Blíži sa pôrod?

helena220
28. okt 2014

ahojte maminky.no takze som dnes vstupila do 38tt.rano som bola pekne na ctg,maternica trosku skakala ale nic hrozne vraj. vysetril ma a som len na 1 prst. no asi dve hodiny pocitujem dost intnzivne tlaky na posvu a konecnik,ale iba trochu ma pobolievaju krize a brucho ako pred menzesom. vytok mam dost zvyseny ako obvykle a a okrem to nho mi trpnu nohy dost silno. mozem to povazovat ze by sa to uz blizilo,coskoro? neviem ked som len na 1 ako rychlo sa mozem otvarat. prvu dcerku som rodila po termine vyvolavanim,takze taketo priznaky nepoznam.

martuskask
28. okt 2014

@helena220 ahoj, ja sa chystam zajtra na kontrolu. Kríze ma bolia asi od nedele, k tomu mávam návaly tepla a bolesť v podbrušku ako keby som mala dostať menzes a tiez mi opuchaju trosku nohy. Kamarátka, ktora ma dve detičky a prešla si týmto mi hovorila, ze postupne sa to blíži, ze su to take predpriznaky toho, ze pôrod bude čoskoro. Ja som zvedava, co mi povedia zajtra na kontrole.

Inak z vlastnej skúsenosti neviem posúdiť tieto 'stavy' nakoľko som prvorodička. Tak uvidime, ci to uz mame za pár alebo si este nejaku chvíľu počkáme

mamulka211
28. okt 2014

nebojte sa, ked sa zacne naozajstny porod, tak to zistite a nebudete sa pytat, ci ano, ci nie, ja mam 4 deti a kazdy jeden porod bol uplne iny, takze nikto vam nepovie ci to uz zacalo, alebo nie, to musite zistit same.

martuskask
28. okt 2014

@mamulka211 máte pravdu 🙂 ja uz by som bola aj za ak by to prišlo

mamulka211
28. okt 2014

ja si spominam na treti a stvrty porod najviac, treti zacal tak, ze som sa rano zobudila nato, ze mi strasne treba na velku, ale to bol pocit, ze to nevydrzim, letela som na zachod a mala som pocit, ze asi porodim do zachodu, ziadne bolesti, len strasny tlak na konecnik a bolest tupa v krizoch, ale ani nie bolest, len tlak, nastastie to preslo a potom nastali pomaly kontrakcie...stvrty porod zacal okolo tretej poobede slabymi bolestami v podbrusku, sla som este na cintorin opravit hroby pred vsetkymi svatymi a babke a dedovi som pri odchode nezabudla pripomenut, ze za odplatu chcem dnes porodit. Po zvysok dna ma stale v pravidelnych intervaloch cca kazdych 10 minut pobolievalo v podbrusku a vsetci sa mi smiali, ze kecam, ale o pol druhej v noci to naraz prislo, silne bolesti, uz som vedela, ze idem...a o pol siestej sa narodil syn.

lafamme
28. okt 2014

nechcem Vás poučovať, každý porod je iný, ale ak niekomu tŕpnu nohy, to nieje v poriadku, radšej by som išla na pohotovosť, mám 2 deti a v nemocnici ležalo veľa žien pre tŕpnutie.

mamulka211
28. okt 2014

prvy zacal tak, ze ma tiez pol dna pobolievalo v podbrusku a o deviatej vecer mi naraz odtiekla cela plodova voda naraz to zo mna vystrelilo, to som sla mamu odprevadit na autobusovu zastavku :D, sla som hned do porodnice, tam mi pichli vyvolavacku, ale rodila som celu noc az do desiatej rana. Druhy porod zas zacal tak, ze mi povolila hlienova zatka a siel zo mna krvavy hlien, ktoreho bolo tak vela, ze som sa len utierala do plienky, a o pol siestej som sla autobusom do porodnice s tym, ze som mala tak silne kontrakcie, ze som myslela, ze porodim :D ale akosi som dosla pesi az do nemocnice a tam sa okolo, tiez desiatej, narodila dcera. :D

martuskask
28. okt 2014

No to máte teda zaujímavé zážitky z vašich pôrodov 🙂 každopádne vidno, ze ste si toho prežili az az pri svojich detičkach.

bonaqa2013
28. okt 2014

@mamulka211 tak ísť autobusom do porodnice som ešte nepočula. Dúfam že sama napakovaná taškami.

mamulka211
28. okt 2014

@bonaqa2013 : nie s muzom, lebo sa nam pokazilo auto :D, ale len cca 3 km

stefka33
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
natalym
29. okt 2014

