icon

Blíži sa pôrod skôr kvôli bolestiam?

29. júl 2024

Ahojte…v stredu zacinam 38tt .. moje druhe tehu- prve skoncilo sekciou lebo maly nespadol do porodnych ciest kvoli tomu ze mal na krivo hlavicku.. teraz idem prirodzene po 2 rokoch…avsak uz cca 1-2 tyzdne mam silne bolesti lonovej spony, celej panvy, kostrče…a skutocne to uz nedavam uz placem od zufalstva lebo vobec takto neviem fungovatv noci sa budim na bolesti ze sa nemozem otocit .. je to pre mna hrozne.. bezohladu na to ze mam 2 rocne dieta na ktore som sama ked je manzel v praci… myslite si ze by to aj mohlo prist skor? Uz aj skusam rozne babske rady no zatial bez uspechu len mam pocit ze zachvilku sa zacnem dopovat liekmi od bolesti lebo mam naozaj priserne bolesti…:(

ns994
29. júl 2024

Tiez som to tak mala. Cely spodok (ta kost) ma bolel. Pretocit sa neslo a ked tak velmi tazko. Citila som to tak asi posledny mesiac cca. Niekexy lepsie ale teda celkovo dost to bolelo. Rodila som na termin 🤷‍♀️

mabose
29. júl 2024

Tiež som to tak mala cca 2 týždne pred pôrodom

lienka.7
29. júl 2024

@autorka neskúšala by som to "siliť", lebo tie všelijaké babské recepty v skutočnosti vôbec nepomáhajú, je to iba pokus-omyl... aby si si nenarodil viac škody ako úžitku. Mne pri druhej sa zdalo, že už normalne cítim hlavičku... myslela som, že ma fakt asi roztrhne tam dole. V pondelok keď som mala poradňu vravim lekárke, ze to uz nedám,smiala sa mi, že mám ešte 3t čas. Vo štvrtok som porodila nakoniec. Drzim palce.

autor
29. júl 2024

@ns994 ach tak teda u mna to lepsie nieje ja neviem vojst/vyjst z vane, pretocit sa na posteli je nieco neuveritelne a postavit sa z postele/gauca totalny extrem… mna to tak velmi boli ze nedokazem zdvihnut nohy aj pri chodzy napriklad…a zial bolesti trvaju nonstop nemam ziadne momenty ze kedy je to lepsie a horsie..jednoducho kazdym dnom je to horsie a horsie s sa bojim ze zachvilu sa ani nezdvihnem z tej postele..:(

@lienka.7 ako si uskodim kupelom, cajmi, tancom a sexom? No s tym roztrhnutim to mam tiez taketo pocity este sj ked lezim v posteli mam taky silny tlak na lonovu kost ze ma az strasne pali a mam pocit ze normalne vybuchnem az

ankare
29. júl 2024

Nesil nič. Bábo vie najlepšie, kedy vyjsť von, väčšinou. Neboj, už to máš "za pár", držím palce!

ns994
29. júl 2024

Mne dr na poradni povedal, ze to je normalne. Ze to je tym ako babo uz tlaci na porodne cesty. Ale teda, aj ked to bolelo, a pretocit v noci som sa pretacala s bolesťou, tak som vedela fungovat. Ked som moc chodila alebo bola na nohach, pomohlo si sadnut lahnut, a nerobit urcite pohyby napr to pretacanie, alebo to robit pomaly a opatrne.

autor
29. júl 2024

@ns994 ja ked si sadnem pomoze to fakt len na moment a aj to citim ulavu v krizovej oblasti no co sa tyka panvy atd to vobec.. vo stvrtok mam poradnu a tiez si myslim ze aj napriek tomu ze ma to fakt hrozne boli tak mi povie gyn ze to je normalne 🤷‍♀️ ale ked ja by som to uz mala najradsej za sebou lebo sa uz hrozne opustam a kazdy vecer placem od totalneho zufalstva…

ns994
29. júl 2024

Ja som citila ozaj len spodok. Nastastie krize a tak vobec. Ale urcite mu to spomen radsej. Mozno je to blizsie ako si myslis, ked ta uz takto vsetko boli. Mna ked boleli krize, tak mi odtiekla zatka a na druhy den som porodila 😁

ivangeline
30. júl 2024

Tak ja som tiež tak mala a potom super pôrody. Brala som to tak, že telo sa pripravuje a potom to aspoň pôjde ľahšie. 🙂 Zn. 5 deti do 6 rokov. Si predstáv, že lietaš okolo 4. ;D Hneď ti bude ľahšie.

