Ako zvládnuť strach zo spinálnej anestézie?
Ahojte.. zajtra ma čaká sekcia v spinali.. veľmi sa bojím, hlavou mi behajú myšlienky čo ak budem niečo cítiť, čo ak mi príde zle alebo odpadnem na sále pri vedomí.. viete mi dať vaše rady, skúsenosti čomu sa vyvarovať a ako to čo najlepšie zvládnuť ? 🙏🙏
Mala som spinal, mne pomohlo,že manžel sedel pri mojej hlave, som mu povedala rozprávaj, spievaj,hocičo...cítila som len tlak, tlak keď vytiahli malú, a to som ja už hneď kričala,že kde je,že chcem vidieť babatko,že čo máme 😃 nepovedali mi, doniesli mi ju ku hlave a ukázali. Neboj, bude dobre. Uvidíš hneď bábätko,budeš pri vedomí, ja som asi najhoršie znášala vpich...nevedela som čo čakať. Príval tepla na nohy bol zvláštny pocit, ze nedokážeš ovládať nohy
Bolesť po je už iné. Každá zvládame bolesť inak. Drzim ti palce
Sústreď sa len na to, že bude o chvíľu vidieť svoje babatko♥️vsetko ostatne zvladnes, opat to bude nova skusenost....mam tiez 2 za sebou...
Ahojky, je to úplne v pohode, nemusíš sa ničoho báť. 15 minút a budeš mať Tvoje vysnívané bábätko. Ako baby píšu, iba tlak a ťah a nič bolestivé. Mysli na to, čo bude potom…čo budeš mať neskor v náručí a na ten príval lásky ❤️ drž sa! Zvládneš to na 1* 😘❤️👩👧❤️
@tehotna40 v Nemecku. No je jedno, kde urobia sekciu, naozaj plati, cim skor zena po operacii vstane, tym rychlejsie zacnu regeneracne procesy v tele. Hovoril o tom nedavno v podcaste aj gyn.Kascak. U mna to teda naozaj platilo. Sedela som prakticky hned, vstala po par hodinach, a uz to bolo potom fajn. Ziadne dlhe lezanie.
@snowflakenel Ja som mala príšernu migrénu. Ani vstať z postele som nemohla a to som celú dobu na jiske dávala pozor, aby som nedvihla hlavu, lebo že to kvôli tomu vzniká migréna, keď sa namáha krčná chrbtica. Ani som na mobil nekukala, len som ležala a aj tak som dostala migrénu a strašne ma naťahovalo na zvracanie, čo pri jazve po sekcii bol ozaj zážitok... Dávali mi niekoľko infúzií denne, až na 3. deň som sa im tam rozplakala od bolesti, že už naozaj nevládzem. Kým som ležala bolo dobre, akonáhle som išla vstať, koniec, hviezdičky pred očami, neskutočný tlak v hlave. Tak urobili krvnú zátku, po nej mi bolo doslova do minúty dobre.

Mala som mala spinalku a moji doktori operateri si rozpravali take vtipky, že som sa strasne rehotala... ked mi prislo nachvilu zle, dopichli mi degan a vsetko bolo zas ok😊 je to v pohode