Ako dlho musí bábo ostať na nedonoseneckom oddelení?
Ahojte. Vedel by mi niekto povedat ako dlho musia ostat dietatko na nedon.odd?
zavisi aj od ich zdravotneho stavu, hmotnosti, takze sa moze stat ze pustia domkov aj skor, nedonosene mimca maju malu hmotnost, takze drzim palce 😉
@gemini2 musia vedieť sami papať a pekne priberať, min. váha okolo 2200 gramov, je to velmi individuálne...všeobecne sa dá povedať, že približne sa ide domov okolo skutočného dátumu pôrodu...
Aj ja mam skusenost, ze zhruba v case okolo povodneho terminu porodu, ak je babatko ok. Nas krpec stravil v nemocnici cca 2,5 mesiaca, narodit sa mal 3. jula a pustali nas 20. juna. Vazil pri prepusteni 2270 g.
záleží na nemocnici..ak je všetko v poriadku tak na Kramároch:
2000 gramov a môže ísť z inkubátora a 2300 gramov a mohli sme ísť domov..dieťa musí vedieť príjmať potravu-so sondou v nose ťa domov nepustia a musí celkovo prospievať.Išli sme domov mesiac pred plánovaným pôrodom
Porod 36+3tt vahy 2480g a 2380g. Neprilozili mi ich este len odsavam
Maju zltacku a este ich bude treba ucit na prsnik. Ale praskaju mi bradavky z odsavania
Maju zltacku a este ich bude treba ucit na prsnik. Ale praskaju mi bradavky z odsavania.
Naozaj to zalezi od toho kedy sa narodi a kolko vazi. Mala sa mala narodit 11.11. a narodila sa uz 30.8. To je o 10 tyzdnov skorej,pokial sme nedovrsili 38 tyzden,tak nas nepustili.mala vahu 1230g a potom 2400g.

@gemini2 ahoj, zavisi od toho v ktorom tt je dietatko narodene a od nemocnice.
vacsinou nechavaju do cca ukonceneho 36tt, musi dobre papat a priberat.
aspon u nas to tak bolo. stravili sme v nemocke 2tt