľká strata krvi
- zrasty
- to že to pre dieťatko môže byť tiež nebezpečné ti asi vysvetlovať nemá moc význam
- riziko prasknutia rany pri ďalšom tehotenstve
- riziká spojené s anestéziou
- náhodné poranenie čriev, močového mechúra, maternice, ciev
- infekcie
- nepriechodnosť čriev
- krvné zrazeniny
- pľúcna embolia
- pneumonia
- sepsa.....
- aj obyčajné kýchnutie ti aj po pár mesiacoch môže spôsobiť krče v maternici - štýlom - sadnem na zem, rozdýcham.....
- tak ako aj po prirodzenom, tak aj po cisárskom sú tu rovnako možné komplikácie v sexuálnej oblasti

ps: rozhdonutie je fakt len na tebe, len sa tu prosím pred nikým neobhajuj, že ty to nechceš, že ťa do toho len okolie či partner tlačí.....každý sme si za svoje rozhodnutia zodpovedný sám. Ak budeš mať dieťa a budeš rodiť, tak nie pre to, že to okolie chce, ale preto, že to je tvoje rozhodnutie.
ps2: kto hovorí, že aj keď budeš mať indikovaný cisárky, neporodíš predčasne niekde na polceste do pôrodnice, či pri nákupoch výbavičky 🙂

usmiata007
autor
18. mar 2017

@lubaska21 babyboom nepozerám, lebo by som sa poskladala z toho, nebudem si sypať soľ do rany v utorok večer keď v stredu mámísť do roboty ...:D
neurazila si ma, ja chcem psa, partner nie (ako keby psa mal rodiť... :=)

sono2
18. mar 2017

@margarita veď toto. Fakt to Neni o pôrode😀😀

usmiata007
autor
18. mar 2017

@sono2 alkohol skoro vôbec nepijem, ale opitá som už bola, ďakujem pekne :D ale to je nič, to prežijem, len pôrod nie!!!

sono2
18. mar 2017

@usmiata007 prečo? Pozri si.
Ja som minule videla začiatok a hovorím, že nejdem pozerať to, čo som prežila, načo. Ale určite to tam má každá rovnako aspoň približne. Nechapem Prečo mápTaký panický strach. Fakt ako baby píšu chce to dobrého psychológa A prísť na koreň problému, lebo pôrod to nieje.

usmiata007
autor
18. mar 2017

@katarinamarkova toto by mal vedieť aj môj partner a aj som mu to vysvetľovala, no nezabralo to. Ale nebudem ho stým strašiť príliš často, musí na to dozrieť aj on. Mne CS príde vždy 100x lepší než trpieť ako sviňa na koze brrr.
Tehotenstvo - ma desí tiež, ja sa nechcem ničiť, na strane druhej, ten pocit mať dieťa pod srdcom mnohé ženy tešil, možno to tak bdue aj u mňa 🙂
určite do toho nepôjdem dobrovolne, kým sa na to nebudem cítiť...

sono2
18. mar 2017

@usmiata007
No moja potom mi napíš Prosím aj o päť rokov😀😀strašne chcem vedieť ako ti to dopadne. Ver mi, že ako V tehu A pôrod sa predstaviť nedá, len približne opísať, ale prežiť to je fakt o inom. A to som mala skvelé tehu nič Dobrú noc o chvíľu kojim moju princeznú, len zatriem na chvíľu oči.

elizita
18. mar 2017

@usmiata007 na co to riesis, ked este nie si ani tehotna.. pocas tehu sa to moze este zmenit, hormony a tak.. miliony zien rodili tak aj tak, tak netreba z toho robit masaker, lebo si este takto sama mozes nieco privolat.. cisarsky sa da vzdy dohodnut, ked ta odmietnu v jednej nemocnici, v inej ti spravia.. a tiez si myslim, ze ta panva je indikacia.. ale na to sa treba pytat svojho dokiho..