Ako prebieha plánovaný cisársky rez?
Ahojte prosím vás ako to prebiehalo keď ste vedeli už počas tehu že pôjdete rodiť cisárskym ? Myslím ,či sa plánuje presne na deň alebo sa čaká na začínajúci pôrod ,moja dr mi ktomu povedala len toľko že v 36tt ma pošle na oddelenie kde budem rodit na vyšetrenie.Tam mi už budú vedieť povedať kedy mám prísť ? Viem sa tam už vtedy dohodnúť že budem chciet samostatnu izbu a tieto veci ??ďakujem vopred za odpovede
@kobylka002 ak začneš chodiť na vyšetrenia do nemocnice, naplánujú ti dátum sekcie. Povedia ti aké predoperačné vyšetrenia si musíš vybaviť,budeš mať konzultáciu s anesteziologom. Ak sa nič nestane,prídeš v deň sekcie ráno na príjem,dajú ti inštrukcie. Kľudne sa však môže stať,že sa ti rozbehne pôrod pred určeným dátumom,vtedy treba ísť do nemocnice na príjem.
Nezaskodilo by napisat mesto, nemocnicu. Kazdy to ma inak.
Planuje sa na presny den cca 1-2t pred terminom, prave kvoli tomu, aby sa porod este nespustil. Ak by sa porod spustil skor, tak sa urobi sc vtedy, kludne aj v noci…
To ci sa da izba rezervovat (alebo je to o stasti) zalezi od konkretnej porodnice, rovnako aj to, ci k hospitalizacii nastupis den/vecer pred sc alebo az rano v tej den.
@kobylka002 naplanuju ti ju tam, kde budes chodit do nemocnice na kontroly. Robi sa max.14d pred terminom, mne robili 2x cca 8-9d pred terminom. Vsetko sa opytaju, ci chces nadstandard a pod.
V snv sa nedalo dopredu izbu samostatnú a keď som prišla bola voľná našťastie. Ale ja som prišla v noci deň pred nástupom do nemocnice lebo mi praskla voda. A v tu noc mali 6 pôrodov a plno. V noci mi sestricka povedala ze mali by prepúšťať na ďalší deň ze keď áno dajú mi ju

Ja som sa dozvedela, ze idem cisarskym 2 dni pred 😁, nakolko syn sa neotocil, ale gynekolog ma na tuto alternativu pripravoval uz asi mesiac pred. V utorok som este bola unho na kontrolu, vo stvrtok som uz lezala na oddeleni, v piatok rano sekcia. Rodila som v 39. tyzdni. Ja som az do poslednej chvile chodila k mojmu gynekologovi, v nemocnici som bola len odniest papiere, ze ma odporuca na sekciu + predoperacne vysetrenia. O samostatnu izbu som poziadala v den sekcie, ale min. den lezis na JISke, az potom ta prelozia na izbu. U nas to funguje tak, ze na samotku ta daju len vtedy, ked je miesto, inak ides na spolocnu.