Ako vybaviť cisársky pôrod bez indikácie?
Ahojte, chcela by som sa opýtať tých, ktoré s tým majú skúsenosť, ako sa vám podarilo vybaviť cisársky bez indikácie?
@lienka_444 sekcia bez indikacie neexistuje... musi byt a schvaluje ju ked si dobre pamatam aj konzilium... cize dovod tam musi byt uvedeny... ci uz je alebo nie je skutocny... aky mas dovod na to, ze chces sekciu?
@lienka_444 každá operácia musí mať indikáciu, nikto nebude nikoho operovať len preto, že si o to povie. Ak máš strach tak si vybav papier od psychiatra.
Dovod najst musite s lekarom, ale to sa da rozne uhrat. Napr moj gyn vo Viedni je raky, ze ked zena povie, tak tu diagnozu pre poistovnu najde. Neni to nic neobyvkle, tam ide o preplatenie zakroku poistovnou. Ja napr nie som fanusik cisarakov,ale chapem to. Mna to mozno caka tak, ci tak pri druhom.
@krasneleto existuje. Len nie na SK. Na SK veľa veci nejdem, nemoze, nedá sa.
@yanni na Slovensku sa robi velmi vela sekcii, aspon co tak sledujem. Takze dat sa to bude dat, len na Slovensku vzdy treba najst toho spravneho cloveka. Ci uz po znamosti, alebo zazmluvnit toho porodnika. Ale niekto tie percenta robit musi, tu indikaciu by najst musel aj v zahranici. Ak teda nechce da zena platit 7 tis eur za ten vykon. Je jasne, ze take porodnice ako TN toto robit nebudu, tam vieme aky maju postoj. Ale take porodnice najdes aj v zahranici, kde povedia, ze hoci by to malo ist, tak to nepojde.
A teda preco chces sekciu ak nemas indikaciu?
Poviem ti mala som jednu sekciu -prvy porod a 3x prirodzene-skus hadat preco som nechcela dalsiu sekciu.
Ono co ale poznam tak si proste zaplatili lekara... akoze ku porodu a on uz "indikaciu" nasiel a bola sekcia.
Indikacia musi byt. Ak nemas, skus psyxhologa, existuje.diagnoza tokofobia- strach z porodu.
Ja som mala indikaciu, aj tak spekulovali.....
@yanni da sa...tokofobia...no aj tam potrebuje indikaciu od psychologa....teda myslim to tak, ze nema iny problem, ako napr. Kardio, neuro...atd...
@yanni ale ona sa pytala na slovensku...
@monsterablue ano,,psychokog, pardon.
Ja som to mala tak, ze som mala indikaciu od neurologa.( ulomok pri mieche) V nemocnici ale spekulovali. Ked som citala papiere, udali dovod sekcie, ze tokofobia. Ale v prepustacej sprave som uz mala tu svoju diagnozu od neuro. Jeden kekar povie tak, ze jedine sekcia, druhy, ze vsak skuste prirodzene....
@monsterablue aj to staci, zjavne sa toho najde vela
@monsterablue a to dnes este niekto uznava za indikaciu?
@maryetta mala som prvy porod prirodzene...s dozivotnymi nasledkami, dakujem ale uz ma viac nikto nedonuti znova to absolvovat, ked sa uz tolko hovori o rizikach cisaraku, tak by sa malo aj o rizikach klasickeho porodu
Ak mas doživotne následky tal tvoj gynekol ti sam moze dat odporúčanie,ze neodporúča ďalší prirodzený porod

@lienka_444 musí byť indikácia, je to operačný výkon preplácaný poisťovňou. Napr.pacientky so strachom z pôrod.bolestí majú od psychiatra potvrdenú tokofóbiu.