Ako zvládnuť pôrodné bolesti?
K čomu prirovnať pôrodné bolestí a vydržím to ?
@anonym_autor neboj sa, zvladnes to 🩷
Treba si uvedomovať, ze fakt je to chvíľa, niekoľko hodín cca. Prejde to.
@anonym_autor vydrzat vydrzis nemas na vyber ale…mna zachranil epidural
@michaelam2 áko si mam pýtať ten epidural kde?
Mám týždeň po pôrode takže celkom čerstvé dojmy. Tá bolesť sa nedá prirovnať k ničomu ani intenzitou ani charakterom bolesti. Vydržať sa to dá, je to náročné, je to ťažké a extrémne vysilujúce ale dá sa to. Ako sa píše vyššie nemáš na výber. A v ten moment nad tým ani tak nerozmýšľaš že či vydržíš alebo nie proste ideš a predychavaš a tlačíš
Uplne v pohode ,radsej rodiť ako zuby vŕtať
@anonym_autor treba navštíviť predporodny kurz kde vám všetko povedia o epiduralke aj o zvládaní bolesti. Ak pôjdeš na nejaký hypnoporod tam sa hovorí o dychových cvičeniach, predstavovaní si pôrodu a technikách ako si uvedomiť to krásne čo sa pri pôrode deje. Pri pôrode je veľká potreba ukludnenia sa a stišenia a prijímať všetko čo príde.
@anonym_autor ak nebudes vedieť zvládneš lepšie. Treba proste dýchať a predýchať bolesť.
Uplne v pohode ,radsej rodiť ako zuby vŕtať
@minenkaa zdieľam tento názor 😅
@anonym_autor ked budes uz chodit do nemocnice na poradnu tak to daju k tomu papiere. Tie podpises a donesies na porod a ked budes chciet, tak ti to pichnu
@anonym_autor ked budete ziapat od bolesti ako ja sami vam ho ponuknu 🥲 záleží či to budú prirodzené bolesti alebo umelo vyvolaný pôrod a samozrejme od vášho prahu a nastavenia. Jasné že to dáte. Je to jednorazová záležitosť. To čo prišlo potom mi dalo väčšiu facku ale tiež , zvládnete. Sme ženy predsa silné
treba si nieco nastudovat. zistit co ponuka dana nemocnica. dnes uz su rozne moznosti od medikamentov az po polohy a prostredie. a ci to zvladnes nuz miliardy zien tym presli. to dieta proste pojde von ci chces alebo nie.
navstiv kurz a na epidural sa popytaj svojho lekara
Mám týždeň po pôrode takže celkom čerstvé dojmy. Tá bolesť sa nedá prirovnať k ničomu ani intenzitou ani charakterom bolesti. Vydržať sa to dá, je to náročné, je to ťažké a extrémne vysilujúce ale dá sa to. Ako sa píše vyššie nemáš na výber. A v ten moment nad tým ani tak nerozmýšľaš že či vydržíš alebo nie proste ideš a predychavaš a tlačíš
@nika_val Ja som sa radšej rozhodla žiadne deti nemať, lebo sa nechcem týrať bolesťami a mať zničené telo a možno doživotné zdravotné dôsledky. A žijem si spokojne svoj život a je mi dobre. Deti + starosti okolo nich mi teda vôbec nechýbajú.
@nika_val Ja som sa radšej rozhodla žiadne deti nemať, lebo sa nechcem týrať bolesťami a mať zničené telo a možno doživotné zdravotné dôsledky. A žijem si spokojne svoj život a je mi dobre. Deti + starosti okolo nich mi teda vôbec nechýbajú.
