Ako vyzerá brucho po druhej sekcii?
Chcem sa teda spytat, ze kde sa robi dalsi rez, lebo si to nejako neviem predstavit. Dakujem za kazdu odpved. 🙂
robí sa na tom istom mieste, ten prvý vyberú a spravia nový, takže v konečnom dôsledku máš rez na tom istom mieste ako prvý. Ja nevidím rozdiel medzi prvou a druhou sekciou, čo sa týka pohľadu na moje brucho 🙂
Tak ako hovori ekia , ak nie su nejake komplikacie, vedie sa po tom istom reze. (Viem, ze v nejakych akutnych pripadoch, sa vedie rez aj od pupka dolu, ale na to asi musi byt vaznejsi dovod, ale nie som chirurg, tak neviem presne.Ale to nesuvisi s tym, ci je to 1.SC, alebo 2.SC,)
Ja mam tiez za sebou 2x SC. Prvykrat mi rez zasili krasne, ze ho skoro ani nebolo vidno, ale druhykrat ked mi to zasivali v BA, tak tam si uz az tak zalezat nedali :( . Ale jazvu mam len jednu 🙂
no ja mam ten 2 krajší 😀 asi si dr. dal viac záležať 🙂
mam rozostup 4 r medzi 2 cisarskymi, po prvom mi jazvu takmer nebolo vidiet, druhy rez bol kratsi a na tom istom mieste, uz nebol sity, ale len spojeny svorkami, rana sa krasne zahojila a teraz po 1,5r je uz aj vyblednuta 🙂 Prvy porod v CR, druhy na SR-ale rodil ma kamarat a dal si zalezat... 🙂 Pri prvom som pribrala 20kg, pri druhom asi 18kg, ale aj ked nosim o cislo vacsiu konfekciu ako pred porodmi, brucho ovisnute nemam, rez to az tak nenarusil...
Dakujem dievcata, snad to vsetko dobre dopadne... 🙂 lebo mi povedal moj gynekolog, ze ked chcem rodit v NR, tak mi spravia zase cisarsky, nemala som zdravotne komplikacie, len maly bol naopak... 😒 takze preto a ze v NR mi nedovolia rodit po cisarskom normalne... ☹ aj ked ze mozne to je... co uz...
@ekia
@gretka2
@ivkake
@veriiii
dakujem... 🙂
No ja som po dvoch sekciách....Prvá jazva - katastrofálna, škaredá, vypuklá...ale aj keby nie...druhá sekcia sa robí tak, že narežú tesne pod starou, starú vyrežú a zašijú nanovo...čiže ostáva na tom istom mieste.....ale musím povedať, že druhá je krásna, vybledla mi a nie je vypuklá..
BL
@domincek mam za sebou 3 cisarske ten isty rez za kazdym na tomistom miest nic mi nevyrezali... teda apson tu sa takto robi , mam normlane brucho a po 2 mesiacoch po cisarskom poslednom jazvu skoro nevidno cakam uz iba ako vybledne; 3 cisarske, ktore po roku po cisarskom vzdy trebalo hladat kde je vlastne jazva... 😉
a brucho mam normalne ako pre porodom vzdy krasne spevnene... 😉
vsetko zalezi od sikovnosti tvojho lekara ako spravy rez a ako ho zasije... a hlavne ako sa dokaze tvoja koza rychlo dat do poriadku.. 😉
@erikasadek
No mne prvú sekciu robila nejaká začínajúca lekárka, ktorá ani nechápala, že čo vlastne ide robiť...Ale druhého lekára som si vybrala sama, ten ma aj ošetroval posledné dva mesiace a on mi hovoril, že väčšinou sa to reže tesne pod starou...a asi vzhľadom k tomu, že bola hnusná, mi ju aj odstránil...aj kamarátky, ktoré mali O.K. prvú jazvu im odstraňovali, tak neviem...asi každý lekár to robí inak...ktovie. každopádne som teraz spokojná...
🙂
BL
Ja idem rodit v NR, a co sa tyka moje pleti, tak mam zlu elasticitu, natierala som sa cele tehotenstvo a fakt kvalitnou kozmetikou a mam strie na bruchu a na prsiach ☹ a jazvu mi po prvom porode skoro nevidiet... 🙂 aspon to potesi... tak snad teraz to bude tiez dobre... 🙂 @erikasadek
@erikasadek
Ak sa môžem opýtať, 3 sekcia - to je v pohode? Žiadne problémy, nič?Žiadne rizikové tehotenstvo?
Ja sa bojím mať tretie hlavne kvôli predošlým sekciám.
Aj kvôli tomu, či sa mne alebo tomu dieťatku niečo nestane...Ja síce hovorím manželovi, že mohli by sme mať tretie - Miška, ale on a v podstate aj ja sa bojíme, ako by to dopadlo...
Nepoznám nikoho s 3 sekciami.
ja som mala 2 sekcie, a v pohode. Moja kamoska 3 vo Zvolene a pohoda.. deticky su krasne a zdrave.. Musite byt pozitivna a verit ze vsetko bude ok.. Aj ja by som chcela este jedno.. Urcite je to narocne a rizikove. Hocico sa moze stat aj ked zena rodi prirodzene.. Mam taku kamosku..
Inac nikdy to nie je ten isty rez..
@carodejkka Ja som po troch sekciach, rez mám na tom istom mieste, ako pri prvej. Tretie tehotenstvo mi schválila aj moja gynekologička, ona nevideka žieden problém, bola som uplne v poriedku po predchádzajúcech pôrodoch. Jedine by sa mali dodržať aspoň 2 ročné odstupy. Celé tehotenstvo som si uživali, bez problémou, žiadné bolesti v oblasti rezu, až na to, že sa mi bábetko znovu neotočilo. Poslodný mesiec som chodila na poradne kažký týždeň. V prípade, že by sa mi niečo nezdalo, alebo by som cítila nadmerné tvrdnutie bruška, alebo vytok som sa mala hneď hlásuť v nemocnici, aby mi náhodou nepovolili predchádzajúce rezy a nezačala sa mi trhať maternica. Sekciu mi urobili týždeň pred termínom, nič nechceli riskovať, aby sa nám nič nestalo. Ponúkli mi hneď sterilizáciu, čo som hneď odmietla!
@carodejkka ahoj cisrskych mozes mat aj 10 ale najviac sa odporuca sa len najviac 5, kvoli elasticite svalstva a maternice potom uz sa nestahuje ako ma ani svalstvo uz nedokaze tak dostat naspat..
takto aspon sa riesi tu v fr...
teraz pisem len vlastnu skusenst a aj odporucania tu.. 😉
@domincek tiez mi tvrdia z eje to geneticke, ja mam za sebou 4 opêracie , teda 3 cisarske a 1 velku operaciau zaludka za poslednych 8 rokov, schudla som pred 2 rokmi 50 kil za 1 rok.... a moja elasticita koze je stale rovnaka nic neovislo, vsetko krasne s avratilo spat a bez operacie chirurgickej... natierala som sa normalnym kremom kazdy den nic viac bez strii a bez vrasok...
je to nespravodlive ja viem< 😉

podla mna sa vedie tym istym rezom, ak sa da...