Aký ste mali druhý pôrod?
Aky ste mali druhý porid. Ak prvé dieťa bolo dievča narodilo sa prirodzene. A druhe dieta ma byt chlapec. Na čo sa mám pripraviť? Zatiaľ bol hlavou hore.
Ja som mala druhý pôrod neporovnateľne rýchlejší a ľahší. Asi na 3 zatlačenia bola malá vonku. Pred pôrodom som cvičila s Aniballom a masírovala hrádzu špeciálnym olejom. Nemala som ani jednu trhlinku.
To je asi jedno ci chlapec, alebo dievca. Druhy porod bol rychlejsi a velkost zhruba rovnaka, par gramov rozdiel. Hlavne sa psychicky priprav na porod, lebo je to 70%porodu.
@veronika19895 u mňa akútny cisársky 😟. Prvé tiež dievča, prirodzene, druhá baba takto. Tretí chlapec zas prirodzene. 🤷
@kvecinka321 ja tiež toto isté.
Viac som si naštudovala, vedela som, do čoho idem, nesnažila som sa bolesti hlavou potlačiť ale využiť. Cvičila som aniballom, pri prvej nie, myslela som, že zbytočnosť. Keď ma vyše hodiny šili, som si to rozmyslela. 😄
Druhý pôrod asi za 5 hodín tiež od prvej bolesti, prvý asi 15h.
Plus, odmietla som oxytocín.
@veronika19895 prva bola vyvolavana vaha 4410g. Nemam nan zle spomienky,lebo epi spravila svoje :D ale bola som dotrhana. Tohto roku sa mi narodil syn, od rana mi tvrdlo brucho pravidelne, myslela som si,ze su to poslickovia (pri dcere som to nepoznala,tak som nevedela ake to je) no ked o desiatej vecer boli tie bolesti kazdych 10 minut,isla som do porodnice. Tam na mna kus divne pozerali,lebo paay nezachytili kontrakcie, ale ked ma dr pozrel,tak som bola uz na 5cm otvorena. Do hodiny a pol od prichodu do porodnice bol maly na svete :D na jedno zatlacenie :D bolesti stali za to, ale rychlo som na nich zabudla... A vsetci si mysleli,ze aj maly bude velky a ake bolo moje prekvapenie ked mi ho dali do narucia a oznamili mi vahu 2890g :D
Krásny, rýchly ako aj prvý pôrod. Obe deti len tak vyleteli von, pripisujem to anibalu. Veľmi rada spomínam na obe.
@veronika19895 prvý pôrod bol ťažší v tom, že som nevedela, do čoho idem.. Pravidelne kontrakcie začali o pol noci, a tým, že som sa snažila oddychovat, ležala som, bolesti boli silnejšie. Po 8 hodinách mi pichli oxytocin a malý bol do hodiny vonku, na veľa zatlaceni a pri ukrutnej bolesti.
Druhý pôrod bol cez deň, cely čas som sa hupala na fitlopte, niekoľko hodín také slabé bolesti, úplná pohoda. Znovu pichli oxytocin a malý na 2 zatlačenia vonku, ale tá pol hodina predtým opäť masaker, kvôli vyvolávačke.
Celkovo hodnotím druhý pôrod ako rýchlejší, menej bolestivý a aj som si oddýchla potom v pôrodnici 🙊 rýchlejšie zotavenie
Velminmudro som cvicila s aniballom,takze bez nastrihu,bez natrhnutia.
Už je to pár rokov. Prvý pôrod trval 7 hodín, dcéra mala 3000 g a 50 cm, pôrod bol celkom v pohode - kontrakcie sa dali zvládnuť, nemala som ani epi, mala som len 2 "kozmetické" stehy. Dokonca som si pomedzi kontrakcie aj 2 hodinky pospala.
