icon

Ako privolať pôrod?

11. okt 2022
majla87
11. okt 2022

V prvom rade sa psychicky nastavit, ze uz to bude a ze som uz pripravena 🙂. Dalej hlavne sex (ejakulat obsahuje prostaglandiny), a velmi pomaha aj bylinna naparka. Potom taka klasika fyzicka aktivita (dlhsie prechadzky alebo kratsia a narocnejsia, vravi sa ze chodenie po schodoch, umyvanie okien), stiplave jedla, uvolnenie tela a mysle (stres to len oddaluje), tepla sprcha, levandulovy kupel…

jaskolka
11. okt 2022

Pôrod spúšťajú hormóny, ani dieťa samotné dokonca to nijako neovplyvní. Kým toto nenastane, motes robiť vsetko možné a nepomôže nič.
Môžeš skúšať babské rady, kľudne. Ale to ze niektorým ženám to "pomohlo" je výlučne len náhoda, že rodiť začali práve po nejakej takej činnosti, takže si to vysvetlili, že práve toto im pomohlo. Pôrod by sa im tak isto spustil aj bez toho, bez behania po schodoch, či umývania okien a sexu, a neviem coho ešte.

majla87
11. okt 2022

@jaskolka ano, a preto sa aj bezne vyvolava prostaglandinmi, lebo aj tak to nic neurobi 😁

aknamorka22
11. okt 2022

Musíš si týždeň po termíne večer napustiť horúcu vaňu a v nej hodinu revat, že už chces rodiť. Následne nad ránom sa to spustí a bude to mega rýchle. Ledva dôjdeš do pôrodnice 😉😅

autor
11. okt 2022

@majla87 a nieje levandula nejako škodlivá v tehotenstve? Ospravedlňujem sa ak sa mýlim ale v pár článkoch som to čítala kedže velmi lúbim levandulový čaj a musela som si ho na velmi dlho odpustiť..

autor
11. okt 2022

@aknamorka22 no ja si to chcem prave urýchliť nie ešte čakať 😅 lebo tieto posledné dni sú pre mňa utrpenie každý deň viac a viac🙈

jjanulienka
11. okt 2022

Pohyb, sex a tepla vaňa👌

majla87
11. okt 2022

Mozno v prvom trimestri a vnutorne. Ale babatko je uz “hotove” a levandula uvolnuje, takze ako vona neuskodi. V caji na pitie neviem.

aknamorka22
11. okt 2022

Och no ja som bola už dobre zúfalá. Tri týždne každý večer horúca vaňa, nekonečné prechádzky, každý večer som pešo vyšla 10 poschodí, cvičila som na fit lopte, zrala som pikantné. Pomohlo až psychické zrútenie a hysterický rev :D

jaskolka
11. okt 2022

@majla87 🙈 veď píšem hádam jasne, ze pôrod sa spúšťa hormonmi. Co je prostaglandin? Je to hormón. Áno, používa sa na vyvolanie pôrodu, ale v nemocnici pod dozorom a v oveľa väčšej dávke.
Lenže v ejakuláte je minimálne množstvo toho prostaglandin. V opačnom prípade by nikdy v tehotenstve nesmeli ženy mat sex, keby ho bolo toľko, aby spustil pôrod.