Ako ste sa zmierili s predčasným pôrodom?
Ako ste sa sním zmierili? Dá sa to vôbec? Ten strach a zúfalosť.
@zorana999 nie prvé sa narodilo v 35tt krčok (od 27tt - kontrakcie) teraz mi to hrozí od 21tt zatiaľ sme dotiahli na 28tt
@timea301196 takže sa ešte nenarodilo a ty už hovoríš, že to bude predčasný pôrod? A to prečo máš takto v hlave nastavené?
@zorana999 aha, už rozumiem. A opäť sa pýtam - ma tvoje prvé dieťa nejaké diagnózy? Lebo moje ma veľa znakov, že bude mať nejaký syndróm, na ktorí lekári resp genetici nevedia prísť. Tiež je narodená v 35 tt. Ak by sa aj druhé narodilo skôr, lekari sa ti o neho postarajú. Dôležité je, aby nemalo diagnózy. Dnes vedia 500g dieťa vypiplat do dokonalosti. Tak sa prosím ta nestresuj.
@zorana999 vieš aký je to pocit nosiť dieťa do 35 tt pod srdcom podľa tvojho lekára úplne bez problémovo a všetko na 100% a uvidí ta na bežnej kontrole druhý lekár a vidíš paniku v jeho očiach lebo je všetko zlé? A zrazu sa ti narodí dieťa o ktorom tvrdia ze asi nebude chodiť, že sedí na neho asi 50 rôznych syndrómov, že ma vizuálne znaky downovho syndrómu, že ma kratšie končatiny ako ma mat a podobne pecky?? Ktore tvoj gynekológ na sone za 100 000 eur do 35 tt týždňa absolútne nevidel??.
Máš nepeknu situaciu, ale poviem ti to na rovinu - to ty máš nejaký problém (myslím ten krcok) ale tvoje dieťa je v poriadku! Takže ak by sa aj do mesiaca narodilo, zvládnete to!
@timea301196 Nijako sa z tým zmieriť ani pripraviť nato nedá....kebyže som predčasne nerodila ktovie co by bolo z jednou z dvojiciek sú tu obe zdrave a šikovné...dnes už dokážu pomôcť aj takym malým detičkam
@zorana999 neviem si to predstaviť. Hej ja mám problém asi už psychickú traumu z prvého tehotenstva. Mám taký pocit. Zatiaľ mi nikto ešte nepovedal či je v poriadku a tak lebo tieto kontroly usg v nemocke to je ako 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️Prvé nemá nič okrem toho že mu nie je moc do reči.
@deni9 v ktorom týždni ste rodila ?
@timea301196 v 35 tt. Navštívte teda morfologicky ultrazvuk napr u pána doktora Grochala. A myslite hlavne na to, že psychika ma neuveriteľnú moc. Dieťaťu je dobre keď ste "v pohode". Nie je to dostatočná motivácia na to sa ukludnit a tešiť na babenko?
Nebojte sa dobre to dopadne. A ak aj porodite skôr - ja som rodila v nemocnici z naozaj zlým menom ale postarali sa o moje dieťa neuveriteľne! Treba veriť lekárom
@zorana999 no rada by som len som v nemocke a ktovie kedy ma vôbec pustia a či ma ešte pustia
@timea301196 to psychike nepridáva tomu úplne rozumiem. Veľmi ma hnalo dopredu, že ma doma čakajú ľudia, ktorí ma milujú a vás musí ešte plus k tomu hnať, že vás potrebuju vaše deti. Zdravú a silnú. Držím palce
@timea301196 v 29tt
@timea301196 klud ..35tt to je este fajn. Hlavne sa nestresuj a nemysli na to. Drzim ti palce
Treba pozitívne myslieť a nič si nepripúšťať. Ja som tak vydržala od 21tt do 33tt. Ale úplne chápem tvoj strach lebo napriek tomu že syn nemá nejaké vážne následky, do druhého sme zatiaľ nešli a to ma už 8. rokov. Predčasný pôrod je predčasný pôrod ale ak na všetkých vyšetreniach nič nenašli, nebála by som sa. Bábo bude možno len menšie a môžeš ešte riadne potiahnuť aj do termínu. Držím palce.
@martinusik91 no zatiaľ krčok a mám serklaz čiže musím ležať a oddychovat plus tvrdne bruško
@miskamicha no hej bol narodený v 35tt ale od 27 som mával kontrakcie a krčok.
Teraz mám krčok a tiež mi tvrdne bruško. 🙂
@timea301196 ved lez, kazdy den je k dobru. Ja som lezala od 26tt do 34tt v nemocnici. Tak sa syn narodil. Mal komplikacie, do 4 rokov caste navstevy dr. Teraz ma 13 a je uplne ok
V každom prípade sa treba upokojiť a byť v kľude, netreba sa stresovať. Kým nie je narodené, nič nie je stratené, možno to ešte potiahnete a bude dobre. Pri dcére má strašili, že porodim predčasne a porodila som v 39. tt. Pri synovi som mala od 31.tt skrátený kŕčok, hrozil mi predčasný pôrod, mala som kľudovy režim, snažila som sa myslieť pozitívne, ale zároveň som mala zbalenu tašku do pôrodnice, keby niečo. Porodila som v 38. tt zdravé donosene dieťa.
Držím palce, nech všetko dobre dopadne.
@timea301196 Ahoj aj u mňa to bolo kadejaké nevedela som si to predstaviť resp.sa zmieriť keď mi v 34tt na pohotovosti povedali, že kŕčok je skrátený a som otvorená na 1,5 CM. Bol to proste šok. Hlava nepustí. Som v nemocnici už mesiac.ll Lekári hneď zasiahli a snažili sa celý čas o to aby bábätko ostalo čo najdlhšie v brušku a snažia sa to pri všetky prípadoch,ktoré sú tu ak je to možné a neohrozuje to bábätko. Pred týždňom v piatok ma už chceli prepustiť ale po vyšetrení primátom sa zistilo, že som otvorená na 5cm,bránka je zajdena. Takže už má domov nepustili lebo to bude v mojom prípade rýchly pôrod. Takže celý týždeň som čakala kedy to príde. Dnes sme 37+0tt. Takže potiahli sme to do bezpečného týždňa a prekročili konečne tu hranicu predcasniatka. No stále čakám kedy to príde lebo jediná priepustku z nemocnice je bábätko 🙂😇. Týmto som chcela povzbudiť a poukázať aj na to, že možno to tiež takto zvládnete potiahnuť čo najdlhšie. Držím prsty 🙂