icon

Aké sú pôrodné bolesti podľa skúseností žien?

13. sep 2024

Ženy asi blba otázka, ale zvedavosť ma premohla. Mám dve deti narodené akútnou sekciou. Teraz som sa nejako preklikala cez rôzne témy tu na MK a citam komentár kde jedna pani písala, že pôrodné bolesti sú úplne iné než klasická ostrá bolest. Že sú skôr tupé, ale veľmi intenzívne. Naozaj je to tak? Nemusíte mi tu opisovať pôrodné zážitky, veď každá ich mame nejaké, nie úplne vždy prijemné, ale vyslovene ma zaujíma, že či by ste vedeli ten charakter bolesti opísať nejako slovami alebo k niečomu to prirovnať. Je to čisto moja zvedavosť, keďže našťastie už asi rodiť nebudem, ale je to pre mna stále take tajomno, niekedy mi je až ľúto, že som to nezažila.

Strana
z2
evcagabi
13. sep 2024

Ja som mala pocit, ze mi praskne cely spodok. Bala som sa, ze realne zomriem ja alebo mala. Bojim sa, ze nikdy viac uz to nebudem chciet zazit. Som kratko po porode a dufam, ze ma ta trauma niekedy prejde

11bodka11
13. sep 2024

@hederamonstera mne to trvalo ako vecnost

11bodka11
13. sep 2024

@evcagabi ja som sa na druhe odhodlala po 6 rokoch. Mala som velke poranenia vonkajsie aj vnutorne. Aj mi hrozila plastika. Mesiac som si nemohla sadnut.

sim_mi
13. sep 2024

Citila som sa akoby mi niekto lamal kosti a zaroven rezal nozom organy 😂 nevladala som stat ani lezat a ked ma otocili na bok a citila som tlaky, myslela som, ze zomriem. Prve dieta mam sekciou, ale kebyze sa uz prve narodi prirodzene, tak je jedinacik. A to cely porod trval 13 hodin a postupoval ukazkovo, no nikdy viac 😂

3princezne
14. sep 2024

Neskutocne strasne bolest podbruska, ze by som skriabala steny, samovolne som z tej bolesti plakala zufalstvom a nevedela co so sebou, v ziadnej polohe sa to nedalo vydrzat, podotknem, ze mala som lahke porody, ziadna trauma :D

snowflakenel
14. sep 2024

Pp prvom porode vsetky baby odrovnane a jedna.baba na cjodbe pri ranajkach, ze: mna to teda.ani nejak strasne nebolelo......
No...mala.si vidoet tie pohlady ostatnych.....

snowflakenel
14. sep 2024

A po prvom som si radsej sekciu vybavila.

rodinka20
14. sep 2024

@snowflakenel ako ? Keď nie je dôvod, moc nechcú spraviť sekciu.

duppka13
14. sep 2024

Ako menstruacne bolesti len asi tak 10x viac, ako ked dostanes krc do lytka ked si niekedy mala. a teraz si predstav ze ten krc mas v podbrusku, neda sa pri tom stát, lezat, stale ta akoby zdviha tak som to mala ja. Nakoniec som isla sekciou, vdaka bohu za to lebo by som to neprezila do konca ja som strasna padavka.

lucka1197
14. sep 2024

Najprv príšerná bolesť "len" v krížoch až po tom do brucha. Po prvom pôrode som na tú bolesť zabudla takmer hneď, ale teraz som takmer tri roky po druhom a stále to mám v hlave pevne zakorenené.

chelgi
14. sep 2024

Presne ako pisu ostatne, je to ako menstruacna bolest. Ja mam naozaj bolestivu menstruaciu, ze beriem velmi silne lieky na bolest na predpis a aj tie to iba stlmia (teda pred porodom, po porode sa zmiernili). A v porovnani a touto bolestou kazdy mesiac, mne to prislo podstate rovnake, este by som povedala ze pre mna boli kontrakcie znesitelnejsie, nakolko na chvilku prestali a vydychala som sa. Ale ked som mala menstruaciu a nedajboze som sa na bolest zobudila v noci, tak to bola bolest vkuse, ze k liekom som sa len doslova doplazila, kym kus zabrali, aby som dokazala sa opat postavit aspon na wc..

maryetta
14. sep 2024

4x a za kazdym to bolo ine. Ale vsetky som mala vyvolavane tak aj to spravilo svoje. Ano mozno to prirovnat k ms bolestiam. Ale ozaj ooooovela ovela silnejsie. Intenzivnejsie.

angeli121212
14. sep 2024

@chelgi presne takto som to mala aj ja, mala som vyvolávaný pôrod ale teda tie pauzy pri bolesti boli super oproti menštruácii čo ma aj dva dni bolievala to bolo ovela lepšie. Inak mne pri ma tiež žiadne lieky poriadne nezabrali

snowflakenel
14. sep 2024

@rodinka20 tokofobia, strach z porodu. Ale ja som mala neurologicky problem, tak preto.

melany444
19. sep 2024

Ja som to cítila ako veľmi silné menštruačné bolesti všetko šlo do podbruska.
Také ze mi až vyrážali dych a nemohla som normálne vydýchnuť bez hukania.
A tiež som myslela ze to nevydržim

Strana
z2