icon

Ako prebieha gynekologické vyšetrenie po pôrode?

lienka_9
Dnes o 09:46

Dobrý deň, prosím vás ako prebieha gynekologické vyšetrenie -poradňa v nemocnici po termíne pôrodu? Robia aj vyšetrenie cez spodok? Pasy? Povedia aj odhadovanú hmotnosť? a ako sa stavajú k pacientkam po TP? Hneď vyvolávajú alebo čakajú?

anonym_965eba
Dnes o 09:50

Jasne ze zo spodu, ako inak by zistili ci si otvorena? Hmotnost je uplne nepodstatna

plushika
Dnes o 10:01

aj zospodu a aj na pasoch som bola. nevyvolavaju hned, zalezi kolko si po termine.

anonym_b0c14e
Dnes o 10:46

@lienka_9 samozrejme, že robia aj zo spodu, aby vedeli či aa otvaraš...
Robia aj pasy na zaznamenanie toho, ako sa ma babatko a ci uz su aj nejake tie kontrakcie... hmotnost je už nepodstatná, nakoľko už pred porodom je babo velke a neda sa ppriadne zmerať, čiže je to len odhad .. mne odhadli 3800 a narodil sa 4500 dakujem pekne 😅😅

lienka_9
autor
Dnes o 12:25
@anonym_b0c14e

@lienka_9 samozrejme, že robia aj zo spodu, aby vedeli či aa otvaraš...
Robia aj pasy na zaznamenanie toho, ako sa ma babatko a ci uz su aj nejake tie kontrakcie... hmotnost je už nepodstatná, nakoľko už pred porodom je babo velke a neda sa ppriadne zmerať, čiže je to len odhad .. mne odhadli 3800 a narodil sa 4500 dakujem pekne 😅😅

@plushika
@anonym_b0c14e dnes mám TP. Včera mi Dr robil hamiltonov hmat a bola som na 3-4cm otvorená no stále nič, takže musím ísť zajtra už do nemocnice na kontrolu. Ešte som tam nebola preto sa informujem, nie v každej ambulancii práveže robia vyšetrenie zo spodu alebo aj pasy..

nattyond
Dnes o 12:26

Záleží od nemocnice. V Boroch robia vyšetrenie zospodu len v prípade ak o to požiadaš, inak robili len sono na poradniach. Pásy dávajú až po termíne.

anonym_b0c14e
Dnes o 12:33
@lienka_9

@plushika
@anonym_b0c14e dnes mám TP. Včera mi Dr robil hamiltonov hmat a bola som na 3-4cm otvorená no stále nič, takže musím ísť zajtra už do nemocnice na kontrolu. Ešte som tam nebola preto sa informujem, nie v každej ambulancii práveže robia vyšetrenie zo spodu alebo aj pasy..

@lienka_9 podla mna je to velmi dolezite kontrola krča zo spodu.. tak otvorena si uz perfektne.. takze drzim palce

lienka_9
autor
Dnes o 12:38
@anonym_b0c14e

@lienka_9 podla mna je to velmi dolezite kontrola krča zo spodu.. tak otvorena si uz perfektne.. takze drzim palce

@anonym_b0c14e veď práve, môj gynekológ mi toto vyšetrenie robil vždy na každej poradni..

kiki68
Dnes o 13:07

Zalezi ako kde, nie vsade robia zo spodu. Nakolko je to zbytocne. Tam mozes rodit behom hodiny