icon

Ako je to s dovolenkou otca dieťaťa keď je žena v pôrodnici?

liliinkaliliput
5. dec 2019

Ahojte,prosím vás o radu čoskoro mám termín pôrodu a potrebovala by som zistiť či môj partner nie manžel má nárok na dovolenku pri prvom dieťati . Jedná sa mi o to že keď budem ja v pôrodnici aby mohol on fungovať a nosiť dieťa do škôlky a starať sa oňho veľmi by to uľahčilo a neviem či sa už ten zákon že má nárok otec na 10 dní dovolenky v takomto prípade schválil a ak áno viete poradiť kde to vlastne vybaviť ? Preskúmal som aj google ale nic som sa tam nedozvedelá tak idem k vám po radu poprosím len tie mamičky ktoré to majú odskúšané o radu ďakujem veľmi pekne 🙂

evittam
5. dec 2019

@liliinkaliliput Nie nic neschválili. Bud si vezme dovolenku alebo OCR ak bude pediater súhlasiť.

liliinkaliliput
autor
5. dec 2019

@evittam aha takto no super tak zrejme ocr budeme riešiť ďakujem za radu

slawka2208
5. dec 2019

očr ale pre istotu aj s rodným listom dietata

evittam
6. dec 2019

@slawka2208 K čomu je pediatrovi ktory ma v starostlivosti dieta rodny list?

alenah31
6. dec 2019

@liliinkaliliput je to tak ako píše @evittam @slawka2208 načo rodný list prosím ťa? Dieťa má predsa v zdr. zázname uvedené kto je otec.

slawka2208
6. dec 2019

ja ked som išla v den nemocnice nerobil malej lekár, zastupujuci lekár mi to hned do telefonu povedal ze si mam doniesť rodný list lebo on nemá kde vyčítať že on je otec dietaťa. tak mi povedali.

evittam
6. dec 2019

@slawka2208 Ale ten lekar neplatí tomu otcovi tu OCR. Toto uz je na Sociálnej poisťovni. Asi nepride pre OCR Fero od susedov. Zase nejaky akcny lekár co si len musí dokazovať svoju dôležitosť inak.

saurian
6. dec 2019

podla mojho nazoru nie je oficialny dovod na OCR ak starsie dieta nie je chore. mnohe pracujuce matky co maju dieta nie su predsa na ocr aby mohli svoje deti doprevadzat do/z skoly, je to skor len na pediatrovi ci je ochotny.
otec ma narok na 1 den dovolenky pri narodeni dietata.

evittam
6. dec 2019

@saurian S OCR mas pravdu. Poprosím zakon a paragraf k tomu nároku na dovolenku.