Prvý pôrod bol sekciou. Druhý spontánny, ktorý nesmú vyvolať

denybell
23. okt 2023

Ahojte žienky, pred dvoma rokmi som mala plánovanú sekciu. Teraz by som chcela rodiť spontánne, ale som po termíne 7 dní, nie som vôbec otvorená ani na špičku prsta aj pôrodné cesty sa nepripravujú na spontánny pôrod a nijakými liekmi prirodzený pôrod vyvolať nemôžu. Dokonca ani hamiltnov hmat keďže nie som otvorená.
Stalo sa aj vám niečo také a čo na to vraveli vaši lekári.
Rodím v Starej nemocnici v Košiciach.

bolarazjedna
23. okt 2023

Tak bežne sa pôrody vyvolávajú, takže nechapem, prečo NEMÔŽU pôrod vyvolať....

Ale na povzbudenie, ja som rodila 39+6, a tiež som nebola otvorená ani na špičku, brucho mi ne kleslo, hlavička úplne do konca vysoko... A žiadny problém nebol, zrazu mi odtiekla plodová voda a krásne som sa otvorila, 10,5 hodín od odtoku vody bol malý na svete, spontánne. Držím palce!

ivangeline
23. okt 2023

...mozu vyvolat. Mne po pol dni bez zmeny...len odtekajuca plodova voda...dali oxytocin. (Rok po sekcii....Nova nemocnica)

anavixy
23. okt 2023

Mal by sa vyvolavat setrne a opatrne, najprv mechanicky (napr. balonik, Hamilton) a potom aj opatrne pomocou prostaglandinov a oxytocinu. Lepsie je ked to ide spontanne, ako aj pri beznom porode, ale aj VBAC sa da/moze vyvolavat, akurat opatrnejsie.

denybell
autor
23. okt 2023

Všetci lekári mi tvrdia, že v mojom prípade vyvolávať nemôžu. Dnes mi to povedala aj zástupkyňa primára aj iný lekár. Ja som si lekára k pôrodu zazmluvnila, je to aj môj gynekológ, tak sa s ním chcem zajtra poradiť.

freedoom23
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anavixy
23. okt 2023

@denybell tak ak ti tvrdia ze v TVOJOM pripade nemozu, tak mozno je tam nieco specificke a tym padom darmo ti tu 10 laikov povie ze im vyvolavali a bolo to v pohode…

oblecenie99
23. okt 2023

@denybell Riadila by som sa tým, čo mi povedali. Ani vyvolanie nemusí pomôcť, mne mohli pichať oxitocin a robit hmaty a chvaty, skackat na fitlopte, či horúca sprcha, nepomohlo nič.. Niekedy to nejde, žiaľ nie.

basska_b
23. okt 2023

No, si po sekcii, tak preto... Krcok zavrety, takze ani Hamilton, ani balonik... Gely s obsahom prostaglandinov nemozu pouzit, nakolko mozu vyvolat prisilne kontrakcie, co jazva nemusi zvladnut. Kamoska to takto mala - v Ruzinove, ktory je velmi VBAC friendly - a jedine vychodisko bola sekcia :(

julka188
23. okt 2023

@denybell bola som na tom podobne, tiez nesmeli nic dat. Ja uz som mala asi 30 hodin aj kontrakcie (postupne silneli) ale otvorena stale na jeden prst... Takze to ukoncili opat sekciou. A to uz v hodine dvanastej, no to je iny pribeh 😉 Drzim palce, nech mas malicke cim skor narodene pri sebe 🙂

janulienka78
24. okt 2023

@denybell ja som bola na tom rovnako. 9 dní po termíne, ani náznak blížiaceho pôrodu a nakoniec musela byť aj druhá sekcia

babydesire
25. okt 2023

@denybell moja kamaratka bola na ivf,, ked nastal den D (termin porodu) nic sa nestalo..nepomohol oxitocin, hamilton nic...nakoniec rodila akutnou sekciou tusim na 10den po, ked zistili ze dieta je zle otocene (hlavicku mal velmi zohnutu smerom k jej zadku, chrbatu, takze nebol spravne v potodnych cestach).. preco u teba nemozu robit sekciu ?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre