icon

Ako dlho trvá intenzívna bolesť pri kontrakciách?

30. apr 2026

Veľa z vás písalo tu na MK ze kontrakcie brutálne bolia

Ale ako dlho sú také brutálne? Niektoré ste rodili aj dlhé hodiny 15+ napríklad. To celých 15 hodín bolo také náročné alebo proste sa to dá v pohode až kým tesne pred tlačením neprídu také tie silné? Čiže tie silné ktoré sú na nevydržanie sú až tesne pred koncom a tie hodiny predtým sa dajú zvládnuť v pohode?

Som prvorodička

anonym_2f959b
30. apr 2026

@anonym_autor silné som mala od 10-14 a tam kdesi mi pichli epidural a bolo dobre. Silné myslím že som tam kričala od bolesti a manželovi som povedala zo slzami že dnes tam umriem. Po epidurale by som kľudne šla ešte aj niečo navariť. Porodila som o 16. Epidural je láska 🩷
Našťastie vy budete mať iný príbeh ,som tak trošku veštica a budete to mať celkom plynulé

anonym_741d82
30. apr 2026

pri prvom tie obrovské bolesti som mala asi 4 hod. Pri každom ďalšom pôrode boli o polovicu kratšie. rodila som viackrát a vždy bez akýchkoĺvek oblbovákov.

eli43
1. máj 2026

Pôrod som mala dlhý, kontrakcie boli silnejšie ale dali sa ako tak zniesť. Rozhodne odporúčam epidurál, odmietala som, ale cítila som sa už vyčerpaná. Najskôr som si dala liek proti bolesti do svalu, ale z neho som bola ako opitá, takže skôr mne to vadilo. Nech ťa neprekvapí aj prípadné vracanie a tras tela pri kontrakciách. Áno v druhej dobe pôrodnej sa kontrakcie zosilnejú ale tam sa skôr sústreď na správne tlačenie, odporúčam precvičiť si doma už. Buď pokojná, zvládneš to, po pôrode na nepríjemné zabudneš. Dalo sa to zvládnuť, veľa síl, drž sa ♥️

anonym_3a9aee
1. máj 2026

Mne odtiekla plodová voda o pól 3 poobede a reálne take menštruačné bolesti mk začali cca o 10 večer. Ale take že má to uz strašne bolelo a nevedela som vydržať to prišlo okolo 1 ráno. No a epidural mi mohli podať až keď som bola aspoň na 5 a to som bola až ráno okolo 8. Takze cca 7 hodín som mala dosť veľké bolesti. Ako podali epidural to to už bolo ok dokonca tak mi ho podali že som bolesť pri tom finálnom tlačení vôbec necítila a porodila som o 11:00 ale museli mi pomôcť oxytocinom inak by som rodila asi dlhšie ako 24 hodín.
Ja určite čo odporúčam sa pokúsiť spat počas tých bolesti hlavne keď to vyjde na noc a veľa chodit. Toto som ja nerobila a dosť som bola už unavena. Budem držať palce 🙏

anonym_1a8b3c
1. máj 2026

Ja som pri prvom porode mala tie mega silne vyse hodinu a na konci uz som ani nevidela a skoro som odpadla. Bolo to hrozne, najhorsia nocna mora. Pri druhom porode to bolo asi len 10 minut, ale tam som sa nastavila v hlave, ze to proste dam a tak aj bolo. Hlavne treba chodit a nelahat si a predychavat.

martinka13
1. máj 2026

Najhoršie boli asi poslednú pol hodinu pred pôrodom. Epidural som nemala pri žiadnom porode. Áno, bolí to. A veľmi. Ale keby sa to ozaj nedá zniesť, žiadna žena by nemala viac, ako jedno dieťa. Držím palce.

anonym_982825
1. máj 2026

@anonym_autor bolesti prichádzajú vo vlnách, zo začiatku napríklad každých 10 minút chytis bolestivu kontrakcie ktorá trvá pár sekúnd, ta odznie a si OK...potom zas...čím bližšie k pôrodu tym sa frekvencia tých bolesti zvyšuje sú častejšie a potom sú už každé dve minúty a tebe povedia ze ideš rodiť a na tie kontrakcie tlacis.

ariannazara
1. máj 2026

Najsilnejsie su 30 minut pred tym, ten cas neskor je to take vo vlnach kazdych 15, 10 minut da sa to predychat ale 30 min pred tym uz o predychani ani rec to uz je boj o prezitie 😂

anonym_d4b397
1. máj 2026

Ja ti len poradím, nečítaj diskusie na MK o pôrode, o bolestiach. Vystraší ťa to zbytočne, žiadny pôrod nie je rovnaký. Niekto zvláda bolesti lepšie, iný horšie (ja som tá druhá), ale psychika s tebou urobí svoje. Za seba poviem, že hlavne tá psychika vplýva na to, ako človek berie a vníma bolesť. Maj so sebou osobu, ktorá dokáže podporiť a pomôcť a zvládneš to dobre.