@alizea myslím ,že pri deťoch je tehotenstvo a pôrod uplne nič oproti tým rokom vo ešte len prídu
Dobre robis
@anonym_autor ked budes uz chodit do nemocnice na poradnu tak to daju k tomu papiere. Tie podpises a donesies na porod a ked budes chciet, tak ti to pichnu
@michaelam2 nemusí to tak byt, u nas si treba spravit zvlášť predoperacne- krv, EKG a anesteziolog
@michaelam2 nemusí to tak byt, u nas si treba spravit zvlášť predoperacne- krv, EKG a anesteziolog
@blondinka95 to jej uz povedia na poradni ze co vsetko treba
@alizea tento názor tu nikomu nijak nepomôže, takže uuuplne zbytočný komentár.. váš život, vaša voľba
@anonym_autor prirovnať sa to nedá k ničomu, časom aj zabudneš aká je to bolesť, ale je to pomerne krátka bolesť, ktorá vedie k pozitívnemu výsledku, stojí to za to.. Odporúčam pozrieť si nejaké dýchacie techniky, prednášky o pôrode 😊 držím palce
@blondinka95 to vsetko robia v 36tt na poradni myslim, aspon u nas robia. Potom to lekar pozrie o dva tyzdne a hotovo. Lebo kvazi predoperacne musi may kazda, nikdy nevies kedy a ako budes rodit. Clovek nevie, ci o par dni nepojde do narkozy pri tom porode. Mne to pride prakticke, vzali milion odberov, moc, tlak, kratke ekg a vyter na streptokoka.
K čomu prirovnať? K silným menštruačný bolestiam krát 100 ,ale zvládnuť zvládneš,veď koľké to zvládli
@alizea
A to je úplne v poriadku. Každá žena sa má rozhodnúť sama za seba či chce alebo nechce deti a ostatný to majú akceptovať.
Ja som počas tehotenstva veľa krát ľutovala že som do toho išla a nehanbím sa to priznať ale keď prišiel malý na svet tie pocity sa totálne zmenili a neľutujem to. Neľutujem ani tu bolesť pri pôrode a ani teraz tieto extrémne náročné dní kedy sa stále zžívame a zvykáme si..
Čo sa týka "zničenia" si tela ja som mala to šťastie že som malo pribrala, nemala žiadne strie, poranenia pri pôrode úplne minimálne takmer žiadne, a aktuálne mám rovnakú postavu ako pred tehotenstvom..ale ako píšem v tomto som mala šťastie..
Jasné, že to zvládneš, nemáš na výber 😃 neviem to k ničomu prirovnať, je to úplne nový typ bolesti. Možno elektrické výboje prechádzajúce celým bruchom.
P.s.: baby čo píšete že zuby sú horšie, nájdite si poriadnych zubárov 😃 ošetrenie hodné 21.storočia má byť bezbolestné.
Jasné, že to zvládneš, nemáš na výber 😃 neviem to k ničomu prirovnať, je to úplne nový typ bolesti. Možno elektrické výboje prechádzajúce celým bruchom.
P.s.: baby čo píšete že zuby sú horšie, nájdite si poriadnych zubárov 😃 ošetrenie hodné 21.storočia má byť bezbolestné.
@kaca222 ja mám úžasného zubára a predsa by som šla radsej rodiť ako si len sadnúť do kresla a tak isto radsej idem k celustnemu chirurgovi ako k zubárovi. U zubára ma nič neboli
Daj si epidural, uplne seriozne. Je to velka bolest, ako menstruacne krce na miliontu. Myslela som ze zomriem alebo sa zblaznim. Nechcem ta plasit, aj tu citas ze su zeny ktore to davaju lavou zadnou, ale ak ta to trapi tak velmi ze pre to zakladas diskusiu na MK, asi mas nizsi prah bolesti. Epidural. A nejde o to ze “prezijes nemas uz na vyber” ale o to ci pojdes od porodu straumatizovana alebo s peknymi spomienkami.
@alizea pre autorku prispevku je uz neskoro🤣 na takuto radu.
Mam za sebou porody 3 a všetky vyvolavane . 12hodinove a bez epi . Nesmieš proti bolesti bojovať musíš ju prijať ako proces,ktorý ťa približuje k dieťatku. Každou bolesťou si bližšie. Zvládneš to . Neboj sa

@anonym_autor vydrzat vydrzis nemas na vyber ale…mna zachranil epidural