icon

Aký ste mali druhý pôrod?

veronika19895
29. dec 2021

Aky ste mali druhý porid. Ak prvé dieťa bolo dievča narodilo sa prirodzene. A druhe dieta ma byt chlapec. Na čo sa mám pripraviť? Zatiaľ bol hlavou hore.

Strana
z2
simona_letova_b
13. jan 2022

Mam za sebou dva prirodzene porody
Prvá dcerka 3600g/52cm v 2017 bol dlhší, horší, roztrhana dnu ak von... trvalo to od 6 večera do druheho dňa do 8:45 kym prišla na svet..Ale zvladli sme to vraj na prvorodičku aj tak krásne ❤️ To som bola hospitalizovaná v nemocke..
Druhý pôrod 2020 chlapec 4150g/54cm bolesti zacali asi o 5 tej po obede a maly bol vonku o 1 hodine..Ale celkovo porod uplne iny, dlho som bola doma...vo vani, prechádzky po byte a rozdychavanie kontrakcii...Snazila som sa to vsetko rozdychat a pripraviť sa na to co ide..Do porodnice som prišla a este na vratnici sa ma pyta ze co a ako kontrakcie, som jej zadrela ze co 5 minut..a oni uz boli každé dve .Do vytahu sama zo sebou, slzy v očiach .. ledva som tam už došla, stihli mi spravyt pásy, doktor ma pozrel aj vraj uz na 8 cm otvorena a ani neviem ako ale na sále bol maly vonku do 10-15 minút na 3zatlacenia..Ani 3/4 hodinu sme sa tam na pôrodnici nezdržali 😬 museli ma strihnut ale to je všetko a niako inak som sa pri porode nedorantala..

Ďakujem Bohu, že sme tu živý a zdravý ❤️💙

Strana
z2