Ako prebieha vyvolávanie pôrodu?
Ahojte, ženy ❤️
Tak nakoniec 🥹
V pondelok nastupujem do nemocnice na vyvolávanie pôrodu a začínam mať stres. Som už po termíne a lekár rozhodol, že je čas to posunúť. Chcem sa vás spýtať pár vecí,
👉 Ako prebieha samotná vyvolávačka?
Povedal mi že mi dajú tabletu
👉 Je vyvolávaný pôrod naozaj oveľa horší ako spontánny?
Veľa žien ma straší, že kontrakcie sú omnoho silnejšie a idú hneď za sebou. Je to pravda? Alebo je to individuálne?
👉 Býva vyvolávaný pôrod rýchlejší?
Niekto mi povedal, že keď to začne zaberať, ide to veľmi rýchlo
Budem rada za každú úprimnú odpoveď aj skúsenosť. Dosť sa bojím, tak by mi pomohlo vedieť, čo môžem čakať a ako ste to zvládli vy. ❤️
Ďakujem všetkým, ktoré odpíšu 💕
@sara8h ja som bola po termine.
Vyvolavali my pôrod 11 dní.
Mne nič na začiatku nepomáhalo.
Dostala som z dola tabletku 2x. Nasadili mi aj katéter. Spravili mi Hamiltonov hmat 2x. A nič.
Doktori boli stoho hotový že čo to je. Cisárky mi spraviť nechceli.
Bolo to ťažke na psichyku.
Potom mi dali tabletku každych 4 hodin. Potom som sa začala otvárať,ale ešte stále to nebolo ono. Po 3 hodinach čo som odmietala oxytocin mi museli pychnúť. Dcéra bola vonku za 10minut ako mi pychli oxytocin. Bolelo to riadne! Ale nič také čo sa nedá vydržať. A čo je najdôležitejšie,že keď už budeš mat prisebe bábätko tak zabudneš na tú bolesť ver mi!!!!
@sara8h ja som bola po termine.
Vyvolavali my pôrod 11 dní.
Mne nič na začiatku nepomáhalo.
Dostala som z dola tabletku 2x. Nasadili mi aj katéter. Spravili mi Hamiltonov hmat 2x. A nič.
Doktori boli stoho hotový že čo to je. Cisárky mi spraviť nechceli.
Bolo to ťažke na psichyku.
Potom mi dali tabletku každych 4 hodin. Potom som sa začala otvárať,ale ešte stále to nebolo ono. Po 3 hodinach čo som odmietala oxytocin mi museli pychnúť. Dcéra bola vonku za 10minut ako mi pychli oxytocin. Bolelo to riadne! Ale nič také čo sa nedá vydržať. A čo je najdôležitejšie,že keď už budeš mat prisebe bábätko tak zabudneš na tú bolesť ver mi!!!!
@cskrisztinka A dieťatko je zdravé? V našej rodine bo takéto dlhé prenášanie, plodová voda bola už zelená a skazena, bábätko malo ťažkú infekciu, bolo oživovane. Má autizmus, DMO a mentálnu retardaciu.
Ahoj, prvy mi nevyvolavali , porodila som na 9ty den po termine, porod trval 8hodin, babo zelena plodova voda, atb babu nasadene.
Druhy mi vyvolali preto uz na 5ty den po termine, do pol hodiny prva kontrakcia a o hodinu na to bolo babo na svete, takze expresne rychlo.
Rodila som teda jednu hodinu. Jasne ze to bolelo,ale len 1 hodinu a nie 8 🙂 Takze podla mna som sa i ja zbytocne bala, bolo to lepsie. Drzim palce 🙂
Ahoj, prve dva som mala spontanne, treti vyvolavany, nechcela som vyvolavacku, nakolko som nebola ani po termine ani neboli komplikacie, iba sa im zdalo,ze je menej plodovej vody...nakoniec som suhlasila s hamiltonom, a do 24h sa rozbehol porod, od prvych pocitov,ze nieco sa deje, to trvalo 1,5h.
@sara8h Mne vyvolávali obidva takže neviem porovnať. Rodila som 2 týždne pred termínom pretože mi odtiekla plodová voda,ale neotvárala som sa. Kontrakcie pri prvom žiadne ani po tabletkách..bol to des samotný pôrod. Ale boka som mladá, nebol internet, nic okrem časopisov a rodiny. Takže som vlastne nevedela nic dopredu. Druhý KP prirodzene tiež vyvolávaný.
@sara8h Držím palce, zvládneš to.A na konci všetkého ťa čaká najkrajšia odmena ❤❤❤❤
Len nič nevyčituj čo ťa zbytočne bude stresovať a vyvolávať pochybnosti. Zvládli aj iné zvládneš aj ty 🤗😊
@sara8h ja som mala druhý pôrod vyvolávany. Vraveli že nikomu zaberie tableta rýchlo inému to trvá aj hodiny. Ja som mala do 15minut kŕče.
Nebolo to horšie ako prvý pôrod ale proste pri druhom a ďalšom už vieš čo ta čaká a do čoho ideš.
Mne osobne to bolo horšie ale len kvôli tomu že som nemohla byt v polohe v ktorej by mi bolo dobre lebo som rodila predčasne a maly sa stále strácal z toho echa či čo to je. Teda keď ho našli držala som tu polohu. Rodila som do 4 hodín od podania tablety. No syn bol malinky.
Takze všetko je individuálne.