jaskolka
30. júl 2024

Je to normálne, dieťa je už nízko a tlačí na panvové kosti. Tie švy v panve sa rozostupuju, aj preto to boli. Nič s tým neurobís, len vydržať a porodiť pomôže. Bolesť môže potom esre byť pár dní, ale postupne to odozneje.

autor
30. júl 2024

@ns994 ach tak ja mam aj ischias k tomu vsetkemu cize krize ma ani neprekvapuju v tomto tehu je to ale o trochu lepsie s tym ischiasom..

@ivangeline Tak to bodaj by tak to bolo ze to bude super porod

@jaskolka no tak to zistim vo stvrtok ako to naozaj je pred 2 tyzdnami som mala krcok stale na 5,5cm … cize velmi nizko nie teda 😏 toto babo je este aj odhadovo mensie o 500g ako bolo prve

dadka1997
30. júl 2024

38tt uz by si chcela aj porodit? Ved nechaj to na babatko, nech sa samo vypýta na svet... aj mňa vsetko bolí cela panva, cela kostrč, nohy, nevladzem a doma mam 2 deti, do toho mam neskutocne palenie zahy a babske rady ti nepomôžu 😃 je to iba mýtus

jaskolka
30. júl 2024

To nejde o to ze aký je krcok, ani o presnú váhu bábätka, proste bábätko je hlavou dolu a tlačí už celkovo na tú lonovu kosť. Uvedom si, ze si vo vysokom štádiu gravidity, telo sa celé uvoľňuje, prispôsobuje na pôrod, navyše každou ďalšou graviditou je to už tam všetko čoraz viac uvoľnené.
Iným slovom, to co sa, s tebou deje, je v poriadku a nič iné, ak vydržať to, ti neostáva.
Nepchaj sa zbytočne liekmi,, ani nerieš kadejaké babské nezmysly, si vo finále tehotenstva a tam už všetko boli, tlačí,omina, prešli sme tym skoro všetky.
Keď navyše máš celkovo problém s chrbticou, tak je to esre viac pochopiteľne, ze ta všetko boli a zle sa to hýbe.

autor
31. júl 2024

@dadka1997 a vo keby si sa starala o seba? Si myslim ze ak zena v tehu trpi velkymi bolestami je viac nez pochopitelne ze to uz chce mat za sebou, ci? Ty by si to dala aj 45 tyzdnov keby to bolo mozne ze

autor
31. júl 2024

@jaskolka ja si velmi dobre uvedomujem ze som vo vysokom stadiu a taktiez ze kluuudne uz mozem porodit kedze babatko je uz donosene 😊 cize ja si myslim ze kazdemu unika pointa mojho prispevku co tu vlastne ja vobec riesim.. nikde som nespomenula ze mam problem s chrbticou iba ze mam tehotensky ischias a vsetky tieto bolesti okolo toho nerobia dobre ani mne mojmu okoliu a uz vobec nie mojej psychickej pohode ktora je viac nez ziadana hlavne takto pred porodom 🙃

dadka1997
31. júl 2024

A este ti aj to tehotenstvo udiera aj na hlavu 😆 drzim palce, ešte je možnosť, že budeš aj prenášať veľa šťastia

jaskolka
31. júl 2024

Ale však čo vlastne potom chceš, aby sme ti teda písali?
Opakujem, je absolútne normálne, ze sa tak cítiš, proste je to "iný stav" a ideš do finále, takže je v poriadku, ze všetko sa uvoľňuje, boli, tlači, pichá, a podobne. Ci myslíš, ze iné ženy pred pôrodom behali ako srnky a nič ich nebolelo? Ok, možno par výnimiek, ale gro sa ledva hýbali a bolelo ich pri každom otoceni v posteli.
A nič iné (babské hlúposti ci tabletky) neskúšajl, skrátka vydržať a porodiť. Hotovo, inak sa ti pomôcť nedá. A pôrod príde keď ma prísť.

autor
31. júl 2024

@dadka1997 nechaj si tie primitivne poznamky pre seba

autor
31. júl 2024

@jaskolka toto je druhe tehotenstvo cize ja velmi dobre viem ako to prebieha avsak pri prvom tehu som nepila caje ani som nerobila a navyse som nemala taketo priserne bolesti len ked som lezala nehybne v posteli… to ze som tu napisala ziadala som realne skusenosti nie primitivne reci zien krore nemaju co robit len pisat druhym zenam ze vlastne ake su sproste a co si mysleli.. castokrat zena len potrebuje pocut ze nieje v tom sama a hlavne pochopenie a nie toto co vy dve tu vypisujete.. ked mate frustrovany zivot tak sa ventilujte niekde inde ja niesom zvedava na vase sproste v uvodzovkach premudrele reci… pokial viem takisto z mojho prispevku nevyplyva to ci babske rady niekomu pomohli alebo nie a ci to su hluposti a bla bla.. ked ste vy dve nepochopili co som tam napisala tak si to precitajte este raz a ked mi nemate co rozumne k tomu povedat pomoct/poradit tak si tie vase blbe pripomienky nechajte pre nejakeho clena vasej rodiny a nie pre mna j nesom zvedava na dajake zakomplexovane zeny

maryetta
31. júl 2024

Ono tie posledne tyzdne/dni su najtazsie. Aj psychicky. Aj fyzicky.
Ja som dufala ze niektore pojde pred terminom. Nakoniec som si dohodla vyvolavacku v nemocnici v den terminu 😂 ked mi dr zahlasil ze ved pockajme 1-2tyzdne… ani o den dlhsie 😂😂😂😂
Hned mi bolo psychicky lepsie ked som vedela ze najneskor v ten a ten den to uz bude….

kvetinka1918
31. júl 2024

Ja som to mala keď mi malý šiel do pôrodných ciest také bolesti atď mne odhadovali že malí bude mať 3400g a keď sa narodil mal 4120 g takže ževraj nie presne s sto vždy dá zistiť čo mi hovorili gynekológ😊

autor
31. júl 2024

@maryetta no ved jasne ze su..ale teraz ten pocit zufalstva prisiel ale oooovela skor pri prvom tehu som sa citila takto tyzden pred terminom..🫣 ze uz som to chcela mat za sveou aj to preto ze som bola cela opuchnuta… teraz som opuchnuta a este aj ubolena… tak pri prvom tehu som rodila 40+1 cize mam nadej zeby to mohlo byt skor.. no uvidime

autor
31. júl 2024

@kvetinka1918 no uvidime co mi zajtra povie gyn… sama som zvedava co sa tyka odhadu stale to su odhady nejako sa na to neputam.. no sama si myslim ze toto babo bud emensie lebo mam mensie brusko a v tomto celkom aj doverujem svojmu gyndosovi vsetkym kamoskam co tam chodia pomeral babo dobre takmer presne..ale to je jedno uvidime 🤷‍♀️

jaskolka
1. aug 2024

Autorka, ja mam 3 tehotenstva za sebou. A každé bolo iné. Takže moja reakcia je reakciou ženy, ktorá prežila to isté. A v poslednom už som ku koncu takmer nemohla ani chodiť, pritom dcéra bola najmenšia z detí. Jednoducho telo sa každým tehotenstvom mení, akoby ochabuje a každým tehotenstvom to naozaj ku koncu môže boliet viac, keďže panva si "pamätá". Nemôžeš porovnávať úplne tak "ze pri prvom nebolo" lebo pri každom ďalšom môže to byť celkom a celkom iné. To je všetko normálne, je to skrátka "druhý stav",
Zbytočne sa rozčuľujes, nič ako vydržať, kým to príde, sa ti nedá poradiť.

dadka1997
1. aug 2024

Ja primitivne poznámky nemam

zuzi0911
1. aug 2024

Takéto bolesti som mala od 23 tt ...čiže u mna to nebola predzvesť pôrodu..nakoľko porod bol vyvolavany v termine koli cukrovke,ale isto by som prenasala s kilometrovým krokom...

autor
11. aug 2024

Ďakujem za odpovede tak mame to kazda inak mna intuicia nesklamala dcerka sa narodila 8.8. 😊

ns994
11. aug 2024

Gratulujem a vela zdravicka obom 🍀

autor
22. aug 2024

@ns994 dakujeme❤️