@stefka33 Ty kokso!!! Skoro mi oči vypadli ako som to čítala. Bože dievča si hrdina! Ja som išla taxíkom do pôrodnice, manžel bol v robote mimo mesta a aj nazad, nevyšlo mu to prísť po nás. Ale bola aspoň sranda, taxikára sestrička volala dovnútra. 🙂

stefka33
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kiwi82
29. okt 2014

ahoj, neboj ano ako píšu baby vyššie určite to spoznáš, ked už to príde. musíš mať pravidlné a stupńujúce sa bolesti. ja som sa zobudila o 04.00 na také bolesti ako pri menzes ale boli v pravidelných intervaloch asi každých 7 minút ale nie také silné.... tak som sa išla pre istotu osprchovať oholiť, k staršej som zavolala babku, zobudila muža, ešte som mu kávu urobila, vychystali sme sa, prijali ma do nemocky o 6,25, to už sa bolesti stupńovali, rozdýchavala som, potom boli už každú minútu sťahy ale brutálne.... a malá sa narodila o 10:40. neboj spoznáš to, zvlášť ak si prvé dieťatko prenášala, tak určite to druhé doma neporodíš, určite to stiheš 🙂 držím palce.

luciacv
29. okt 2014

... ešte som mu kávu uvarila... 🙂 a my máme stresy z pôrodu :D

balada6
29. okt 2014

co sa mna tyka,,tiez to vobed nepostupovalo,,,,,a behom 2 hodin bol malyl na svete🙂))) drrzim palceee

bonaqa2013
29. okt 2014

pri 3 tehu som ešte umývala vaňu a umývadlo - lebo všetci ostatní by sa nato akurát tak vy.... Vlado už volal záchranku a mama ju už išla čakať na ulicu.

geniuss
11. nov 2014

@bonaqa2013 :D :D hehehe :D no autobusom som teda nešla...ale v mojom prípade to bolo asi tak, že drahému(už chváľa bohu bývalému) som v noci vošla do spálni ho zobudiť, že idem rodiť, nech sa oblieka a štartuje auto....prebral sa, pozrel na mňa, POVEDAL MI ABY SOM SI VZALA TAXIIIIIIK!!!! otočil sa na druhý bok a spal ďaľej :D :D tak som si ho zavolala a nie dosť že sa na mňa vykašlal, ešte ma aj taxikár zdrbal, aby mi nevytiekla voda na sedačku, lebo že tepoval sedačky :D :D :D :D ....teraz sa už na tom len smejem, no vtedy mi nebolo do smiechu...ale všetko dobre dopadlo, dcérka je zdravá a krásna a jej slávny otecko mi nechýba 🙂

bonaqa2013
11. nov 2014

@geniuss Tak ja som mala tiež hovado, ale ten išiel so mnou. No ale potom všetko čo spravil, bolo už len a len na ho.... syn má už 19 rokov a svoje prvé narodeniny už oslávil bez ocinka, ktorý sa na neho neskutočne tešil - len ho to akosi veľmi rýchlo prešlo.

geniuss
17. nov 2014

@bonaqa2013 no ten náš otecko sa ani netešil...na začiatku tehu som mala zdochnúť aj s tým bastardom čo čakám ....a ked sa narodila tak hral formu akú on má dcéru, ako sa naňho podobá a hral sa na veľkého otca, až nato že ním nebol...nikdy ju nekočíkoval, nikdy ju neprebalil...vydržali sme do 1 roka aj 8 mes...nasrala som sa, vzala som úver, kúpila byt a utekala kade lahšie 🙂 🙂 🙂 na veľkého otca sa hrá aj ďaľej, ale už len každý druhý víkend :D ...takto je to lepšie 🙂 ....no o pár dní sa mi narodí synček a tu viem, že ma bude mať kto odniesť, pretože mám po boku super muža, ktorý je s nami už pár rôčkov a stará sa príkladne aj o malú aj o mňa a maličká sa teší na bračeka a my na synčeka 🙂 a všetko je ako má byť :P ....takže taxik ani us nehrozí :D teda aspoň dúfam :D

jetotu
8. apr 2015

Prosím o radu... Menštruačné bolesti na konci 8.mesiaca sú vraj poslickovia..Okej...lenže ja mám tie bolesti dosť často už asi mesiac. Budim sa na to v noci, cez deň si musím aj sadnúť. Malička sa už podľa Dr.posunula hlavičkou úplne dolu a tlačí na krcok.. Zápis z knižky :,,hlavička naliehanie,cipok 2,5cm. Má niekto podobnú skúsenosť? Dúfam že sa nevypyta predčasne... Pôrod máme síce plánovaný zo strany lekárov na 38.tt kvôli dvojcievnemu pupocniku ale dovtedy máme ešte dosť času....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre