Bolesť počas pôrodu
Viete opisat tu bolest? Co presne a vsetko boli?
Ja som si dala epi a bolo to úplne zvládnuteľné 🙂 keď ma to už moc bolelo, dala som si epi, takže sa bolesti úplne zmiernili. A myslím si, že aj preto bol pôrod pre mňa super zážitok ☺️
@diamont00 ja uz vobec neodsudzujem zeny, ktore si sekciu proste zaplatia...naopak...lutujrm, ze som neurobila to iste..lebo kto nezazil, co to je prirodzeny porod s nasledkami, ten nema ani sajnu....
@lienka_444 keby sim vedela, ze sekcia je oproti normalu taka, ze ani neviem, ze som rodila, tak fakt si asi tie predchadzajuce zaplatim...pri prvej som bola nastrihnuta az hadam po zadok a pri kazdom menzese som myslela, ze mi vyvali spodok🤦 garantujem, ze zo 100 zien prirodzeny vychvali hadam len 10...ostatne zazitky neskutocne...
Ja somn2x rodila.. nedá sa opísať a ani prirovnať daná bolesť k ničomu.. je to veľká bolesť pri prvej som rodila 24hod katastrofa a druhe 4hodiny a koniec.
Ale bolesť strašná. Ale keď porodis ta bolesť hneď pominie a ani ty ju potom.nebudes vedieť opísať. A hlavne.ked uvidíš bábätko... 🥰
Zeny, kam to chodite rodit? Ja som rodila 2x, oba porody vyvolavane a bolest s epiduralom uplne znesitelna. V tomto storoci nechat zeny trpiet mi pride 100 rokov za opicami.
No mna pôrod až tak nebolel. Prišla som do nemocnice a bola som už na 6 cm otvorená a to som zo začiatku myslela že má bolia len kríze lebo som deň pred upratovala. Taká silná bolesť je podľa mna už tesne pred tlačením posledné dve kontrakcie. Čo som si všimla na sebe tak keď prišla kontrakcia tak som bola uvoľnená akonáhle som sa napla tak bolelo viac
Baby ja neviem, šitie bolo pre mňa horšie ako kontrakcie 😀 pri poslednom ma dali na pásy, kontrakcie uz v plnej paráde, a sestrička ze to sú len také slabučké, a ja v duchu ze boha co ešte príde, tak som si vypýtala, dali mi do zadku od bolesti, a ono to tak rýchlo spustilo pôrod. Teda myslím, že to bol ten buscopan. Lebo ozajstné kontrakcie začali o 3 ráno, 3:10 mi pichli a 3:33 bola maličká vonku. Ale to šitie... chudák doktorka, tak zle trafila kdesi, že som ju kopla do ramena, tak ma to mrzí dodnes
Mam za sebou 3 porody ale teraz si tu bolest neviem vybavit pretoze sa to ani neda. Ano kazdy porod ma bolel kazdy bol bez epi aj ked pri 3 mi ju pichli ale ako som si lahla tak uz som rodila epi nestihla zabrat. Najhorsie spomienky mam po prvom porode na sitie to bol masaker hodinu vnutorne sitie manzel ked toto videl vravel ze toto bol masaker aj pre neho a to nic necitil. Ale zaklad je sa zmotat ze to das. Pri poslednom porode muz volal mojej mame ze nech ide pre deti do skoly a sa ho pytala se ako to ide a on len ze uz mi tu nadava tak asi dobre 😆. Drz sa. ✊
Naco sa pytas? Kazda ma inac. Ja mam 2 porody zasebou... nic co by sa nedalo vydrzat. Bez epiduralky. Zavisi aj odtoho aky mas prah bolesti. Mam zasebou ranny aj nocny porod. Ranny bol v tom horsi lebo celu noc som uz nespala. Len nerob paniku dopredu, bude to pekne lebo sa ti narodi male dietatko.
Bolesť je to neskutočná, nedá sa to ani opísať. Pri prvom mi začali kontrakcie, ale viac menej ma bolelo brucho aj kríže. Pri druhom mi doma odtiekla voda, tie bolesti potom boli 100x horšie bez vody ako pri prvom pôrode. Neskutočne mi to ťalo do križov, už som myslela že je to môj koniec fakt, strašne to bolo vyčerpavajuce, a potom som taká vyčerpaná musela ešte aj tlačiť. Ale zvládla som a sme tu 💪 presne tak ako to zvládneš aj ty. Ja som napríklad ani pri jednom nepociťovala ten strašný tlak na konečník čo skoro všetky spomínajú. Obidva pôrody som ale mala s oxytocinom, takže tie bolesti jasne ze boli strašné.
