Aký bol váš druhý pôrod? Skúsenosti a príbehy
Ahojte, aký ste mali druhý pôrod? Viem že je to vždy individuálne ale zaujíma ma to keďže ma to o chvíľu čaká 🙂 prvé som mala presne pred 3 rokmi, prenášala som 9 dní, dali mi cca o 12 tabletku, o hodinu som už citila slabšie bolesti ale do večera sa to dalo v pohode zvladat, potom klystir, prepichli vodu, aj epi dali (neviem či zabrala) 😅 no ale na to oxytocin aby sa ro rozbehlo a mala sa narodila o 23, síce s nástrihom ale len s dvoma stehmi. Teraz mam popravde vacsi strach ako keď som čakala prvé. 😀 už som v 37tt tak ma kadečo napada, či to konečne príde samo alebo zas budem musieť toto celé absolvovať 😀 (aj keď podľa mna bol prvý pôrod super zazitok)
Prve tehotenstvo, prenášala som 8 dní, oetiekla mi plodová voda, pôrod sa nerozbiehal, ráno mi dali vyvolávacku, infúziu s oxytocínom. Od 11tej začali kontrakcie, bolesti sa stupňovali a tie najintenzívnejšie začali okolo 16tej. Porodila som nakoniec večer po 19tej.
Druhý pôrod presne 2 roky po prvom. Išla som do nemocnice lebo som prenášala 4 dní. Dali mi tabletku na rozbehnutie pôrodu, ale nezabrala. Tak história sa zopakovala, zase na druhý den o 10tej ráno mi zaviedli infúziu s oxytocínom, ale malo to rýchlejší priebeh ako prvý pôrod. Bolesti začali také silnejšie o 13tej, doktor ma skontroloval a že som otvorená na 3 prsty. O 14:30, to uz som skrabala od bolesti steny, ma zase pozrel a vyhlásil, že ideme rodiť. Mala sa narodila o 15tej.
Pri prvej praskla voda, bez bolesti, o 3h na to bola na svete. Druhe dieta, syn, doma praskla voda, o 15 minut na to cestou na salu som mu hlavicku drzala nech nevypadne 🙈 tretie dieta, presne rok po synovi, v 35tt zacali kontrakcie o 23, snazili sa to zastavit, o 1 bola na svete
Prvy spontánne po 8dnich prenášania, druhý spontánne po 9 dňoch prenášania. Obaja rýchle pôrody bez nastrihu, bez zranení. Prvy 5hodin od prvej kontrakcie, druhý 2hodiny od prvej interakcie. Pri druhom som mala jedno statsie, že som už bola v nemocnici inak by som rodila podľa našich výpočtov v aute na diaľnici 😃 druhý pôrod mi ale prišiel o dooost intenzívnejší a bolestivejšie vzhľadom na kratku dobu a otvorila som sa dosť rychlo takze hviezdicky som videla už ori druhej kontrakcii
@beatrice1111 Prva dcerka sa vypytala 38+0tt, porod 18h odkedy som to zacala pocitat, bolesti take v pohode by som povedala, ziadne skarabnie stien, uz pri konci som bola ale unavena a bolelo ma cele telo, ale dalo sa to zvladnut. Druha dcerka porod v 39+5tt, dokopy asi 12 hodin, sprvu kontrakcie v pohode, este som vyskerena behala po izbe, ale posledna hodinka-hodinka a pol ked mi praskli vodu (s mojim suhlasom) bol masaker ked som sa otvorila z 5 na 10cm za necelu hodinu, to som skemrala o epiduralku a nevedela sa dockat kedy mi ju pridu pichnut. Samotny porod uz bol rychly. Po oboch som hned po prevoze na izbu behala po svojich bez problemov.
Mne vyvolavali prvy a museli vyvolat aj druhy.postup cca rovnaky vecer hospitalizacia rano tabletka do.krcku o 7:00 o 9 mierne pravidelne kontrakcie a odchod s kufrom na porodnicu.klasika klystyr monitoring.pri prvej mi vodu pichli pri druhej odisla sama.prva sa narodila 13.20 tam som si pytala epidural druha 10:40 tam som ho nestihla ked prisiel konecne anesteziolog uz som isla na box tlacit.. pri prvej len maly nastrih pri druhej tiez maly nastrih plus vnutorna ruptura od ručičky.druhe sitie bez epiduralu bolo hodne neprijemne po prevoze som normalne fungovala aj sedela na posteli stehy vypadli do 10 dni a bolo dobre..
1. porod 38+4, o 20:00 zacali kontrakcie, 21:30 prichod do porodnice, 22:11 sa narodil syncek
2. porod 39+5, o 1:30 zacali kontrakcie, 3:00 sme prisli do porodnice, 5:34 sa narodila dcera.
Takze ja ani poriadne neviem, co su dlhe porody, super rychle. 🙂
Baby ja vam tak v dobrom zavidim. Pre mna bol prvy porod neskutnocne mucenie, dodnes mam z toho hrozu a az taku ze mi to branilo mat druhe dieta.
No strach som dala bokom a bude ma cakat druhe kolo. Velmi si prajem aby sa vsetky te reci o druhom jednoduchsiom porode naplnili 🙏
Vsetkym nam prajem co najzvladnutejsi porod
Prvy-rodila som o dva tyzdne skor. Porod cca 6 hodin. Celkom fajn. Druhy- prenasala som 5 dni, ale porod mega rychly, ledva som stihla prist do nemocnice. Za hodku bol maly na svete.

Prvu som prenasala, syn sa narodil tri tyzdne skor, 2h kontrakcii od prvej po poslednu, tlaky v aute neskutocne, narodil sa na prijme nemocnice na prvom lehatku...staci tak 😂