icon

Ako dlho ste boli po cisárskom v nemocnici v Košiciach?

adika30
26. dec 2011

Konkrétnejšie v Šaci v KE

Strana
z2
ninka123
12. nov 2017

Ahojte, našla som túto staršiu diskusiu, rada by som ju vytiahla.. chcela by som zistiť, či sa zmenili podmienky, keďže ja som rodila už dávnejšie 😉. Švagriná mala SC v piatok ráno a zajtra-pondelok ju chcú pustiť z pôrodnice.. Laktácia nerozbehnutá, malého ešte nekúpala (len video mali), takisto rana ju ešte obmedzuje.. naozaj uz len 3dni?😕

slavik
12. nov 2017

@ninka123 ja som rodila cisarskym v pondelok rano a štvrtok sme išli domov.

slavik
12. nov 2017

Ja som rodila v Trnave 🙂

yanni
12. nov 2017

@ninka123 Ja som bola len dva dni. A naco am dieta kupat? My zijeme v zahranici a tu (mozno niekde aj inak) dieta nekupu vobec. len poutieraju.
Laktacia sa ma ako rozbehnut? Prvych par dni su to aj tak len "kvapky". Najcastejsie sa riadne rozbehne az v domacom kludnom prostredi.
Rana ju ako obmedzuej? Ved to je rezna rana. Ta ju bude obmedzovat dlho. Podobne ako pri vagianlnom pripadne sitie. To tiez obmedzuje dlhsie ako tri dni.

paladia
12. nov 2017

V Presove v starej drzia 7 dni. Cuze na 6' pooperacny sa ide domov.

yanni
12. nov 2017

@paladia fuuu a to co tak dlho? Ved ked je vsetko ok, co tam mam trcat.

paladia
12. nov 2017

@yanni neviem. Ale kazdu bez vynimky takto drzali. Kus to bolo na nervy, sak nuda. Ale na druhej strane, bola to posledna moznost na oddych 😁😁😁

yanni
12. nov 2017

@paladia No ak nemas dieta od prvej sekundy stale den a noc pri sebe, tak to je lepsie ako dovolenka.

ninka123
12. nov 2017

Sorry kočky, ja podľa seba hodnotím, keď som bola prvorodička a nemala som predtým nejaké skúsenosti s novorodencom.. je prvorodička, má rešpekt pred každou manipuláciou s malým, málo prikladá, lebo mu robí UM a malý je spokojný. Zdá sa mi to skoro, podľa mňa by mala ísť mamička z pôrodnice schopná pohybu a nie takmer ležiaca.

ninka123
12. nov 2017

@yanni
S rozbehom laktácie som to myslela tak, že skôr sa bojím, že doma sa jej s mliekom pritrafí aj zapálený prsník.. lebo prikladanie veľmi neriešia...

yanni
12. nov 2017

@ninka123 no neviem, ale kazoo, aj ta co ma viac deti, bola raz prvorodicka.
Neviem ake su praktiky na SK, ale ak zena nema väcsie problemy (bolest tam je, to je jasne, ale to nie je Velky problem), tak sa ma zacat cim skor hybat. Pohyb pomaha regeneracii.
Malu yvtiahli o pol 9 rano a o 4 poobede ma postavili na nohy. Boli by aj skor, ale sme spali. Vsetci z personalu zdoraznovali hybat sa. Ak ked pomaly, ale chodit.
Na druhy den na obed som uz behala po enmocnici ako srnka. Treba sa len premoct.
Zdoraznujem, ziadne pooperacne problemy. Bolest treba prekonat, popr. si yvpytat lieky.
A vete: malo priklada, UM robi, maly spokojny, tej terozumiem. Tak bud chce kojit, tak prikalda a ziadne UM. Cim castejsie priklada,t ym skor nabehne mlieko. Jasne, nie vzdy ide od prvej sekundy vsetko super, dieta sa tiez moze hnevat, ze tam vela netecie ale na zaciatku ani nema. Tak to priroda zariadila.

yanni
12. nov 2017

@ninka123 Kto neriesi prikladanie? Ved si ma ona prikladat.
Ked neprikalda, tak si je sama vina. Tym sa jej mlieko tvorit nebude. Tam treba to satie. Cim viac bude prikladat a dieta spravne sat, tym skor sa jeje roznehne a bude tvorit viac mlieka.

ninka123
12. nov 2017

@yanni ved to aj ja tvrdím, že prikladanie je dôležité. malého jej berú, lebo vraj nie je dôvod, aby ho mala pri sebe, keď je spokojný a spinká.. Švagriná je mierny stresák a ona si nevie povedať svoj názor, len ticho rešpektuje.. Podľa mňa by sa malo prihliadať aj na to, či je mamička aj psych.v pohode ísť domov

paladia
12. nov 2017

@yanni no maleho som na rooming dostala v stredu (rodila som v pondelok) a tam davaju len od deviatej rano do 19:15 a potom len nosia na kojenie. Takze som si mohla oddychnut.

