Ako zvládnuť druhý pôrod a zmierniť strach?
Dobrý deň čaká ma druhý pôrod budeme mať dievcatko prvý sme čakali chlapčeka a už ma 2,5roka no ten prvý bol pre mňa katastrofa 10h bolesti silne z tých bolesti extrémne vyčerpaná a keď to už prišlo tlačila som z posledných síl keby ma nenastrihol asi by som to nedala syn mal 3360g 53cm a keď sa narodil pupočnú šnúru mal v strede na uzol a nedýchal takže na prvý pôrod to bolo pre mňa trauma tiež som sa ešte pri tlačení roztrhla pri mechuri tak aj to mi zašívali. A keďže už o 3 mesiace rodim príde na mňa niekedy strašný strach či to zvládnem a aký bude pôrod pri dievčatku preto by som rada vedela že aký ste mali vy a poprípade čo by ste mi odporučili aby bol aspoň o trošku lepší strašne sa bojím ale na dievcatko sa veľmi tešíme a aj sme vždy dievcatko chceli tak sa už aj nevieme dočkať 🩷
Neviem či si pri prvom mala nejakú prípravu na pôrod, ak nie, tak toto vie byť fajn. Napríklad ísť za fyzioterapeutkou a naučiť sa nejaké cviky a ulavove pozície ktoré vieš použiť počas pôrodu, ďalej je fajn masáž hrádze, pitie čaju z malinika, jedenie ďatlí, vaginálna naparka, niekto si pochvaľuje aj anibal či aromaterapiu a vlastnú hudbu k pôrodu. Nič z toho ti síce nezaručí ľahký pôrod ale môže pomôcť. Aj po psychickej stránke, keď budeš mať pocit že si pripravená a vieš čo máš robiť, môže ti to pomôcť byť viac uvoľnená a nie v kŕči.
A hoci je každý pôrod iný tak veľa žien má práve druhý pôrod omnoho ľahší a kratší (u mňa to síce neplatilo ale druhý som mala vyvolávaný, tak to sa nedá úplne porovnať).
A určite odporúčam epidural. Ten robí obrovský rozdiel
10hodin? Na prvy porod super. Moj prvy bol 28hodin 😉 tiez chlapec. Druhe bolo dievca a ano bolo lepsie. 6hodin 😉 20:00 vysetrenie 20:20 sa narodila 😉
10hodin? Na prvy porod super. Moj prvy bol 28hodin 😉 tiez chlapec. Druhe bolo dievca a ano bolo lepsie. 6hodin 😉 20:00 vysetrenie 20:20 sa narodila 😉
@maryetta 10hod ale tých 10hod neskutočne bolesti až také že som sa celá triasla a vyčerpaná s tých bolesti tak veľmi že som už ani poriadne tlačiť nemohla. Plus komplikácie takže zážitok som veru nemala pekný. Tak dúfam že ten druhý už bude lepší
@kristy1923 naozaj je kazdy porod iny, telo uz trosku pri tom druhom vie, co a ako, ma "pamat", tak uz asi tie vazy a slavy a vsetko je kus inak nastavene, hlavne, ked je to porod tak do 5 rokov od prveho. Neboj. Ja som mala napriklad prvy lepsi ako druhy, to je fakt individualne a potom treti, to som sa nestihla spamatat a dieta vyletelo zo mna do 45 minut od pustenia vody - vyvolavali mi v 39 tyzdni kvoli zdravotnym komplikaciam.
Musis sa nastavit, ze vonku ist musi, neboj, to das. Hlavne ak nemas komplikacie, tak najlepsie je doma, v pokojnom prostredi si predychavat kontrakcie, pokial ti teda neodtiekla voda, to bolo strasne super pri prvom, ze som to absolvovala doma, sprcha, a dlllllho predlho som sedela na wc a snazila sa "vykakat", strasne tlaky som mala ako na stolicu a neslo zo mna skoro nic. Ale dobre mi to uvolnovalo krcok, ocividne, lebo cely porod trval 3,5 hodiny, do porodnice som dosla so zajdetou brankou a preboha, len netlacte 🫣😅. Tak ako, nie ze sa chvalim, ale taky by som priala kazdej zene. Aj Tebe. Drzim palce.
@maryetta 10hod ale tých 10hod neskutočne bolesti až také že som sa celá triasla a vyčerpaná s tých bolesti tak veľmi že som už ani poriadne tlačiť nemohla. Plus komplikácie takže zážitok som veru nemala pekný. Tak dúfam že ten druhý už bude lepší
@kristy1923 ano. Tiez som si tym presla. Vyvolavacky. Nezaberali uspavacky a take srandy... ale vsetko preslo a som rada ze sme tu a ze sa podarilo aj dalsie tehotenstvo uspesne.
@kristy1923 čo ti poradiť. Prežila si prvý a prežiješ aj druhý. Zotavis sa a bude všetko ok. Nerieš veci dopredu ako bude tak bude.
@kristy1923 naozaj je kazdy porod iny, telo uz trosku pri tom druhom vie, co a ako, ma "pamat", tak uz asi tie vazy a slavy a vsetko je kus inak nastavene, hlavne, ked je to porod tak do 5 rokov od prveho. Neboj. Ja som mala napriklad prvy lepsi ako druhy, to je fakt individualne a potom treti, to som sa nestihla spamatat a dieta vyletelo zo mna do 45 minut od pustenia vody - vyvolavali mi v 39 tyzdni kvoli zdravotnym komplikaciam.
Musis sa nastavit, ze vonku ist musi, neboj, to das. Hlavne ak nemas komplikacie, tak najlepsie je doma, v pokojnom prostredi si predychavat kontrakcie, pokial ti teda neodtiekla voda, to bolo strasne super pri prvom, ze som to absolvovala doma, sprcha, a dlllllho predlho som sedela na wc a snazila sa "vykakat", strasne tlaky som mala ako na stolicu a neslo zo mna skoro nic. Ale dobre mi to uvolnovalo krcok, ocividne, lebo cely porod trval 3,5 hodiny, do porodnice som dosla so zajdetou brankou a preboha, len netlacte 🫣😅. Tak ako, nie ze sa chvalim, ale taky by som priala kazdej zene. Aj Tebe. Drzim palce.
@anonym_b71a35 Ďakujem veľmi pekne 🩷🙏

Kazdy porod je iny. Tiez som mala prvy katastrofalny. Ten druhy bol uzdravujuci. Mohla by som aj kazde 2 mesiace rodit. 😀 Drzim palce, aby bol druhy porod krasnym zazitkom.