Bojím sa pôrodu
Bojím sa porodu ako prvorodicka
Každá a bojíme.a nielen prvý krát.ale keď budeš funet posledné týždne,budes rada že už to príde..drzim palce😉
@saljakova vela toho,co citas je zbytocne prehnane...a tiez je pravda,ze akonahle dostanes babo k sebe,na to predtym "zabudnes"... nie je dobre sa zbytocne stresovat...ale je dobre sa pripravit...skus predporodny kurz v nemocnici a pozri noeco o cviceni s epinom al aniballom...je to sice trosku drahsie,ale zas v porovnani s cenou za epi....mne toto pomohlo hlavne psychicky sa pripravit,ze som vedela,co ma caka....ak to bude mozne,snaz sa o co najprirodzenejsi porod....
@saljakova nepočúvaj iné ženy a iné zaručené rady. Každá žena je individuálna a iná, takže aj každý pôrod je individuálny a iný, je preto logické, že aj to Tvoj bude iný a len ten " Tvoj ", čo zažila iná žena neznamená, že to budeš mať aj Ty. Žena je prírodou na neho pripravená aj psychicky aj fyzicky, lebo je to jej prvotná úloha od samého prvopočiatku. Neboj sa, tá bolesť pominie, zabudneš na ňu a nahradí ju len radosť z nového života, ktorý si dala.
nebooooj ja sa tesiim :D ale fakt ved to bude super ked to prezilo tolko zien aj mladych bab boze ved to bude lahoda paraaadne.. ja som zacala mat strach ked som zistila ze som tehotna ale teraz sa normalne cim dalej tym viac tesim.. aj ta bolest patri k tomu ale nemyslim si ze to bude az take znicujuce..
Ja keď som rodila prvý raz ta som si v duchu vravela, že kto všetko už rodil a prežil to. Napr. Madonna, všetky celebrity som si, potom som si vravela, že horšie je pochovať dieťa ako porodiť a pod.
@worldtravel ja neviem ale som pocula že mozes ostat na vozíčku tak neviem či je to pravda
@saljakova neboj....riziká sú pri všetkom všelijaké... ale mám veľa kamošiek a susied čo mali epi.... anašťastie nič. Len niektoré bolela hlava nejakú dobu ale myslím že už prešlo všetky a jedna doteraz cíti miesto vpichu...nebolí len cíti. /cca 4 roky/
Ja som nemala lebo keď nemusím tak radšej nie. Radšej prežijem tie bolesti. Takže osobná skúsenosť mi chýba.
Ale je veľa čo si dávajú.
Hlavne sa neboj -- môj svokor hovoril...keď je dnu už musí von....toto mi dosť pomohlo. Aj keď úprimne "lepilo"mi aj prvý krát a aj druhý krát. /a druhý možno aj viacej ako prvý - vieš do čoho ideš/
Ale keď zbadáš mimčo --- svet zostane strašne krááásny. A nič iné ťa už v podstate nezaujíma. A ty si mladučká takže to dáš bez problémov.
Držím palce. 🙂
@mia265 pre mna je teraz dolezite, ze som pokojna teraz a nekazim si zostavajuce obdobie. Takto sa zo vsetkeho tesim. Je mi jasne, ze to sa moze s prvou kontrakciou zmenit, ale to budem zas riesit az potom. Ale uprimne si myslim, ze pokojnym pristupom uz teraz sa da vela veci ulahcit. Ale ked ta niekto iny intenzivne vyvadza z miery, tak sa dlho odolat neda. 🙂 ja som si uz pre seba pripravila zopar fraz, ktore si budem opakovat a hadam v najvacsich krizach pomozu. Jasne, boliet to bude, predstavit si to nepredstavujem, ale umriet ma tam nenechaju... 🙂
Urcite nemajte strach... 😉 kazda sme si tym presli.. A sme tu 😀 ja s odstupom casu zistujem ze to boli dva najkrajsie zaxitky z mojho zivota... Je to uzasne dat zivot takemu krasnemu malemu stvoreniu. Tak nemajte strach urcite,len sa teste na to "stretko" . na bolest zabudnete hnef pri pohlade na babetko :-*
Ja keď som rodila tak som kričala že nebolo počuť maleho plakať, ženy čo rodili hneď po mne sa smiali nechápala som. Poviem ti že som doslova povedala sestričke nech mi zobere maleho prec pri siti lebo ma to strašne bolelo. Keď som sa stretla so ženami na izbe tak sa zo mňa smiali že som si to riadenie strašne užila. Je to veľmi individuálne ale porodila som behom hodiny ... nejdes sa do nemocnice trápiť ale rodiť hlavu hore ... no ja viem že druhé pôjdem rodiť do inej nemocnice sa hanbím za ten cirkus čo som tam urobila od bolesti vo sa mi doktor 10x ospravedlnil ..."prepacte mi ale musím to dobre zošit" 🙂 🙂 🙂
Buď rada že nevieš čo ťa čaká 🙂.... Ja už idem rodiť 3-tí krát a kedže viem čo má čaká tak sa bojím asi este viac ako ten prvýkrát...ale poradiť musíme-to je jasné.A bála by som sa vždy.Aj keby som mala ísť rodiť aj 10-ty krát.
@surriana vidis to 🙂 a mne moje mamina hovorieva ze radsej pojde este rodit akoby si mala ist dat trhat zub 🙂
@maminecka266 aj keď som mala dlhý a kratší pôrod...bolesti boli pri oboch...ale tiež mám kamošku / 4 pôrody/ ktorá to tvrdila už dávno že radšej pôjde rodiť ako k zubárovi....a dnes už sa pridávam k tejto skupine 😉 😀 pozdravujem aj vašu maminu 🙂
@saljakova ja som isla na kurz hypnoporodu pred druhym porodom a kiez by som isla pred prvym, to bol dar z nebies, konecne sa ucia zeny tomu, co potrebuju k porodu a nemusia pocuvat len hlupe reci. Nieco skvele a aj porod som mala krasny, uplne sa mi na vsetko zmenil pohlad, porodila som bez epiduralu, nastrihu, v pokoji, klude a prijemnej spolocnosti. Ziaden stres. Taketo spomienky prajem kazdej. Ale chce to dobru a spravnu pripravu.
@lulu2014 my sa casto na tom smejeme, ked sa bavime o detoch a o porode. Odkazala som 🙂 mamina je co sa tyka zubarov tak totaaaaaalny bojko 🙂

@candii ako ten vtip,že pri prvom porode chodis na predporodny kurz, pri druhom nejdes,lebo ti to aj tak nepomohlo a pri tretom poziadas o epiduralku uz v osmom mesiaci :D