Ale nech ti tu napíše hocikto hocičo, ver ze keď to na teba príde, tie bolesti budeš brať nejak tak že jednoducho musíš. Zvládneš to
Ja bolesť okolo pôrodu očakávam. Len si to neviem predstaviť v kombinácii s kašľom, vracaním, refluxom, pálením záhy, soplom a všetkým tým, čím aktuálne prechádzam. Hlavne tie kontrakcie 😁 🥴
No pre mna boli kontrakcie najhorsia bolest aku som kedy zazila , extremne krce v bruchu a krize.. myslela som ze ma roztrhne zvnutra 🙈 nikdy viac to uz nechcem zazit taku bolest 🙈 nakoniec sekcia bola nic oproti kontrakciam 😅
@adka897 prikláňam sa k tvojej reakcii. Sekcia bola prechádzka ružovou záhradou oproti prirodzenému pôrodu. Keby som bola vedela, aj prvé by išlo sekciou.
Ja som rodila sekciou nakoniec ale kontrakcie som si veru vytrpela par hodin. Za mna je to bolest ako pri menstruacii ale krat 10tisic a k tomu tlak ako na velku ale ze taky jak keby ta netlacila stolica ale raketa.
Ja som rodila sekciou nakoniec ale kontrakcie som si veru vytrpela par hodin. Za mna je to bolest ako pri menstruacii ale krat 10tisic a k tomu tlak ako na velku ale ze taky jak keby ta netlacila stolica ale raketa.
@haraburdova raketa 😂 presne
@haraburdova inak toto, že je najhoršia možnosť. Najskôr akoby prirodzený pôrod, kontrakcie a potom nakoniec sekciou. To boli úplne všetko. A liečiť tam dole a ranu po sekcii.
@haraburdova inak toto, že je najhoršia možnosť. Najskôr akoby prirodzený pôrod, kontrakcie a potom nakoniec sekciou. To boli úplne všetko. A liečiť tam dole a ranu po sekcii.
@maury presne tak. a o poporodnych hemoroidoch radsej pomlcim 🫣😂
Bolesť brutálna hlavne kríže no ale keď ti potom podajú ten malý zázrak tak zabudneš na všetko čo bolo🙂neboj každá sme to zvládli,zvládneš aj ty😉
neviem naco toto strasenie bolestou v dobe, ked si zena moze zvolit epidural. nerozumiem ziadnej, ktora ho odmietne.
@kp7333 ja mam problém so zrazanlivostou krvi, viem, že už aj dnes sa dava k tomu epi, ale ja som sa bála, že ako to bude, aby sa mi niečo neskomplikovalo pri pôrode (kedze sa moze). Ale zas ja mam asi výhodu v tom, ze žiadne dlhé viac dňové kontrakcie som nemala. A bolest mimo oxytocinu som ani nejako veľmi dramaticky necítila. Ako zaviedli oxytocin bolo to drsne, našťastie to trvalo tak hodinu.
... Je to bolesť ale dá sa vydržať ..každý tá tú len straší ale ide aj o ženu ..niesme každá rovnáka ... Ja som...napr. pri 3 pôrode len šla a mala už som.aj porodila ... Celú noc bolesti som necítila lebo som spala 😁.....
Ja asi trochu inak odpoviem a mozno povzbudim. Pri oboch porodoch som mala silne a bolestive kontrakcie (podbrusko, krize, také zvierave krce, clovek to musel prefuniet). Pri prvom trvalo 12 hod kym mi dali epidural, bola som sama na porodnici v izbe cakateliek. Pri druhom to trvalo asi 7 hod, ale to som bola poucena a predychavala doma, telefonicky konzultovala s porodnou asistentkou, merala si dlzku a frekvenciu cez aplikaciu. ALE epiduralka zabrala na 100%. Ked uz mi ju mohli pichnut, oba razy som prestala uplne citit bolest. Prvy porod skoncil cisarskym, druhy prirodzene a ja som pri tlaceni necitila ziadnu bolest ani nasledne pri siti. Pritom to nutkanie na tlacenie som citila, ale nie bolestivo a dcera bola aj rychlo von odkedy sme zacali s aktivnym tlacenim. Akoze neviem, mozno som len tak bola sustredena, nech dobre tlacim :D viem ze fyzicky to bolo narocne, hned ma zalial pot, ale bolestive vobec.

@nevenka no iz samotne tehotentvo oslabuje panvove dno, to ano...ale aby sa niekto po sekcii pokakaval alebo neudrzal vetry, o tom som v zivote nepocula..cize hura za prirodzeny porod...ale realitu ti uz nikto nepovie...
@lienka_444 no ja som od fyzioterapeutky, co sa venuje prave tymto veciam, pocula, ze o dost horsie veci mavaju zeny po sekciach, lebo tam sa reze cele brucho, niekolko vrstiev, jazvy, zrasty. Pokles moze byt tak ci tak, zo samotneho tehotenstva. Nezazila som sekciu, takze neviem, ake to je. Je mi luto, ze mas nasledky, ja mam tiez, hlavne po prvom nastrihu a pri dalsich sice nastrih ani sitie nebolo, ale problemy ano. Ono to si nevyberies, aj pri sekcii sa mozu veci pototo, rovnako ako pri prirodzenom. Nie nadarmo sa hovori, pri porode je zena 1 nohou v hrobe. Msme to tazke ako zeny.