Aj mne mali vyvolavat a vecer predtym mi odtiekla voda.bola som cez den na dlhej prechadzke.skus, ci nepomoze.
druhy bol vyvolavany a bol rychlejsi ako prvy.mozno aj kvoli vyvolavacke ale mozno aj kvoli tomu, ze to bol druhy porod.je to asi individualne. kamoska prvorodicka mala dlhsie.asi 6 hodin od tabletky.
netadim ti ake citat tske pribehy.niekto mze mat zlu skusenost a len ta to rozrusi.
stastny a co najmenej bolestivy porod ❤️
Neviem porovnať mala som len vyvolaný pôrod, ale teda na to ako ma všetci strašili že pôrod je veľmi bolestivý musím povedať že pre mňa to bol neskutočne nádherný zážitok, bolestivý teda vôbec nie na to ako som sa obávala to bolo naozaj skôr príjemný zážitok, omnoho horšie bolo to ako som musela počúvať tie výkriky z vedľajších boxov ešte pred samotným pôrodom zbytočne má vystresovalí, ale teda u mňa to trvalo dlho no konečne som sa dobre vyspala čo sa na mne pôrodná asistentka smiala že to ešte nevidela aby si tam daka žena toľko pospala že už má chcela aj ona prísť budiť ak ešte potiahnem. Držím palce nech to dobre dopadne a ostanú vám ozaj len príjemne zazitky
@sara8h máš už nejaký pôrod za sebou?
@cskrisztinka A dieťatko je zdravé? V našej rodine bo takéto dlhé prenášanie, plodová voda bola už zelená a skazena, bábätko malo ťažkú infekciu, bolo oživovane. Má autizmus, DMO a mentálnu retardaciu.
@anonym_a970eb Chvála Bohu je zdravá! 🥰
Mala som vyvolavany..strasny to bylo,bolestivy ,rychly ,vycerpana na smrt..
Mala som vyvolavany..strasny to bylo,bolestivy ,rychly ,vycerpana na smrt..
@marketa7584 to mi je ľúto ❤️
Neviem porovnať mala som len vyvolaný pôrod, ale teda na to ako ma všetci strašili že pôrod je veľmi bolestivý musím povedať že pre mňa to bol neskutočne nádherný zážitok, bolestivý teda vôbec nie na to ako som sa obávala to bolo naozaj skôr príjemný zážitok, omnoho horšie bolo to ako som musela počúvať tie výkriky z vedľajších boxov ešte pred samotným pôrodom zbytočne má vystresovalí, ale teda u mňa to trvalo dlho no konečne som sa dobre vyspala čo sa na mne pôrodná asistentka smiala že to ešte nevidela aby si tam daka žena toľko pospala že už má chcela aj ona prísť budiť ak ešte potiahnem. Držím palce nech to dobre dopadne a ostanú vám ozaj len príjemne zazitky
@anonym_f9b7c6 ďakujem kiež by to bolo ako u vas
Aj mne mali vyvolavat a vecer predtym mi odtiekla voda.bola som cez den na dlhej prechadzke.skus, ci nepomoze.
druhy bol vyvolavany a bol rychlejsi ako prvy.mozno aj kvoli vyvolavacke ale mozno aj kvoli tomu, ze to bol druhy porod.je to asi individualne. kamoska prvorodicka mala dlhsie.asi 6 hodin od tabletky.
netadim ti ake citat tske pribehy.niekto mze mat zlu skusenost a len ta to rozrusi.
stastny a co najmenej bolestivy porod ❤️
@anonym_08fb72 skúšam naozaj asi všetko a níc
@anonym_fb9efd na ten moment sa neskutočne teším ❤️
@sara8h To je tak krásne 💟
Ahoj, ja som 5 mesiacov po porode - vyvolavali mi 4 dni a nakoniec uz ked som bola na 9cm aj tak musel byt cisarak. Nebudem ti to opisovat, vacsinu veci tu uz bolo spomenute a naozaj radsej nevediet dopredu lebo zbytocny stres. Ja som povedala ze pri druhom ak mi povedia ze na vyvolavacku tak rovno im poviem nech cisarak spravia. Avsak moje odporucanie je: obrnit sa psychicky co najviac! Mysliet na to ze to vsetko robis pre babatko, a ze coskoro budes to malicke drzat v naruci. Kazda mame svoj porodny pribeh, a len maloktora zena ho ma naozaj “lahky” s co najmenej bolestami. Ale bude to tvoj pribeh, tvoja skusenost a tu ti nikto nezoberie. Je mozne ze ti zaberie hned prva tabletka, veeelmi ti to prajem 🫶🏻🫶🏻🫶🏻 drz sa, hlavne nech ste obaja v poriadku s malickym a ty sa das dokopy co najskor. ☺️
@sara8h prvy spontánny, rýchly, povedala som , ze uz nikdy nechcem rodiť, to ma prešlo po 4r, človek si časom zapamätá len to pekné. Druhy porod vyvolavany 5 dni po termíne, a po nom som uz fakt nikdy nikdy nechcela rodiť 🙂 nepreslo ma to ani takmer po 12tich rokoch, uz to naozaj zažiť nechcem 🙂 ale nebudem to opisovať, vidíš, ze príbehy su rôzne, aj pozitívne 🤗 u mna platí, ked čakám horsie, pride lepšie, tu som si bola istá, ze to zvládnem ako nic, lebo mam vysoky prah bolesti. Držím palce 🍀❤️

Najlepšie pred pôrodom nevedieť nič, aj keby to ukrutne bolelo, už to nezastavíš, dieťa musí ísť von.
Veľa šťastia a skóre zotavenie 🫶