Ako vybrať duli na východe Slovenska?
Prosim vás, poradili by ste mi s výberom duly? Poprosím aj kontakt, ak máte skúsenosti. Ďakujem 🙏
@cimage kamoška mala práve ju,počas tehotenstva s ňou bola mega spokojná,nadšená..a pri pôrode katastrofa,potom hovorila,že ju mala radšej už poslať preč..je to jej príbeh,nebudem to tu nejak obkecávať,ale že veľmi zasahovala do lekárskych rozhodnutí,a keď už kamoška chcela počúvnuť lekára,tak ju stále prehovorila,a nakoniec sa pôrod vraj zbytočne predĺžil
Ja by som skúsila osloviť Taničku @tankavranka 😊
@tani777
to až tak?
Ja som síce mala upne inde a inú. Ta moja robievam aj domáce porody. Ale jasne a zrozumiteľne mi povedala (chcela som najskôr dom.porod) ze keď povie, ide sa do pôrodnice tak sa ide. Ze nebude o tom so mnou diskutovať a v porodnici vie, ze ma super kolegov, ktorí vedia čo robia. Teda môže byt pri pôrode ak chcem ale určite im nebude do toho kecat.
Hovorí sa tomu sebareflexie a teda táto pani o ktorej píšeš ju evidentne nema a skôr presadzuje svoje ego. Podľa mojich vedomosti dula porid nevedie, nema na to kompetencie ci?
@svetlonos ak nie ja aj porodna asistentka,tak nie,nesmie viest porod..len on teda to vzala asi z trosku uz inak..neviem,nechcem na nu hovorit zle,pocas celeho tehotenstva si ju kamoska fakt velmi chvalila,len teda pri tom porode to podla nej uz bolo cez...ja som chcela Zuzku Roháčkovú (neviem,či este chodieva k porodom),no nakoniec mi stacilo len stretnut sa s nou,pozhovarat o tom,co a ako chcem/nechcem,naviedla ma k niektorym veciam a stacilo 😊
@tani777
ono je ine teória a iné byt pri pôrode a z praktickej stránky o ňom ho.... vedieť ale kecat do toho doktorom ako majster sveta.
Ja teda nie som za systém- my už vás odrodine, hlavne nech dieta ok, vás ze zmasakrujeme dozivotne , nevadí!
Ale predsa ked doktor povie co treba v tom momente, asi vie co hovorí a prečo! Ja by som ju na mieste dr asi vyhodila.
Ja ako rodiaca som ku koncu veru nemala energiu ešte diskutovať s takouto pani. Sestra povedala co treba, urobila som a nie ešte predlžovať porod chytrackou dulou.
Kamosky boli na kurze s dulou, tam jooj, žiadny oxitocin ani epidural, čistá smrť!
Kamoske som povedala o mojej vyvolavacke - muselo sa koli cukrovke v termine- a ze teda to boli kontrakcie minútové a teda žiadna sranda. Epidural iz nestihli.
Kurz nekurz, neprotestoval proti oxitocinu a vyziadala si epidural 😂 ze inak by už ani nerobila. Hlavne ze super keci na kurze ako sa bolest predycha, bla bla.
Moja pôrodná asistentka/dula bola super. Pripravila ma aby som bola otvorená všetkým možnostiam, ktoré pomôžu.
@tani777 Ďakujem za odporúčanie. Veľmi záleží od toho kedy má klientka termín. Niektoré mesiace do leta mám už plne obsadené.

Skus na FB: Ludmila Vedrussa Tothova - Laskavy porod. My sme ju nemali pri porode, lebo sme zo zapadu, ale pripravovala nas. Keby sa dalo, tak ju urcite beriem a pri porode bola na telefone ked bolo treba.