Ako vám začínali kontrakcie?
Caute ženy ako vám začínali kontrakcie ? Ja si to už nepamätám z 1.tehotenstva… mali ste len v krížoch bolesti také mierne alebo ako
Ahooj, mne to zacalo ako bolest krizov, presne som doupratovala cely byt 39tt tak som myslela,,ze som sa len presilila😁nakoniec to boli take tlaky do krizov a podbruska ze som isla do porodnice,maly sa narodil na druhy den 😍
@newmoomy tvrdlo mi brucho a slabé menštruačné bolesti, ktoré boli stále častejšie a stále silnejšie. Pôrod sa rozbiehal v podstate od rána, do pôrodnice som šla až o ôsmej večer. O deviatej bola malá na svete. Druhý pôrod - odtiekla mi zrazu plodová voda, akurát som si ľahla spať. Žiadne bolesti, nič. Nevedela som čo robiť, tak som sa s mužom dohodla, že idem radšej na pohotovosť, radšej nech ma pošlú domov ako hysterku, akoby som niečo zanedbala. V nemocnici si ma nechali a malý sa narodil okolo jednej v noci, čiže cca 2h po hospitalizácii. Kontrakcie prišli náhle a veľmi prudko, už som nevedela ani prejsť na monitor (sestrička nejak nevedela pochopiť, že naozaj rodím, snažila sa ma dotrepať ešte na monitor, aby mi zmerala kontrakcie, ja som nevedela spraviť ani krok 😄). Napokon teda doviezli vozíček, dr ma vyšetrila "na koľko som otvorená" až na pôrodnom boxe a skonštatovala, že už naozaj rodím. Malý bol tiež cca do hodiny-dvoch na svete. Takže je tu veľmi individuálne. Každopádne, držím palce, nech to hladko prebehne a nech ste obe zdravé a v poriadku.
mne sice najprv rupla voda ale po par hodinach, ked zacali bolesti, bolo to ako prichadzajuca MS 😊

Ahoj, mne to začínalo tak, že som mala najprv slabšie kŕče v podbrušku, som si myslela že sú to črevá, ale postupne to silnelo, a začala mi odtekať plodová voda. O 2 hodiny na to som porodila🙂