Bojím sa pôrodu. Ako sa mám pripraviť?
Najviac toho , že čo ak sa nestihnem tak veľmi nadýchnuť a tlačiť 🥺 dá sa na to nejako pripraviť? Alebo netreba až tak veľmi sa nadýchnuť
To nic, asi vsetky sme sa bali. A ver tomu, nie len pri prvom 😅 za mna je najlepsie pocuvat pokyny personalu a vlastne telo. Teraz nic nenatrenujes. Vela stastia.
Bála som sa tak, že som ani deti nechcela. A mám 2. A nebyť hroznej udalosti, mala by som 3. To je odpoveď na Tvoj strach. Asi by som ďalšie nikdy nechcela, keby to bolo nezvladnutelne. Takže sa to dá...
treba pocuvat co hovori lekar a myslim ze vtedy tak podvedome budete robit to co treba ;) pokial nebudu nedajboze komplikacie tak myslim ze v pohode to zvladnete urcite ;)
Treba počúvať sestričky a robiť čo povedia
@anonym_autor aj ja som sa tohto bala a nakoniec som rodila v celkovej narkoze cisarskym :D
@anonym_autor nemala si rozťahovať nohy 🤷🏻
Možno budeš mať pôrod za sebou rýchlo a možno budeš rodiť celý deň v bolestiach
Možno to pôjde ľahko a možno bude dieťa veľké a natrhne ťa dole
Buď sa narodí zdravé alebo choré alebo mŕtve
Treba sa pripraviť na všetko aj dobre aj zle
@anonym_9470af co si ty za drbohlava?
@anonym_9470af
no teba mat v rodine asi ti zopar krat aj pleštím riadnu! Takto sa pise zene, ktora ma strach, a zvkašt tie poskedne vety?? Ze ty by si potrebovala poruesit minimalne psychologa?
Pokual mas svoje traumy, ok. Ale liec si ich v sukromí a nedeptaj tu buduce matky.
@anonym_9470af
no teba mat v rodine asi ti zopar krat aj pleštím riadnu! Takto sa pise zene, ktora ma strach, a zvkašt tie poskedne vety?? Ze ty by si potrebovala poruesit minimalne psychologa?
Pokual mas svoje traumy, ok. Ale liec si ich v sukromí a nedeptaj tu buduce matky.
@svetlonos treba jej natierať med okolo úst ? Nech pozná realitu a nie rozprávky
Neklamte jej aspoň
Nie každá má ľahký pôrod a nie každá ho má ťažký
Musí rátať s oboma variantami lebo ak sa stane tá horšia dieťa postihnuté na celý život mrzak zrúti sa ale ak bude v poriadku tak jej odlahne
@anonym_9470af co si ty za drbohlava?
@anonym_de70eb tak jej neklamte
@anonym_autor
ahoj. Mne pomohla pri prvom porode dula so strachom a chcela som najskor domaci porod 🫣.
Ona ma tak realisticky nadtavila, ze mi ten strach celkom vzala. Pozerala som videa s hypnobirding, same pekne a dobre porody. Bohu dik som nemala okolo seba rodinu alebo dobrakov, co by mi opisovali hrozy.
V den terminu mi porod vyvolali koli cukrovke. Dalo sa to zniest, dali mi rajsky plyn, do 6 hodin hotovo. Dalsie 2 boli lepsie aj rychlejsie. Pri tretom som sa najviac obavala - bol najrychlejsi a v pohode. Tam mi nestihli dat nic od bolesti a dalo sa to zvladnut.
Mam dost nizky prah bolesti podla mna. Aj napriek tomu hned ako som porodila druhe babo, som si povedala v tom momente, ze pri tretom uz budem super vediet techniku dychania a tlacenia. V tej sekunde som si pomyslela, ze mi asi sibe, ved som prave dorodila 😂 a uz myslim na dalsi porod.
