Akú farbu malo vaše dieťa pri narodení?
Ahojte, prosim aku farbu malo vase dietatko pri narodeni prirodzenym spontannym porodom ? A plus napiste, ci vseko prebehlo ok alebo bol priduseny atd. Totitzo moj bol fialovy, alebo taky bordovo fialovy, skratka velmi tmavy (na to, ze je vlastne albin) a napisali mu Agpar skore 10/10. Plodova voda bola zelena a zapachala a taktiez zhodnotili porod ako bezproblemovy a dietatko uplne zdrave bez potiazi.
Ocka mu neskontrolovali, lebo ich za cely pobyt v porodnici pootvoril iba raz trosicka a na chvilocku a mal nystagmus - izbovy lekar mu ich ani na tej skupinovej prehliadke nedokazal prstami otvorit, malinky ich stale velmi silno zatvaral. Napriek tomu tam napisal, ze zrak v poriadku....neriesila som to, lebo som im vtedy verila (Trnavska porodnica). Ale od jeho narodenia mu nevedia lekari stanovit diagnozu, patrame, lebo stale mame velmi nespecificke zdrav.problemy....a kazdy lekar sa vzdy ohana tym, ze ved v sprave o narodeni je vsetko v poriadku...
a inak doktor povedal, ze spal, ked siel von...aj manzel to videl, ze spal...ja som sa pytala, ci to tak moze byt, ale lekar, ze ano...je mi to divne, nakolko je maly brutalny nespavec dodnes...prosim o vase nazory, dakujem moc baby
@anastacia1103 moja štvrtá bola tiež takáto , tvár modrá . Mala syndróm modrej masky , opuchnutá tvár ešte cca mesiac . Skóre mala 9/10 . Všetko je ok u nas
@anastacia1103 aj moja dcéra mala divnú farbu a ešte aj hlavu mala úplne šišatu.
Farba byva vselijaka, aj takato ako bola u tvojho babatka, dolezite je aj to ake boli ostatne funkciea reakcie a ako rychlo sa farba dala do normalu. Za farbu vy ale taketo dietatko iste zasluzilo aspon bod dole. Samotna farba nie je az taka podstatna, pokial si dieta dycha, pokial sa normalne nadychne a place bez pomoci alebo s minimalnou potrebou stimulacie, tak to nemusi byt vobec problem. Ta farba sa moze zmenit za par sekund (aj k horsiemu aj k lepsiemu). U nas pediatricky hodnotia apgar skore niekedy az velmi prisne, gynekologovia z toho nie su nadseni. To vase hodnotenie 10/10 je aj na sprave o novorodencovi take ci len na gynekologickej sprave? Zelena voda nema vplyv na to ako sa hodnoti porod, pokial dieta z nej nema infekciu, zapal pluc atd., tak to nie je podstatne a nic to neznamena. Oci by sa u nas iste nenechali len tak, my take deti posielame k ocnemu lekarovi, ak sa naozaj nepodari za cely pobyt vysetrit nam. No a posledna vec, nie, deti sa nerodia spiace 🙂 naozaj nie, neviem kto by dokazal spat ked sa derie otvorom o polovicu mensim nez je on sam, ale novorodenec nie.
@anastacia1103 prvá dcéra mala podobnej farby (akurát kúsok svetlejšie) sfarbené konce končatín. Inak bola taká červená, všetko pri pôrode prebehlo v poriadku, apgar skore 10.
Syn sa narodil s infekciou zo zelenej plodovej vody (rodila som 36h), mal CRP 45, dostal hneď antibiotiká, je uplne zdravý.
Dcéra bola úplný modrý šmolko, je uplne zdravá.
Obaja mali 10/10.
Môj bol ešte fialovejší, miestami by som povedala, že az do čierna. Plakať začal, až keď som ho mala má rukách po pár minútach, oči otvoril po niekoľkých hodinách, čím chcem povedať, že to, že má novorodenec zavreté oči neznamená, že spí. Farbu nikto nikdy neriešil.
nas bol podobnej farby ak nie tmavsi, apgar 10/10 a to musel ist von VExom
Moji sa obidvaja narodili so syndromom modrej masky. Obidvaja apgar 10/10 .. starsi bol cerveny cca este mesiac
Pokial viem, velmi zavisi od porodnice, ako pisu tie apgar skore. Moj mal apgar 3/10, nedychal, neplakal, modry, ozivovany… teraz ma 6r a je ok. Ake ma tvoj syncek problemy? Skus mozno zdravotnicku skupinu tu na koni, baby tam casto dobre poradia. Drzim palce ❤️
Moj bol normalnej farby, trosku do cervena.

tak preto ma zaujima, ci taka farba je ok alebo akej farby bolo dietatko po vytiahnuti z bruska, ci to takto ma byt...dakujem