Bolesti a krvné zrazeniny 2 týždne po pôrode

oblivian
14. máj 2018

Ahojte, som 2 týždne po pôrode (prirodzený 2. pôrod - prvý bol cisársky rez). Už týždeň cítim bolesti lonovej kosti. Krvácanie bolo počas prvého týždňa po pôrode stále slabšie a slabšie, no po týždni som začala mať také zrazeninky, že to nie je krv ale malé červené hlienovité očistky. Dnes som sa už zľakla, lebo zo mňa vyšla väčšia krvná zrazenina, s priemerom cca 5cm a potom ma bolela lonová kosť oveľa viac, než doteraz...
Je toto normálne?

lusyliuliu
14. máj 2018

ahoj 🙂 ja som mala podobní problém pri druhom porode aj po šestonedeli som ešte krvácala a mala tiež zrazeniny :/ bola som u ženskeho a on mi oznámil že tam mam nieco s placenti takže ma zle vycistili .. hned ma objednal na prečistenie nieco oko pri potrate uspali ma a znova precistili :/ ak sa to zhorši bež k ženskemu 🙂 držim palce 🙂

jatva
14. máj 2018

Robili ti sono pred prepustenim porodnice? Ja som sa dlho cistila, aj zrazeniny velke a zavinovanie maternice bol teda ocistec.

oblivian
autor
14. máj 2018

@lusyliuliu Vďaka za odpoveď. Po tom prečistení si musela ostať v nemocnici? A potom si nemala žiadne bolesti?

oblivian
autor
14. máj 2018

@jatva nie, nerobili... myslíš, že to je ešte v poriadku, takéto očistky? Nechcela by som zbytočne chodiť ku gynekológovi...

jatva
14. máj 2018

@oblivian tazko povedat. Sama musis citit ako ti je. Kludne ti mohlo zostat kusok placenty. Ale ani nemuselo. Mna strasne bolelo to zavinovanie maternice a ani po sestinedeli nebola este zavinuta a cistila som sa celu dobu.

espturmalina
14. máj 2018

Ahoj, byť tebou, určite by som šla ku gynekologovi. Ja som celé 600nedelie neprestala krvácať a nakoniec po kontrole u gynekológa som musela ísť na čistenie - kyretaz. Nie je to nič strašné, uspia ťa a o 15 minút je zákrok hotový, mne to robili ráno o 9tej a o 14:00 som už išla domov, len manžel sa musel zaručiť, že na mňa dá pozor, aj podpisoval poučenie sprevádzajúcej osoby.

carmenuska
14. máj 2018

Ak ti toje prejde,je took..Ak bude trvat,chod na gyndu.Ja po druhom porode som maa so.o pred preoustenim a sam dr.mi povedal,ze mam tam este nejake zrazeniny a ze to same vyjde,ze sa nemam zlaknut a mam to cat.Takzepodla mna je to normalne.Aj tak bolo.Vyslo to a bolo dobre.

maryah
14. máj 2018

Ja by som sa išla radšej dať pozrieť. Tiež mi po prvom pôrode išla zrazenina a potom to viselo zo mňa (pardon za taký opis) a nakoniec ma musel doktor vyčistiť. Bolo to ešte v pôrodnici no neviem čo by bolo keby som si to nevšimla... Ale to sa nedalo nevšimnúť.
Ty musíš vedieť ako ti je a či je to moc.... Prajem rýchle zotavenie.

juliette173
14. máj 2018

Ja som bola zle vycistena po porode (robili mi sono este v porodnici), lekar to nechal na prirodu a vycistila som sa sama asi na 10-14 den (tiez to boli vacsie kusy, akoby "zrazeniny"). Bola som ale velmi upozornena, ze ak by prisli vyraznejsie bolesti alebo silnejsie krvacanie okamzite do nemocnice a kyretaz. Chvalabohu to maternica zvladla sama. Ak sa ti nieco nezda, nech ta kukne lekar. Moze to byt nebezpecne. Ja som mala ale potvrdene zo sona, ze sa nejedna o kus placenty, ale skor pozostatok porodneho obalu, ci take nieco.

lusyliuliu
14. máj 2018

@oblivian nie nemusela som ostat 🙂 zakrok trval cca 15 20 min samozrejme v narkoze a potom ta pustia domov ... len priatel musel davat pozor predsa po narkoze 🙂 ak by sa ti to zhorsilo nevahala by soma pre istotu by ta mali zosonovat nieje to sranda mohla by si aj zapal dostat :/ prajem skore uzdravenie 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre