Ako dosiahnuť cisársky rez bez psychiatrickej indikácie?
Ja som tu už pred nejakým časom dávala príspevok o mojom strachu z pôrodu.. Chcela som si vybaviť indikáciu od psychiatra na cisársky, ale v našom aj okolitých mestách mi vedia dať termín až veľmi neskoro, čo mi nepomôže ☹️
Momentálne som v 27. tt. Termín mám v novembri. A čím sa viac blíži ten pôrod, tým mám z neho väčší strach. V noci kvôli tomu neviem spať. Už si kvôli tomu aj poplacem. A celkovo sa už na to dieťa vôbec neteším.
S mojom gyn som sa ohľadom toho chcela porozprávať, ale odbila má s tým, že CR sa nedá len tak vybaviť len tak na želanie, že ja si poviem.
Ako docieliť aby mi urobili sekciu keď psychiater už neprichádza do úvahy? Môžem nepodpísať papier že nesúhlasím s prirodzeným pôrodom? Vyhrážať sa im, že radšej sa zabijem ako by som mala rodiť prirodzene? Pomohlo by to?
A prosím rypalky, aby nekomentovali, že som nemala sexovať alebo sa chrániť. To mi už teraz nepomôže
Ako som pisala vyssie. Moj prvy porod bol dlhy. Komplikovany. Vyvolavany. Bolelo ma vsetko co sa dalo. Lieky nezaberali. Akutna sekcia.
Dobrovolne by som si sekciu nikdy nevybrala ale chapem ze niekto zdiela opacny nazor.
Kazdy porod som mala vyvolavany. Druhy bol aj s nastrihom a malu tahal dr von vakuom/zvonom. Ale aj tak som si po porode povedala waaaau.
Treti porod a stvrty uplna pecka.
Mam ale kamaratku ktora po prvom tazkom porode povedala ze ak druhe tak jedine sekcia. Tiez si zajednala dr. Zaplatila aby spravil sekciu.
Vies sekcia nie je teda ziadna vyhra,ja som mala silne krvacanie do brusnej dutiny po porode,lekari ma nechavali v bolestiach,pretoze si mysleli,ze len nezvladam bolest po cisarskom,po par hodinach ma rychlo brali opat na salu,stratila som velmi vela krvi,museli mi podavat niekolko transfuzii krvi,svoje babo som nevidela skoro cely den,o naslednych komplikaciach potom ani nebudem pisat,som polroka po porode a mam stale nejake zdravotne problemy,keby som si mala vybrat ci znovu absolvovat sekciu alebo 44hodin porod,tak idem rozhodne do toho prirodzeneho porodu,lebo je to oproti tomu brnkacka a hlvne som tu uz nemusela byt pre svoju dcerku
@bejbs123 to ma mrzí že si mala takéto komplikácie. No nemysli si že sa nevie poriadne pokaslat aj prirodzeny pôrod.. ja mám kvôli jednému takému ťažko postihnutého syna a aj keď je to už 12 rokov stále nie som ani ja úplne v pôvodnom stave.. ďalšie deti som už našťastie rodila sekciou a áno, z psychologickej príčiny.
Choď do Považskej Bystrice
@tianna mna rovnako mrzi tvoja skusenost,ja netvrdim,ze sa nemoze pokaslat aj prirodzeny porod,ja som napisala svoju skusenost,vela zien chce dnes rodit sekciou,lebo si myslia,ze je to menej narocne,menej bolestive,rychlejsie,potrebujete zo zaciatku pomoc,rekonvalescencia je dlhsia a vela z nich si neuvedomuje ani to,ze je to operacia,ktora nesie so sebou rizika,preto som mala potrebu napisat svoju skusenost,ale netvrdim,ze len prirodzeny porod je cesta…
Ale ved na strach z,porodu je diagnoza. Tokofobia.
Preco neprichadza psychiater do uvahy?
Inak je to cudne. Ja som mala neurologicku indikaciu na sekciu a v papoeroch som nasla, ze tokofobia. Ked som sa pytala porodnika, ze preco, tak ze oni to tak,robia a ze moja diagnoza nebola dovod na sekciu. Pritom neirochirurg vravel, ze ano.....robia si co chcu...
@sss777 kebyže bývam na západnom Slovensku, neváham a išla by som do Česka, možno aj Rakúska, ale takto som z KE a dopravu si nijak neviem poriešiť
@snowflakenel neviem si nájsť psychiatra, ale skúsim osloviť tu doktorku, čo mi poslala vyššie. Dúfam že by mi vedela dať indikáciu, že proste mám tokofobiu.
@bejbs123 dakujem
@katka0202 ja práveže nemám žiadne problémy, ku žiadnemu odborníkovi nechodím, a gynekologická sa nevyjadrila ani o tom že mám uzku panvu. Prvého som mala síce problém vytlačiť, ale to bolo asi tým, že mal 4 kilá.
@mariynka ja už stresujem teraz, vracajú sa mi spomienky na prvý pôrod a predstavujem si ten druhý, že bude ťažký a že to dieťa vôbec nevytlacim. Sekcie sa tak nebojím, škoda že sa nedá len tak vybaviť na želanie.
@pribinak to si mám dať inzerát na bazos že hľadám niekoho, kto má odvezie z pôrodnice z Česka do Košíc aj s dieťaťom? Len keď sa nikto nenájde ostanem tam ktovie ako dlho
Kde chces rodiť? V KE?
@tianna v starej som chcela
chod k psychiatrovi mim ookres sukromnemu online hocijakemu
Rob ako uznáš za vhodne
@jarkap1 už sme jej to tu viaceré radili. Ak by bývala hocikde inde, tak by mohla mať ten problém - nájsť lekára na sekciu. No v Košiciach? Za prednostom do Šace chodia ženy z celého východu kvôli sekciám a dá sa s ním normálne dohodnúť. Má to priamo pod nosom. Ja by som sa tiež z KE netrepala do Česka ani do Rakúska.
Nájdi toho psychológa alebo psychiatra. Keď máš takúto paniku predpokladám máš tú istú diagnózu ako ja, teda posttraumaticku stresovu pôrodu z 1. pôrodu. Ja som rodiť normálne kvôli tomu už nemohla lebo je vysoké riziko že pri situácii v ktorej sa mi vybaví 1. pôrod (teda každý ďalší pôrod) spanikárim a absolútne nebudem spolupracovať. Toto konkrétne bol aj dôvod ktorý mi písal psychológ do odporúčania. Potom už len nájsť lekára ktorý je naklonený vyhovieť odporúčaniu psychológa a zároveň ktorý rodí v pôrodnici s primárom/prednostom ktorý sekcie vyslovene neodmieta. Ale to už by problém byť nemal, pretože vziať si ,,na triko" riziko hysterickej rodičky ktorá môže v panike nechtiac ohroziť seba aj dieťa a nakoniec bude aj tak musieť rodiť sekciou ale akútnou snáď nebude mať nikto chuť.. najmä si dobre odlož odporúčanie psychológa/psychiatra aby si ho mohla kedykoľvek v prípade potreby ukázať. Ja som bola v stave keď som bola tehotná s 2. synom že keď som videla rodiť ženu v seriáli mala som takmer panické záchvaty. Zrýchlené dýchanie, triaška, pocit na zvracanie. Držím ti palce.
Neverím tomu, že sú sukromníci až tak vyťažení. Mne dali vždy termín do troch týždňov (a to sa bavíme o Bratislave). Štátni väčšinou majú plno.
A este jednu radu ti dam,rozhodne neuvazuj nad tym,ze sa budes trepat po sekcii s novorodencom mhdckou domov,ten taxik uz v dnesnej dobe tolko nestoji a hlavne nestoji to za to a to ze jedna zena po sekcii behala ako srnka neznamena,ze vsetky,niektore za sebou doslova tahaju nohy a urcite nechces,aby novorodenec chytil nieco od ludi v mhdcke
A nestaci na to psycholog? Tam sa mozno lahsie dostanes. Neboj sa, porod.zvladnes. prvy som mala.normalny, pri 3.cm mi pichli epidural a.bolo.
Drzim palce
Samotny prirodzeny porod to tlacenie to neboli. Je to na zotavovanie 1000x lepsie ako cisarsky. Kontrakcie bolia a tie sa daju tlmit a dokonca to ani cele nemusi trvat dlho. Netreba sa tak masakerne toho porodu bat
ahoj, ako si nakoniec pochodila?
@ketrin2727 ahoj, nakoniec som rodila normálne, nepovolili sekciu keď som o ňu žiadala
mozes prosim napisat, ak chces aj do spravy v ktorej nemocnici a ci si mala papier od psych.? dakujem
@ketrin2727 ahoj ty napíšem ako som si ja vybavila povedala som svojmu gynekologivy že mám strach pôrodu samozrejme poslal ma pdychiatrovi ale nestihla som ale prv mi dal papier aby som sa išla objednať do nemocnice na sekciu išla som do Bardejova a tam samozrejme že primár oddelenia nechcel súhlasiť lebo nevidel dvovod na sekciu tak ma tlačili do porodu aj jedna lekárka ale primár oddelenia Bardejova samozrejme videl strach pôrodu potom mi dával všelijaké navrhy že budem mať bezbolestný pôrod že si mám rozmyslieť samozrejme že som nesúhlasí a ešte som nedovolila im žiadne vyvolavacky pichať domna tak primár oddelenia Bardejova potom súhlasil sekciu nič iné neostávalo im ale musím povedať všetci na oddelenie gynekológiu Bardejove sú dobrý lekári aj lekárky a veľká vďaka im patrí že mi pomohli

Ja ťa nebudem presviedčať o benefitoch prirodzeného pôrodu, neviem a nechcem si predstaviť strach matky z toho, že sa dieťa zadusí.
Chcem sa len spýtať, či by pre vás bol riešením pôrod v zahraničí (keby sa nejako vyriešil transport domov).
Samozrejme, treba tam rátať s tým, že napr do Rakúska ideš ako samoplatca, slovenská poisťovňa neskôr preplatí časť nákladov.