icon

Aký bol váš prvý pôrod?

simonaluk
7. aug 2021

Čaute žienky,, síce ja mam ešte času ale rada by som vedela aký bol váš prvý pôrod ako dlho trval...
U prvorodiciek je vraj nástrih nutný ako ste to mali vy
.... Za každú radu vám vopred ďakujem 🙂

Strana
z2
linda117
8. aug 2021

1. porod som mala vyvolavany, ked mi praskla voda zacali kontrakcie po 3min a do 3 hodin som porodila. Vobec ma nenastrihavali, mala som len dva vnutorne "kozmeticke" stichy (a to som ani necvicila s aniballom, dako mi je to proti srsti). Tlacenie a sitie bolo v pohode, skor som mala problem predychat silne kontrakcie a silny tlak na konecnik Ale vsetko dobre dopadlo, stoji to za to! 🙂 ♡ a co sa tyka hojenia po porode, uplne super. Sice som dost dlho krvacala, asi 8 tyzdnov, ale nemala som bolesti. Uz par hodin po porode som sa normalne sla osprchovat, sedela som...

autumm
8. aug 2021

Moj porod začal v stredy, to mi odišla hlienova zatka. Vo štvrtok v noci o 2. Ráno mi začali bolesti každé 2 minuty a porodila som až piatok o 2. Cize to bolo nekonecneee a bolestivé. Dala som si aj epiduralku a vtedy som si trochu pospala. Nakoniec ju museli ťahať kliešťami, preto ma aj nastrihli. Mala som aj narazenu kostrc. 2 mesiace som nemohla sedieť.

monikamama
8. aug 2021

Ja som necvicila s nicim, ani som nepila ziadne "zazracne" caje a ani raz mi nerobili nastrih ( 3 porody)

medeaa
8. aug 2021

@simonaluk slabe kontrakcie som mala uz 24 hod pred porodom. Celu noc ss stupnovali a rano okolo siestej som sla do nemocnice (vypadla zatka, bolesti silneli). V nemocnici zhodnotili, ze uz porodim, aj bolesti uz boli take, ze ma krcilo a pocss kontrakcie som sa musela zastavit s niecoho sa pridrzat. Sla som na box a tam som predychavala, dostala som epidural, to spomalilo kontrakcie a dali mi oxytocin a rajsky plyn. Klamat nebudem, bolelo to priserne. Porodila som 12:30. Nastrih bol dost velky (s aniballom som mala nacvicenych takmer 30 cm). Ale ten nastrih bol uz nic oproti samotnemu porodu. Uz by som sama lekara prosila, nech ma nastrihne a dostane malickeho von. Ale nastrih sa mi rychlo zahojil a vsetko to stalo za to. Laska mojho zivota ma uz 3 mesiace ❤️. Zelam vsetko dobre, kazda mamina to ma inak, moja mi vzdy hovorila, ze vsetky jej tri porody boli malina 🙂.

hennyinnsbruck
8. aug 2021

Rano zacala odtekat voda,neskor odisla zatka,sla som do nemocky ,tam zbytok vody isiel von , o 20tej vyvolavacka ,od 22hej ca to zacalo… a skoncilo kolo 8mej rano akutnou sekciou.

Strana
z2