yanni
12. nov 2017

@ninka123 Tak ale prvych par dni je dieta spokojne aj s troskou. Ved ma zaludok velky ako fazulka, tam sa fakt vela nezmesti. A riadne mlieko sa jej rozbehne aj tak az po par dnoch. Nech nestresuje. Co bude potom robit, ked jej bude mat dieta koliky atd. To bude uz davno doma. Pojde spät do nemocnice, lebo je psychicky na dne? Upokojte ju. nech sa taha cim skor domov. Ja som po cisarskom ostala hned doma sama, muz nemal ani dovolenku. Cez den som bola sama, musela som si pomoct ako som vedela.
Nech ide cim skor domov a doma si bude prikladat ako sama uzna za vhodne. Ja som mala na zaciatku copanu takmer nonstop na prsiach. Bud spala alebo cucala. Pomedzi to nebolo nic😨
Nech s UM ani nezacina, pokym nezisti, ci jej kojenie vobec pojde. Nauci si dieta na flasu a uz jej bradavku nezoberie.

ninka123
12. nov 2017

Ja si podla seba pamatam, ze 4 den po SC som este zle vstavala z postele.. dalsi den mi velmi pomohol, nakolko pri dvojkach som potrebovala fungovat a nie mat problemy pri zakladnom pohybe..

yanni
12. nov 2017

@paladia tak to hej. U nas dieta dostanes hned a uz sa ho "nezbavis". Den a noc, staraj sa. jasne, ak je problem pomozu, zoberu atd. Ale je to tvoje dieta, tak sa mas starat od zaciatku. Pre milionmi rokov to tiez inaka nebolo. Ze vyspat sa. hm a prvdupovediac, mna to ani nenapadlo: A copana bola este taka, ze ona hned v mojej posteli. Aj ekd doma pekne v postielke spavala ale v nemocke nechcela. Len v mojej posteli sme sa tlacili😂
Teraz am dva roky a jeje to ostalo. Sice spava vo svojej velke posteli ale stale sa chce tulit, cmukat. No je to moj termofor 😂

ninka123
12. nov 2017

@yanni veď to som zostala prekvapená, že prikladanie v nemocke veľmi neriešia.. je 100km od rodiny, tak len telefonicky riešime.. pri jej povahe je to beh na dlhé trate..

yanni
12. nov 2017

@ninka123 No jo, ale to mozes mat aj o 2 tyzdne, aj o mesiac.... Kazda zena je ina. Kazda znaca bolest inak. A tiez zalezia ak ako je celkovo nastavena. Psychika robi vela. A tiez, v nemocke by ti hned pri prvom vstavani mali ukazat techniku vstavania. Mne to velmi pomohlo, inak by som tiez nevedela, ako vstat. Asi by som sa z tej postele zgulala. 😂Ktovie.

nice202
12. nov 2017

Nova nemocnica v utorok sekcia a piatok som isla domov. Takisto v Saci, v pondelok ma rezali a stvrtok domov.

sticker
yanni
12. nov 2017

@ninka123 hm, tak im je v nemocke asi lepsie strci dietatu flasu a maju pokoj. Dieta najedene, spokojne, prespi aj niekolko hodin. S kojenim su na azciatku len patalie amusis sa prikaldat casto. Alebo skor, dieta je ne nacucnute takmer nonstop.

sofinka156
12. nov 2017

@ninka123 ja som teda rodila pred 6 rokmi v TT ako prvorodička cisarak v stredu a sobotu ráno som už bola doma a áno vtedy som sa tešila ale velice som to rýchlo oľutovala ... pondelok silný zápal prsníkov ledva som chodila všetko má bolelo min 5 dní by mali nechať v nemocke po cisaraku

ninka123
12. nov 2017

@yanni ja som si začiatky laktácie tiež "užila". Ale vďaka prístupu v nemocke som to dobre zvládla..

alice.jant
12. nov 2017

U nas na 3 den prepúšťajú, tak isto ako po prirodzenom

ninka123
12. nov 2017

@alice.jant pred rokmi, ked som rodila ja, bola po SC mamicka o den dlhsie ako po PP..

yanni
12. nov 2017

@ninka123 aj ja. Ale ja som si musela pomoct sama. jasne, v nemocke boli super, ale ja mam vpadnute bradavky a tam ti ani personal nepomoze. Na sysem si musis prist len a len sama. Ako ti je lepsie.

@sofinka156 Tak ja som mala nabeh (nastastie som to rozmasirovala 5 min pred 12) tiez na zapal. Ale paradoxne az 5 tyzdnov po porode na jednej strane a o tyzden na druhej. Revala som ja aj dieta. A este tie nestastne bradavky k tomu. Ale nejak som to dala. A este k tomu, boli prazdniny, muz 6 tyzdnov na sluzobke, ja doma sama, siroko daleko niekoho. Deculo vrieskalo 4 tyzdne v jednom kuse den a noc.
No a nakoniec som copanu kojila 1,5 roka, pokym sama nepovedala, ze uz eeeee. Prve tri mesiace horor ale potom pohodicka.

monka338
12. nov 2017

Ja som robila pred rokom a bola som 4 dni...je to velmi malo,hoci som sa domov tešila....ale návrat do domácnosti k + ešte jednému malemu dietatu dal strasne zabrať. Nemala som ziadnu pomoc ..ani mamu a ani svokru.

yanni
12. nov 2017

@monka338 pridaj k tomu jednemu dietatu este dalsie dve. Grrrrr. To uz len bolo. Ale nastastie, o dva tyzdne zacali prazdniny, tak smer babka, muz sluzobka a ja sama s mimcom doma. Inak jedna babka 450 km, dalsia 800 km. Ale tak, ked sa musi, tak sa zvlada vsetko.

alice.jant
12. nov 2017

@ninka123 tak tu u nas nie... je to tak isto. Vsade to funguje inak ako tak čítam

Strana
z2