Druhý pôrod trval 6 hodín. Kontrakcie boli síce od začiatku oveľa silnejšie ako pri prvom, ale tiež som to dala bez epi. Syn so mňa doslova vyletel ako raketa (na 1 za tlačenie), mal 3550 g a 52 cm. Bez na strihu, či dotrhania.
Tretí pôrod bol "najhorší" aj to len preto, že som mala veľmi krátke kontrakcie. Trval 7 hodín, tiež bez na strihu, bez dotrhania a epi. Dcéra mala 3300 g a 52 cm.
Prvý pôrod 2/2009, druhý pôrod 8/2012 a tretí pôrod 10/2014.
Druhy porod od prichodu do nemocnice za 50min. Dcera, 4100/54cm necvicila som anibalom, nemasirovala hradzu. Isla som rodit s tym, ze pridem, vsetko bide fajn, odrodim a kojim... Aj tak bolo
Rychly, velmi rychly, na schodoch pri vytahu manzel si odrodil syna presne 24.12.2018. 🙂
Ja som mala prve dievca 3240g a 48cm, rodila som spontanne ale vyvolavali mi ju 2 dni pred terminom, strasne bolesti bez epiduralky, druhy je chlapec 4150g a 51cm, na svet sa vypytal sam 3 dni pred terminom (s malou pomocou pikantneho jedla a sexu 🙂), bolest oproti prvemu porodu asi polovicna, bez epiduralky a bez nastrihu, otocil sa asi 2 tyzdne pred porodom dovtedy bol KP. Rano o 5 mi zacala tiect plodova voda, tak manzel volal sanitku a ostal so starsou doma, porodila som vecer o 18:38, dovtedy som cakala, kontrolovali ma a cca hodinku pred porodom sa to riadne rozbehlo a sup na salu, tam som mala fit loptu a bolo to super. Medzi porodmi je 5,5roka rozdiel
Prvy je chlapec. Prenasala som 5 dni a aj tak porod vyvolavali. Trval asi 14 hodin. Bolesti od zaciatku kazde 4 minuty. Postupne sa stupnovali. Syn mal 4120 g. Pri porode som stratila dost krvi. Aj som dost pozasivana. Druha dcerka po 5 rokoch od prveho porodu. Narodila sa v 39. tt. Do porodnice som prisla na 4 cm otvorena a mala bola na svete do troch hodin. Ale bolesti neskutocne, som nechapala. Vazila 3780 g a mala som 4 stehy. Hned po porode som bola fit. Ani pri jednom porode som nemala epidural.
@veronika19895 o 11 mi praskla voda a o 2 bol na svete. Ledva sme dobehli do pôrodnice 🙂😀žiadny nastrih, trhliny, žiadne sitie…
@veronika19895 prvý chlapec 3370g, 49 cm dokonca mi merali aj panvu ci môžem rodiť normálne pred tehotenstvom 47kg a po pôrode potom detto.. Pôrod deň pred termínom.. O 12trj začali kontrakcie a odtiekla voda a malý sa narodil 12:27.. druhý pôrod bola ešte väčšia rychlovka odtiekla mi voda ale išla aj krv tak som utekala do nemocnice.. Nestihli ani klistir a mala zo mňa vyletela.. Narodila sa 4 dní po termíne 2930g a 49cm.. Pri oboch som nemala epi ani ma nenastrihovali ani som necvicila..
Ak mám porovnať tak mam pocit ze prvého som len trosku dlhšie tlačila.. A po druhom pôrode som viac cítila zavinovanie maternice.. Inak by som hneď šla do tretieho🥰🥰🥰🥰
Druhý veľmi rýchly, sanitka nestihla prísť do nemocnice. Rodila som na polceste do pôrodnice v sanitke. Od prvých bolestí po samotný pôrod ubehlo asi 35 minút.
Prvy super, prirodzene, bez zasahu (baba), chalan o 500g vacsi, skoncilo to akutnym CS, bola som na 7cm, ked uz mal velmi nepravidelne a zle ozvy.