A veru tak aj bolo 🙂
Je uolne normalne, ze sa bojiš. To zvladneš a si tam lekari, vedia rychlo konat keby nieco. Drzim palce 🙂 A nakoniec take klišé, ked to cerstvo narodene babatko drzis v naruci, je to nezabudnutelny moment na cely zivot 🙂. Pri tej oredstave tohto momentu by som rodila aj 4x. Ale logika, rozum, vek - vsetko je proti 😄.
@anonym_de70eb tak jej neklamte
@anonym_9470af
a kto jej klame? To treba kazdemu hovorit - ked pojdes dnes do prace, rataj s tym ze ta moze zrazit auto alebo trafiť slak, pripadne ta niekto podreze ? Ty mas teda suoer naladenie. Vies, ked mam blbu naladu a rad za zadom by som vsetkych pislala kade lahsie - nepisem zamerne na fora.
Tiez mas zrejme blby den.
@anonym_9470af
a kto jej klame? To treba kazdemu hovorit - ked pojdes dnes do prace, rataj s tym ze ta moze zrazit auto alebo trafiť slak, pripadne ta niekto podreze ? Ty mas teda suoer naladenie. Vies, ked mam blbu naladu a rad za zadom by som vsetkych pislala kade lahsie - nepisem zamerne na fora.
Tiez mas zrejme blby den.
@svetlonos ja nemám blbý deň
Presne tak keď ideš do práce môžeš havarovať môže tá zraziť auto infarkt niečo na teda spadne
Ale teraz je reč o inom
Myslím že si prvorodička neboj na pôrodnici ti pôrodná sestra povie čo a ako máš robiť .Mám za sebou dva pôrody a pri každom mi vraveli ako tlačiť ako dýchať .Každý pôrod bol iný
@svetlonos treba jej natierať med okolo úst ? Nech pozná realitu a nie rozprávky
Neklamte jej aspoň
Nie každá má ľahký pôrod a nie každá ho má ťažký
Musí rátať s oboma variantami lebo ak sa stane tá horšia dieťa postihnuté na celý život mrzak zrúti sa ale ak bude v poriadku tak jej odlahne
@anonym_9470af
pre kristspana, tebe sa musi tazko zit. Ja mat tvoje naladenie, drblo by ma. Osoravedlnujem sa ti v pripade, ze tie deti postihnute máš.
Ale mam uzasnu ptiatelku, je mi ako sestra. Ona to jednoduche so svojimi detmi veru nema - ake nikdy by mi nepovedala pred porodom take chobotiny, ako tu pises ty! Aj kamosku som mala, ktorej sa aj ta druha vec stala. A veru tiez take reci nemala.
Jasne, vselico sa moze stat ale nie je to pravidlo. Autorka nema 3 - 4 roky aby nevedela o com je zivot. Pitrebuje trochu podrzat, podporit. Tu nie je dovod vytvarat dalzie strachy zbytocne!
Toto nie je klamstvo ake nakade ie na zivot.
@anonym_9470af
pre kristspana, tebe sa musi tazko zit. Ja mat tvoje naladenie, drblo by ma. Osoravedlnujem sa ti v pripade, ze tie deti postihnute máš.
Ale mam uzasnu ptiatelku, je mi ako sestra. Ona to jednoduche so svojimi detmi veru nema - ake nikdy by mi nepovedala pred porodom take chobotiny, ako tu pises ty! Aj kamosku som mala, ktorej sa aj ta druha vec stala. A veru tiez take reci nemala.
Jasne, vselico sa moze stat ale nie je to pravidlo. Autorka nema 3 - 4 roky aby nevedela o com je zivot. Pitrebuje trochu podrzat, podporit. Tu nie je dovod vytvarat dalzie strachy zbytocne!
Toto nie je klamstvo ake nakade ie na zivot.
