icon

Bolesti kolien po pôrode

milacica22
1. máj 2015

Ahojte mamičky,
od pôrodu mám bolesti kolien, ale také, že nedokážem plávať, bicyklovať, ledva zídem dole a hore schodmi. Od pôrodu prešlo 19 mesiacov a bolesti stále mám, neustupujú ani keď si dám lieky od bolesti a ani maste mi nezaberajú. Už mi vybrali aj mandle, lebo si Dr. mysleli, že to je z toho, no bohužiaľ bolesti stále nestupujú. Bola som na reumatológii a tam je všetko v poriadku. Teraz čakám na magnetickú rezonanciu. Viete mi prosím poradiť, čo na tú bolesť zaberie, ja už si neviem rady. Niekedy sa nedokážem ani postaviť a už vôbec si vziať dieťa na ruky. Od bolesti zatínam zuby... Kolená opuchnuté nemám a nemala som nikdy úraz. Stalo sa to niektorej z Vás???? Ďakujem za rady

Strana
z2
kale13
30. apr 2016

skus kalciove tabletky idealne s magneziom, ja som mala bolesti, lebo som mala odvapnenu patu a na RTG to videli, tak mi dali tabletky a elektroliecbu

nikolajka2
1. nov 2018

@milacica22 - ahoj, nasla som clanok o bolesti kolien, kt. si tu zalozila, pretoze ja mam to iste a 2 roky po porode bolesti neustupuju. Pomohlo ti nieco nakoniec? S odstupom casu citis nejaku ulavu? Ja mam este padnute klenby na nohach, tak este pomahaju vlozky do topanok.dakujem za kazdu radu. Nika

mily7
1. nov 2018

@nikolajka2 colafit. Mne pomohlo najviac to. Ráno pol hod pred jedlom na lacno.

yvkay
28. feb 2019

@mily7 ahoj. Ja mam tiež bolesti kolien, nemôžem cupnut, akoby svalovica v okolí kolien a lýtok, skúsim kúpiť ten colofit, lebo už neviem čo ďalej :(

yvkay
28. feb 2019

@nikolajka2 ahoj. ešte stále máš tie bolesti? Ak ti niečo pomohlo budem rada za každú radu. Ďakujem.

yvkay
28. feb 2019

@milacica22 ahoj. Ako si na tom teraz a co ti zistili z MR? Tiež ma strašne bolia kolená, teraz chodím na rehabilitáciu a magnet, ale ak trosku viac pochodim večer ma strašne bolia nohy, no mam to co si opisovala u seba, už sa začínam aj báť ci to nieje niečo vážne, nechápem z čoho to môže ma tak boliet, tiež už to mám skoro 2 roky.

nikolajka2
5. mar 2019

@yvkay - ano stale mam bolesti, ale uz mensie. Ortoped mi povedal, ze okrem padnutyvh klenb sa mi stocili aj kolena dovnutra a tak pri zatazi, alebo skakacich sportoch, sa mi chrupavka nici. Takze chodim tiez na rehabky. Daj si skontrolovat aj cievne.

nikolajka2
5. mar 2019

@nikolajka2 - a aj borelipzu ci nemas, lebo z toho byvaju bolesti klbov a svalov tiez. Ja som uz pochodila tiez kvantum lekarov, aby zistili co mi vlastne je.

yvkay
5. mar 2019

@nikolajka2 ahoj. Ďakujem za odpoveď. Ja mam tiež jednu klenbu do vnútra vpadnutu, včera som si kúpila vložky s klenbou a aj koleno jedno mam vtocene do vnútra, no nikdy by ma nenapadlo, že nebudem môcť cupnut bez bolesti, no hroznú mam svalovica v okolí kolien, píšťaly a lýtok a už skoro 2roky hovorím ortopedovi a už aj začínam mať strach ci to nieje niečo vážne. Krv mi zoberie aj sestrička na ortopedovi ci iba obvodná robí tie vysetrenia?

yvkay
5. mar 2019

@nikolajka2 ospravedlňujem sa za chyby, ale píšem z mobilu a píše si co chce ;)

nikolajka2
6. mar 2019

@yvkay - obvodna ti zoberie krv. Mne zistili este aj boreliozu, tak tie bolesti sa mi este vystupnovali. Ale tie bolesti kolien som mala aj pre ustipnutim kliesta. Mne na tie kolena dali cvicenia a na mieru robene vlozky, co mi pohaju v tom aby som mala to koleno na spravnom mieste. A tie bolesti ustupuju. Treba aj cvicit.Ale tiez sa uz trapim 2,5 roka. A tiez som neverila,ze ma mozu lytka tak z toho bolet. A cupnut si ani ja poriadne nemozem. Mame uplne tie iste priznaky.

yvkay
6. mar 2019

@nikolajka2 a brala si aj nejaké lieky al. vitaminy, aj ja mam rehabky teraz, cvičím a je to trosku lepšie ale ten drep to je pre mňa nočná mora :(

yvkay
6. mar 2019

@nikolajka2 ja si myslím, že to mám zo zosikmenej panvy, pred vyše 2 rokmi som mala operáciu bedr. kĺbu a panva sa mi vyrovnala a od vtedy mam tie problémy s kolenamy, lekár vraví ze to nemôže byť z toho, no ja už neviem, ale dúfam, že to prejde, len to chce čas. Pred operáciou som takéto problémy nikdy nemala :(

nikolajka2
6. mar 2019

@yvkay - no moze to byt aj z toho. sice neni som odbornik,ale tam kde chodim na rehabky, ma posielali aj na vysetrenie ,ze ci nemam zosikmenu panvu ,alebo nejak skrutenu po porde, ze z toho tiez byvaju bolesti. Tam som sa ale este nedostala. Brala som len kolagenove pripravky na vyzivenie chrupavky a to mi tiez pomohlo trocha ( ale je to asi len docasna pomoc).

Strana
z2