Ako to bolo u vás prvorodičiek?
Ahojte dievčatá, chcem sa Vás opýtať na pár otázok. (Som prvorodička, tak mi nepíšte, že mám blbé otázky a podobne.) 24.12 mám termín pôrodu takže 9 dní do termínu, ale zatiaľ nič žiadny náznak toho, že by sa mi to už blížilo. Normálne bolesti krížov, pod brúška a pichanie od spodu, takže vlastne to čo mávam bežne už cca mesiac, mesiac a pól. Ako ste to mali vy prvorodičky? Tiež ste to mali takto pár dní pred termínom a potom len naraz vás to chytilo? Alebo ste aj preťahovali? Keď som bola v stredu u doktora tak povedal, že je všetko v poriadku, malý váži 3420g do papierov mi napísal hrdlo 1,5 cm, M/S, bránka, hlavička nalieha, uterus t.č, normotonický. Nerada by som bola na Vianoce v nemocníci, chcela by som byť už aj z drobčekom doma s rodinou. Viem, že ja to nijako neovplyvním a že je to len na ňom kedy sa mu bude chcieť už na svet, ale predsta chcem vedieť ako to bolo u Vás prvorodičiek. Vopred ďakujem, za Vaše komentárw
Ja som bola v utorok na kontrole povedala mi doktorka že toto tak skoro nebude a dala mi termíny na ďalšie tri týždne, v sobotu som išla na skalicke trhy a celý deň bola na nohách behala po trhoch a v noci začali kontrakcie, na druhý deň som prirodzene porodili 😊 predtým mi vôbec netvrdlo brucho nemala som poslickov nič, syna som asi len vychodila 😀
@kikaaa579 v utorok som bola ma poradni a doktor hovorí vidíme sa o týždeň, v stedu o 23:58 som porodila 🤷 ale v ten utorok som sa vecer citila tak akosi divne 🤷
@kikaaa579 Ja som hnačkovala asi 2tyždne pred pôrodom. V deň pôrodu som ešte upratovala, varila, stihla som sa osprchovať, oholiť a večer sme si šli ľahnúť. Začala som cítiť mierne kŕče. Myslela som že zas potrebujem na wc, ale nedalo sa mi. Dala som znovu sprchu či sa začnú stupňovať a len o trošku sa to líšilo ale nemala som pravidelne kontrakcie. O pol hodinu neskôr sme šli racej do nemocnice,nech ma pozrú a už som tam ostala. Takže od pol noci sa malý narodil na druhý deň večer o 23tej 😁 takže krásnych 23hodin v bolestiach,s pichnutou vodou a nič nezaberalo 🤦♀️ ale o 21 sa to už konečne rozbehlo po horúcej sprche a malý bol za dve hodiny vonku. Samotný pôrod v poriadku,ale to šitie 🤦♀️ radšej by som vytlačila ešte jedno dieťa ako sa dať znova šiť. Ale potom pocit na nezaplatenie🥰
@kikaaa579 u mma tyzden pred terminom zacali posličky. Inak som bola uplne zavreta este tri dni pred terminom, ked som bola na kontrole (v piatok) a v nedelu sa maly narodil.
Druhy porod som uz tri tyzdne pred terminom mala poslicky, otvorena, porodne cesty pripravene..
Kazdu noc som mala kontrakcie, uz to bolo fakt utrpenie a aj tak som porodila az v termine.
Takze asi je jedno, ci prvorodicka. S tvojim nalezom mozes rodit aj zajtra, alebo aj prenasat. Babo pride na svet, ked bude chciet. Skus sa proste uvolnit a povedz si, ze bude tak, ako je najlepsie. Ale chapem ta, citila by som to rovnako... Vianoce su vianoce.
Ja som bola 14.7 na poradňu všetko bolo v poriadku , nevyzeralo to , že budem rodiť a v ted deň som sa vrátila večer o 23:00 s tým , že mi odtiekla plodová voda . Bola som dva týždne pred termínom . Takze to môže prísť z ničoho nič 😀

@kikaaa579 nie, tiež som nič necítila...rodila som bez všetkých hlúposti, prirodzene