icon

Ako ste zvládli cisársky rez?

naty_10
9. júl 2024

Dobrý deň,
čakáme prvé bábätko, termín mám 5.9.2024 ale zo zdravotných dôvodov budem rodiť cisárskym, vychádza to tuším na 22.8.2024, čo nie je teda podstatné, ale podstatné je, že sa chcem opýtať žien, ako zvládli cisársky ? A hlavne ten rozdiel medzi prirodzeným. Ja som bola skrz tie moje zdravotné problémy rada, že to nakoniec takto bude, ale moje okolie akoby mi to chcelo znepríjemniť a len ma vystrašiť 😔😔 Aké to bude hrozné.. viem, že keď ma budú rezať, tak aj nejaké zotavovanie musí byť, ale je to až také strašné? Prosím podelte sa o nejaku dobrú a pozitívnu skúsenosť, aby som mala povzbudenie. Veľmi to potrebujem.

Strana
z2
mimikarol
9. júl 2024

Bolelo to ako slak. Brutálne ma bolieval chrbát, ešte tri týždne po návrate s pôrodnici som spávala na gauči po sediacky, lebo keď som si ľahla tak som sa bez pomoci nepostavila. Ale každá bolesť raz prejde a stálo to zato ❤️

pukina
9. júl 2024

cisarskeho som sa bala ako cert kriza, nakoniec to skoncilo akutnym a bolo to pre mna vykupenie po tolkych hodinach kontrakcii. mozno preto som to aj nejak v hlave lepsie prijala a zotavenie bolo pre mna dost rychle. prvych par dni bolo tazkych, ale potom uz uplne v pohode, davali sme vela prechadzok a tak postupne som to rozchodila. doslova.🙂

lusyc
9. júl 2024

Neviem porovnať s prirodzeným, mám 3 sekcie, každá ďalšia bola lepšia. Najhoršie je prvé vstávanie. Potom treba vstávať k bábätku, tak to rozchodis. Po týždni sa dá už celkom dobre fungovať.

vladi4444
9. júl 2024

Ahoj, pre mňa to bol prvotný šok (ale ja som bola nemocničných nováčik, ale len infúziu som dovtedy nemala) hlavne prvý deň po sekcii bol pre mňa veľmi náročný ale naozaj to bolo každým dňom lepšie a lepšie. Teraz druhý krát bude tiež sekcia a som s tým úplne v pohode, bez stresu. 🙂

vsetkounas
9. júl 2024

Ja ty poradím cvic každý deň ľahni na chrbát a 10 krát zodvihni zadok a potom do bokov a bude to parada.Mne neverili že sa dvihnem a jasné po polhodine má umyli zospodu a nie raz lebo som dokázala zdvihnut rit mala som silu a po dvoch hodinách keď som sa mohla otočiť nabok som sa otočila som si to tak nastavila kazdy večer doma 5 minút zacvicila veď ako rástlo brucho ak záťaž bola väčšia a krásne som posilnena úplne úžasné stala 😉 Takže ako sa nastavis a nacvicis tak bude .

rivini
9. júl 2024

@naty_10 mala som planovanu sekciu, vstala som 6 hodin po operacii, osprchovala sa a normalne fungovala. Lieky proti bolesti som potrebovala tri dni, na stvrty den, po prepusteni, som absolvovala prvu prechadzku s kocikom. Za mna to bolo v pohode, no vedela som, ze sa mam co najskor postavit na nohy (urychluje to rekonvalesceniu) a tiez som vedela, ze po operacii treba vstavat cez bok. Diastaza sa dala doporiadku, predpokladam ze tym, ze som kojila. Brucho sa totiz zenam, ktore koja, dava vdaka oxytocinu lepsie doporiadku. Drzim palce!

naty_10
autor
10. júl 2024

Ďakujem Vám naozaj všetkým za Vaše príbehy a postrehy ❤️ upokojili ste ma a pomohlo mi to ❤️🫶

snowflakenel
10. júl 2024

Klystir mi nedavali. Cievka troska stipla,,v pohode. Kedy ju vyberaali, ani neviem.
Mala som celkvu, planovanu sekciu. Spinal by som nedala,....

snowflakenel
10. júl 2024

A mba qni ta rana nejak nebolela, skor tue svaly ba bruchu...

petko81
10. júl 2024

@naty_10 ja mam 3 cisarske.a všetky boli súper.
Rano bol cisársky tak do včera som citila,ale potom uz bolo dobre.ja mam aj vysoký prach bolesti.
Kamoška mala,jej bolo zle vracala po narkoze.bolelo ju.
Ja som mala spinal.

Držím prsty

anavixy
10. júl 2024

Nemusi to byt vobec strasne, ja som ani nevedela, ze som nejaku sekciu mala.
Zaklad bez coho sa nezaobides je vstavanie cez bok. Najdi si video na yt a zvykni si tak vstavat, lebo s prerezanym bruchom sa cez brusne svaly neposadis, alebo velmi velmi tazko a bolestne.
Hned ako budes citit nohy sa zacni hybat na posteli, skrc nohy, zodvihni zadok, hyb bokmi, mozes sa neskor aj otocit jemne na bok ked ti prinesu dieta alebo len tak z nudy 😃 nemusis lezat na posteli ako ochrnuta (ani hlava ta nebude boliet ak ju budes dvihat, to je mytus, hlava boli len ak je zle pichnuty spinal, co je pomerne vynimocna situacia, takze ziadne nedvihanie hlavy preventivne nie je potrebne).

evelin1002
10. júl 2024

Ja mam za sebou 2 cisarske a na druhy den som uz v pohode fungovala, jedna sestricka tomu ani nemohla uverit ze som po cisarskom a dokazem fungovat. Mne najviac vadilo to lezanie 24 hod :D vyplavi sa ti tolko adrenalinu z toho zazitku ze na bolest zabudnes velmi rýchlo. Mna osobne viac bolela vytrhnutá osmicka ako cisarak :D keby si mam vybrat tak radsej cisársky:D

naty_10
autor
11. júl 2024

Ste úžasné ženy, vedela som, že nikto ma nepodporí tak, ako žena ktorá si tým prešla 🫶 Ďakujem Vám ❤️

strateny_blazonko
5. sep 2024

@mamickalisticka môžem sa spýtať ? 1. dieťa si mala prirodzene alebo tiež sekcia ?

mamickalisticka
5. sep 2024

@strateny_blazonko prirodzene

janica_
5. sep 2024

Ahoj autorka, ako si zvladla cisarak? Ja som mala pred mesiacom druhy a musim zhodnotit ze bol aj lepsi ako prvy, ktory bol v pohode.

naty_10
autor
15. sep 2024

@janica_ všetko fajn, nebolo to vôbec také strašné ako som si myslela a ako som sa bála 😊😊

Strana
z2