U mňa hotová katastrofa, ale mala som vyvolavačku, prvý bol prirodzene, úplne úžasný, super..druhý aj keď bol rýchlejší bol hrozné bolestivý, utrpenie pre mna, nikdy viac 😓😓
@veronika19895
Prvý masaker, 12 hodín trápenia myslela som že už je po mne 🤦🏻♀️
Druhý úžasný, rýchli všetko začalo o ôsmej večer mala sa narodila 23:22
Oba pôrody po termíne vyvolavane.
Prvý trval 8hodin, druhy 1 hodinu 🙂 Oba boli ano bolestivé ale krasne. Ale ja som asi divna, lebo ja i napriek nevolnostiam a nejakym problemom by som bola tehotna kludne aj 10x a rovnako i rada rodim :D :D
@veronika19895
- prvý pôrod dcéra 3400 gramov - 4,5 hod pôrod
- druhý pôrod syn 3890 gramov - 3 hodiny pôrod
Oba s epidurálkou, veľmi rada spomínam, kľudne by som si zopakovala aj zajtra ❤️❤️
@veronika19895 chvalabohu rychli a spontanny,bez ziadneho zasivania, tyzden pred terminom,oproti prvemu ktori bol hrozny,16hodinovy a este umelo vyvolany,to ma este nechali prenasat 10dni,pozasivana ,,(mala som dva rozne terminy) no cele zle..oba chlapci
Prvé dve mame dievčatá, prvý pôrod ôk, druhý lepší. Rýchlejší, menej bolesti 👌 Tretí chlapček, pôrod hrozný, 12 h bolesti na sále 🥺
@veronika19895 rovnako, znovu u mňa pokus o prirodzeny porod skončil sekciou pre nepostupujuci pôrod. Moj krcok nereaguje na nic 🤦
@janushka7 psychika robí veľmi veľa, ja som pri kazdom z 3 pôrodov isla s tým, ze vsetko bude ok, nepripúšťala som si ziadne komplikácie, az ked som porodila, som si vynadala, ze som prišla tak neskoro do pôrodnice ( pri treťom porode od prichodu po porod cca 25 minut), ze som vôbec nemyslela na to, ze sa môže niečo stať...
Ale aj dr. bola skvelá pri treťom pôrode, az ked som porodila a prisla na izbu mi vravela, ze musim prísť skôr, ze uz keď sú kontrakcie každých 5 minút. Som sa zasmiala a vravim, ze ja som sa zobudila ked uz boli každé 4 minuty 🤣🤣🤣 a za hodinku uz boli ledva dvojminutove
@veronika19895 prvy porod paradicka, druhy tiwz bolq dcerka hlavou hore, pocas otvarania mi ju dr. Otocil vonk. Hmatmi, konecne sabmi poto mstabilizovali kontrakcie lebo predtym boli velmi nepravidelnr a asi do 4hodin bola na svete ..a tretie babo bolo tiez hlavou hore 🤦 ale jeho mi otocili skor,uz som to nenechavala na poslednu chvilu, chlapcov co viem nedovolia rodit koncom panvovym, dievcatka este ako tak ano...drzim prsty nech vsetko dobrr dopadne
@veronika19895 obe deti cez 50 CM a 4 kg .. druhý bol chlapec, už som cca vedela, čo ma čaká a bolo to síce bolestivejšie, ale aj rýchlejšie .... Od prvej fakt bolestivej kontrakcie bol na svete za 5o minút...

@veronika19895 ja som sa snažila pripraviť psychicky naň, rozmýšľala som čo som urobila zle prvýkrát aby to išlo čo najrýchlejšie a stále som bola na nohách a hupala sa aby gravitácia pôsobila.. rodila som 5hodin znesiteľné bolesti, po prepichnuti plodovej vody bol syn za 20minut na svete ☺️ Cely čas som dýchala, bola pokojná, doverovala svojmu telka malemu a tešila sa na .. a vedela som te keby to aj trvalo dlho, nebude to vecnosť ☺️