@svetlonos čisto teoreticky budeš jej dávať nádej podporis ju a bum dieťa ťažko postihnuté alebo mŕtve
Bude to snad lepšie ? Podporu nech hľadá u rodiny
@svetlonos čisto teoreticky budeš jej dávať nádej podporis ju a bum dieťa ťažko postihnuté alebo mŕtve
Bude to snad lepšie ? Podporu nech hľadá u rodiny
@anonym_9470af teba tiez troska pridusilo pri porode, ze hej?
@anonym_9470af teba tiez troska pridusilo pri porode, ze hej?
@anonym_de70eb papala si vtipnú kašu však ? Buď realistka
@anonym_de70eb papala si vtipnú kašu však ? Buď realistka
@anonym_9470af „nepapala“ som uz asi 35 rokov, som dospela.
S akym umyslom pises tieto prispevky? Si troll? Bavi ta trapit inych? Riesis si vlastne problemy?
A nepis tu kraviny o realizme. Je statisticky vysoka pravdepodobnost ze bude mat normalny porod. Takze znova sa pytam. O co ide? Okrem toho byt tu za 🐮
@anonym_9470af „nepapala“ som uz asi 35 rokov, som dospela.
S akym umyslom pises tieto prispevky? Si troll? Bavi ta trapit inych? Riesis si vlastne problemy?
A nepis tu kraviny o realizme. Je statisticky vysoka pravdepodobnost ze bude mat normalny porod. Takze znova sa pytam. O co ide? Okrem toho byt tu za 🐮
@anonym_de70eb nie som troll nikoho netrápim len píšem veci tak ako sú
Štatistický aj ľudia lepšie zarábajú
Štatistiky nie sú vôbec pravda tak ju neoblbujte s klamstvami
@anonym_9470af autorka sa nepytala, ci nala alebo nemala “roztahovat nohy”. V dnesnej dobe mozes roztahovat nohy aj s tym, ze k dietatu neprides, len pre info ak by si o tom nevedela.
Autorka sa tiez nepytala na to, ci ju roztrhne, ci sa jej narodi dieta zdrave, mrtve alebo postihnute.
Ak si prehliadla, pripadne ak mas problemy s porozumenim pisaneho textu, rada ti to zopakujem. Autorka sa pyta na dychanie pri porode a tlacenie. Vies sa k tomu nejako vyjadrit? Ak mas nutkavu potrebu, poradim ti, urcite vies do toho dychania a tlacenia zakomponovat aj postihnute alebo mrtve dieta ako nasledok, co tiez moze ale nemusi byt toho dosledkom.
Mozno by stacilo citat s porozumenim a nevnasat do toho svoje mindraky.
@autorka bola som na predporodnej priprave, kde sme neriesili to re mna najdolezitejsie, a to je dychanie. Nakolko vsetky ostatne veci som si dokazala dobladat a nastudovat ale to dychanie by mi prospelo keby mi porodna asistentka vysvetlila skor nez na sale, kde som pri lahnuti si na chrbat stratila kontrakcie a kazali mi ako mam dychat a tlacit do kontrakcie, ktoru som v tejto polohe necitila. Urcite sa na to da teoreticky pripravit, vies ist na kurz - poskytovany bemocnicou, v ktorej budes rodit alebo roznymi dulami, pripadne sestrami a porodnymi asistentkami, ktore v tebou vybranej nemocnici pracuju ale ponukaju sukromne kurzy. Na sale ti to urcite vysvetli aj lekar aj PA a priebezne ti budu hovorit, co treba robit.

@anonym_autor netreba sa nadýchnuť a tlačiť naraz 🙂 dá sa pracovať s dychom. Skús ísť na nejakú online alebo osobnú predporodnu prípravu 🙂 hlavne sa treba ukľudniť a kontrakcie samé sú sťaby maternice ktoré sa snažia dieťa vytlačiť von. Ak budeš zatinat ústa pri tlačení tak všetky svaly stiahneš aj to panvové dno a bude to ešte ťažšie 🙂
Dá sa tlačiť postupne ako keď ideš na veľkú a máš zápchu 😁