Ako prekonať traumu z predchádzajúceho pôrodu?
Som 2 roky po porode a chcela by som ďalšie dieťa ale mam traumu z prvého pôrodu, prvý bol bol 40hodinove kontrakcie ,vyvolavany z oxytocinom (doteraz mi je zle keď si spomeniem nato), pre nepostupujuci porod bola aj tak nakoniec sekcia ktorá bola vykupenim ... ale strašne sa bojím ze to cele zažijem odznova
Si po sekcii ..takže veľká pravdepodobnosť, že to bude opäť sekcia...
Môžu ma ešte nútiť do prirodzeného aj po sekcii?
Ak mas za sebou sekciu, bude dalsi tiez sekciou… Plus niektori lekari beru aj strach ako indikaciu pre sekciu(kamoska tak mala, ziaden iny dovod na sekciu nemala-prvy mala prirodzeny)
Aj ja mam traumu z porodu. U mna to naopak - slo prilis rychlo, ani nie 3hod od prvej kontrakcie bola mala na svete. Pochybujem, ze sa na 2he dieta necham nahovorit
Tiež som mala traumu z prvého pôrodu... Vravela som si ze druhé len cisárskym... Otehotnela som a trauma sa s rastúcim bruškom a uvedomovanim si co ma čaká začala zhoršovať.. Vyhľadala som psychologicku ktorá sa venuje ženám v tehu a po pôrode a veľmi mi pomohla. Prvý pôrod už nie je traumu a druhy som rodila nakoniec prirodzene, s vyvolavackou, oxytocin... A nakoniec ukončené sekciou... Sekcia tiež není bohvie co... Zbaví ta kontrakcie a bolesti pred ale po sekcii bude bolest znova.. Ja som si veru aj poplakala keď som mala vstať k malému a nevedela som ako😟 ak si mala prvý sekciou väčšinou volia vždy sekciu ale záleží aj od nemocnice... Vyhľadala by som psychológa, je to super vec, ja so mala asi 4 sedenia a na pôrod som sa ešte aj tešila, dobre ma nastavila v hlave... Držím palce 🥰
Ja keď som.zostila že som druhýkrát tehotná revala som bolo to neplánovane malý nemal ani rok a keď som si predstavila že mám zas rodiť tak som mala takú depku 😭😂 A to som prvý pôrod ani nemala hrozný lebo malý sa narodil predčasne a mal iba 2,5kg ale stačilo mi. Nakoniec druhý som mala akútnu sekciu
Druhy sekcia, akurat sa vyhni TN a Ruzinovu.Tam by mohli vymyslat
nemozu ta nutit do prirodzeneho porodu, ak by sa vsak o to pokusili, najdes si inu porodnicu, kde ti naplanuju sekciu, vacsinou sa vsak rozhodnu pre sekciu alebo daju zene na vyber
Mala som to takmer podobne. Akurat ze mna trapili iba 28hodin. A spravili sekciu.
Spamatavala som sa z toho cca pol roka. Potom som to pustila z hlavy s tym, ze mozem byt rada ze to takto dopadlo.
Dalsie tehotenstvo som ale chcela. Az taku traumu to vo mne (nastastie) nezanechalo.
Dalsi porod sa ma primar pytal ci chcem prirodzene alebo sekciu. Ja som ale chcela prirodzene. Hlavu som mala nastavenu ze sa to proste nezopakuje 😂
A bolo to uzasne. Este aj s vyvolavackou. Ktora ked zabrala tak do 6hodin sa dcerka narodila.
Dalsie dva porody rovnako. S tym ze do 3 hodin boli deti von.
Ak bola prva sekcia, porozpravaj sa s gynekologom, nebude ta tlacit do prirodzeneho.