michaela329
1. máj 2026

@anonym_autor rodila som 19h od odtečenia plodovej vody, najskôr kontrakcie ako menštruačné bolesti, také sťahy... bolesti sa stupňovali postupne, aké silné sú, som si uvedomila až ked mi dali epidural 🫣 Lebo to bola neskutočná úľava. No a potom tie na záver už boli fakt intenzívne, no vtedy už bolo treba aj tlačiť, takže bolesti išli bokom 😀 Za mňa to bolo zvládnuteľné a je tu aj ten epidural (mne na záverečné dve hodiny pichli). Ja na pôrod spomínam v dobrom, len Keby to nebolo tak dlho (šnúra okolo nôžky, malý nepostupoval dole).

sara07
1. máj 2026

najdlhšie som robila cca hodinu a pol
z toho kontrakcie silnejšie boli tak pol hodiny ale mala som totálne užasneho pôrodnika ktory polohami a pristupom mi to ulahčil - škoda že to bolo len pri poslednom
s posledným pôrodníkom sme si sadli proste , ked som mu povedala že neviem čo po mne chce, neprevracal oči ale vysvetlil inak ... vyskušala som pri nom viacero polôh ktoré mi pomohli v učitých fázach ...
každej babe by som želala takého pôrodnika, proste PAN pôrodník ..

autor
1. máj 2026
@anonym_d4b397

Ja ti len poradím, nečítaj diskusie na MK o pôrode, o bolestiach. Vystraší ťa to zbytočne, žiadny pôrod nie je rovnaký. Niekto zvláda bolesti lepšie, iný horšie (ja som tá druhá), ale psychika s tebou urobí svoje. Za seba poviem, že hlavne tá psychika vplýva na to, ako človek berie a vníma bolesť. Maj so sebou osobu, ktorá dokáže podporiť a pomôcť a zvládneš to dobre.

@anonym_d4b397 uvedomujem si to 🙂 ja som momentálne úplne v pohode, bez stresu a aj bez stresu si čítam diskusie o pôrode . Možno stres príde neskôr lebo ešte mám čas :D mňa len zaujímalo že kedy presne sú tie najhoršie kontrakcie lebo čo som si čítala doteraz tak z tých príspevkov mi to prišlo akokeby to už od začiatku bol horor a celé hodiny sa len veľmi trpelo. Ešte ani sama neviem ako presne budem rodiť ale zaujíma ma to.

anonym_8112ba
1. máj 2026

celu vecnost😂 aj tych 5-10sekund trva dost dlho

michaela329
1. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_d4b397 uvedomujem si to 🙂 ja som momentálne úplne v pohode, bez stresu a aj bez stresu si čítam diskusie o pôrode . Možno stres príde neskôr lebo ešte mám čas :D mňa len zaujímalo že kedy presne sú tie najhoršie kontrakcie lebo čo som si čítala doteraz tak z tých príspevkov mi to prišlo akokeby to už od začiatku bol horor a celé hodiny sa len veľmi trpelo. Ešte ani sama neviem ako presne budem rodiť ale zaujíma ma to.

@anonym_autor tak ono je aj rozdiel vo vyvolávanom pôrode a v spontánnom. Sestra mala vyvolávany a tam to bolo samozrejme intenzívne. U mňa išli postupne, takže som si na ne akosi zvykala - no pospať som si fakt nemohla, to nechápem ako niekto dokáže 😀

widy33
1. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Veľmi veľa záleží od toho ako pôrod prebieha. Mala som dva komplikované pôrody. Prvý dcéra pupočná šnúra musela akútne na 6cm von našťastie som cvičila a vedela tlačiť. Kontrakcia sa zliala do jednej hroznej bolesti a už som šla do mdlôb. Druhý pôrod syn dúfala, že to bude lepšie. Nebolo syn sa zakliesnil ramienkom nedokázala som tlačiť. Stále som mala pocit, že je niečo zle. Zvona sa bolesť zliala do jednej bolo to oveľa horšie ako pri dcére. Syn sa narodil s parézou ramienka. Do dnes som z toho pôrodu traumatizovaná. Za mňa priprav sa na najlepšie čakaj najhoršie. Pôrod bolí.

anonym_9f001c
2. máj 2026

Ja som mala vyvolávaný a posledné štyri hodiny boli hrozné, zvracala som, občas mám okno a nakonci som zahlásila (manžel mi povedal ja si to nepamätám, že druhé mi vynosí a porodí náhradná mama🙈🙈)