Antikoncepcia
Ahojte aká je podľa vás najvhodnejšia antikoncepcia 🙂 viem že každej vyhovuje niečo iné ale chcem posúdiť neviem sa rozhodnúť 🙂
musis vyskusat. Do 30 rokov mi nerobili problem bezne kombinovane antikoncepcie, uzivala som postupne asi 3 rozne znacky. Potom som mala deti a v 38 rokoch som musela kvoli zdravotnym problemom zase zacat uzivat antikoncepciu, ale kombinovana antika mi vyvolavala velke nevolnosti, takze som skusila cisto progesteronovu a ta mi sadla.
Ja som mala 7rokov HAK konkretne Belaru a nemala som žiadne problemy nikdy s ňou 🙂
Sestranica skúšala rôzne značky hak a nesadla jej ani jedna, dokonca jej spôsobili zdravotne problemy 🤷♀️
Asi kondom alebo pesar
@uhnakova môžem sa spýtať akú jednozlozkovu antikoncepciu berieš?na začiatku brania si nemala nejaké ťažkosti z nej? myslím bolesť hlavy točenie hlavy zvracanie?
@janula2511 beriem Zlyndu. Od začiatku užívania sa cítim v poriadku, žiadne vedľajšie účinky.
@uhnakova dobrý deň chcela by som sa opýtať dnes mi môj gynekológ predpísal Zlyndu môžem ju začať brať aj napriek tomu že nemám menštruáciu čítala Som že sa musí brať v prvý deň cyklu lekár mi odp.zacat hneď mám s toho hokej neviete mi poradiť ako mám postupovať je to Moja prvá antika
Ja (21 rokov) beriem hormonálnu antikoncepciu KarHleit už viac ako rok. Predtým sme sa s priateľom spoliehali na kondóm, ale ja som chcela mať niečo, čo by som mala ja sama pod kontrolou. Antikoncepcia mi sadla, nemám žiadne vedľajšie účinky okrem toho, že mám väčšie prsia, miernejšie kŕče pri menštruácii a pravidelný cyklus. Mne osobne tabletky veľmi vyhovujú. Ale naozaj odporúčam sa poradiť s tvojou gynekologičkou, na predpísanie antikoncepcie potrebuješ krvné testy, pretože ak ju užívaš máš väčšie riziko vzniku krvných zrazenín (ale to majú aj fajčiari). Určite si ale sama popozeraj na internete názory lekárov a iné štúdie. Antikoncepcia je veľmi idividuálna.
@luciahom idealne je zacat uzivat v prve dni menzesu (prvy az piaty den), inak sa zvysuje sanca, ze sa ti rozhadze cyklus a budes krvacat uplne mimo ocakavanu dobu. Ovsem da sa zacat aj hocikedy, ale teda hrozi to spinenie a krvacanie pomimo prve mesiace uzivania, a treba prvych 7 dni este pouzivat inu ochranu pred otehotnenim.
Ja zvažujem nad telieskom zevraj je najmenej škodlivé že všetky majú dva hormóny a teliesko len jeden
Nemali ste niektorá vedľajší účinok točenie hlavy?
@janula2511 áno sem tam mám, užívám ju 2.mesiac , všetko je ok len má trápi krvácanie už 16.deň nie je to špinenie ale slabé krvácanie väčšinou ráno potom už nič ,viem musím byť trpezlivá je to len druhý blister tak dúfam že sa to upraví, vždy som mala dlhú silnú menštruáciu to bol hlavný dôvod skúsiť hormonálnu liečbu, máte podobnú skúsenosť , prosím o radu či je to ok ,mám byť trpezlivá a počkať či sa to upraví? ďakujem vopred za rady
@luciahom akú beriete?
@janula2511 Zlynda
Vyše 6 rokov som brala Vexyu. Všetko bez problémov.
@luciahom ja by som bola ešte trpezlivá.po 3 mesiaci keď neprestane spinenie alebo slabé krvácanie ,tak potom už by som to riešila dokim.

@mara2010 hormonálna antikoncepcia je podľa mňa svinstvo pre organizmus.. Teliesko by som sa bála mat, niečo cudzie mat stále v tele.. Ja fungujem na výpočte plodných dní no ale to u každej ženy nieje 100% spoľahlivé 😃